![]()  | 
	
		
			
  | 
	|||||||
| Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. | 
		
		![]() ![]()  | 
	
	
| 
		 | 
	Konu Araçları | Görünüm Modları | 
| 		
			
			 | 
		#1 | 
| 
			
			
			
			 Aşmış Üye 
			![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007 
				Konum: İstanbul 
				
				
					Mesajlar: 50,907
 
				
				Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts 
Üye No: 43266
 
				İtibar Gücü: 12116  
Rep Puanı : 59275  
Rep Derecesi :   
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek 
				 | 
	
	
	
	
		
			
			 ŞEHRIYELI PILAV 
		
	
		
		
		
		
		
	
	MALZEMELER 1 kahve fincanı arpa şehriyesi 4 çorba kaşığı tereyağı 3 su bardağı su 2 bardak pirinç tuz HAZIRLANIŞI Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sıcak ancak kaynar olmayan su koyun   20 dakika kadar  bekletin  Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün  Bir tencereye tereyağını  koyarak hafifçe kızdırın  3 bardak suyla, tuz ilave ediP, Kaynamaya bırakın   Diğer taraftan arpa şehriyesini yağda pembeleşene KADAR çevirin  Kevgirle yağdan  alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarım saat kadar haşlayın   Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın   Bir-iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın![]()   Pirinçler suyunu çekinceye  kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın  Tencereyi  ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
			
			
		
	 | 
		
		![]() ![]()  | 
		
	
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
		
  | 
	
		 |