![]() |
![]() |
#121 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ne söyler bu türküler
Ay karanlık *******de yüzen gemiler Sevilip sevdikten sonra İnsan böyle yalnız mı kalır Bahtına hatırlamak mı düşer Ne söyler bu türküler Bomboş ovalardan geçen trenler Bir kere Menemen'den Kolları kelepçeli bir adamla Bir cardarma oturdular yanıma Manisa'da indiler Küçüktün annem söyledi "Atımın adı Dilber'dir" "İskender Bey dayımdır" Büyüdüm neden sonra anladım Has bahçede kör sarmaşık Karışık güller arasına Ben şahin değilim Yükseklerde uçamam tek başıma Serçe kuşu değilim İnemem nar dalından Pınar başına Pencerem denize karşıdır Oturur düşünürüm bazı günler Seni beni mahzun eden bu haller geçer Gün gelir herkes gibi ben de ölürüm Bu aşk yürekten yüreğe yeniler Bir gün ağızdan ağıza dolaşır Adına yaktığım türküler
![]() |
#122 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() kalbi şiir diye kanatıldıkça
“bir şairi en çok kelimeler öldürür” gözlerimi alan bir güneşsin seni görebilmek için geceyi bekliyorum sen ardında bir dolunay bırakıp gidiyorsun dolunayın ne güzel… ******* sabahı emzirirken koynunda yarına dünden saklanıyorum bir nefesle üşüyen o sıcak kucağın uyku damlatmıyor gözlerinden gözlerime hiç yutkunamıyor gözlerim *******inden çaldığım uykularını senin için hecelerden bir dağı tek sözcükle sırtlıyorum ismine sığdırdığım dertlerimden bana hiç yer kalmıyor adını koyamadığım… rüyalarda ıslanmış saçlarımı tararken kim düşürdü ellerinden seni uykuya zemheriler kıskansın ay düşende kızıl saçlarından sonbaharı sen kokarken kopartılan bütün çiçekler kan yağdırıyor gözlerinden avuçlarıma /yaprak yaprak nasıl anlatacak bu gidişin /benim nasıl geldiğimi ölüm sana ben doğarken gebe kalınca azrailin salladığı beşikten hangi ayet kan damlatır damarlarına imzalasın bir yıldız kayarak /göklerdeki yemini dualarımla nasır tuttun şu ellerimde bir nefeslik yolculuk değil mi yanın al beni de yanına alsana anne…
![]() |
#123 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne zaman tanıdım seni diye düşündüm
Dün gece Bulamadım Sanki hep vardın bir yerlerde Saklanmış Ve bir anda Ortaya çıkmıştın Sen Zamanda bulamadığımsın Ne kadar sevdim seni Sevgi... aşk Tutku... hayal Sanki hepsinden de öte Kalbimde En derinde Bir Duygusun Sen Adını koyamadığımsın Bitecek ve gideceksin bir gün Biliyorum Sen bende kalacaksın Ama Ben sende olacak mıyım Bir soruyum Sen de Cevabını bulamadığım...
![]() |
#124 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sensizken uçurumlardan bıraktım yüreğimi
Unutsun diye seni, ama olmadı Yokluğunda kuşlara verdim gözlerimi Bulup getirsin diye seni, ama bulmadı. Yokluğunla dualar ettim tanrıya Hissedip dön diye geri, ama olmadı Hiçbir yere gitmedim hep evdeydim Geldiğinde bul diye beni, ama olmadı. Ve kimseye vermedim ne yerini ne sevgini Döndüğünde yine eskisi gibi sev diye beni, ama olmadı En soğuk *******de bile örtmedim üstümü Döndüğünde sen ört diye, ama olmadı...
![]() |
#125 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Koyu kızıl ve yumuşacık,
Dudaklarının arasında, Bir sigara olayım mı, Olayım , olayımda yak beni, Çekeceğin bir derin nefesle, Dumanlaşayım, Ciğerlerinin en derin yerine ineyim sonra, Ciğerine, derinliğine ciğerine çek beni... Nikotinime bulansın için, Nikotinden de nikotin olayım, Yayılayım mı kanına, ne dersin ? Bulaşayım mı; inceden ince, İçinden çıkmazcasına, her zerrene, Yayılayım mı ha, yayılayım mı ? Ve sen özümü tüketince içinde, Üfleyesin gerisin geri beni, O güzel dudaklarınla, Yaşamımın sensiz geçen her anının, Boşlukları olsun her üflemen, Yani ömrümün sensiz olan tüm zamanları canım... Bir sigara dumanı değil de, Hayatına düşen bir sis gibi, At içinden beni, Savur boşluğa,dağıt, dağıt ki kaybolayım, Posamı, posamı çıkarırca,dudaklarınla sıkıştır, Ve artık işe yaramaz bir izmarit parçası olduğuma kanaat ettiğinde, N'olur, yere atma beni yine de, Önce ince parmaklarınla bir tablada ez, Hırsını iyice alıp, bir çöpe at olmaz mı ? Çünkü ben bu halimle bile senden izler taşıyacağım, Anlayacağın ki gülüm, Parmak izlerin üzerimdedir, Nefesin sinmiştir bana, Rujun ve dudak izlerine bulanmışımdır yani, kalan her yanımla, Hepsi neyse de, İz de olsa, dudaklarına kıyamam ki, kıyamam gülüm... Ve sonra al başını avuçlarının arasına, Dizlerine yasla güzel alnını , Bir derin nefes al, bir beni düşün, İçinde değilim artık, Yerim bomboş göreceksin ki, Sonra istersen hıçkırır, istersen sessiz kalırsın, Yada ağlarsın ne deyim, Gerisi senin bileceğin, Hiç bir şeyin nedenini sormaya muktedir değilim artık, Ama ağlarsan eğer, Ayaklarının bastığı yere akan gözyaşlarına bak, Damlayan her gözyaşında hayalimi göreceksin, Pişman olacaksın, pişman olacaksın, pişman olacaksın... 07.07.2004 Taşkışla/Taksim
![]() |
#126 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() bestesini ben yaptım, güftesini sen yap bu şarkının
ve bulmaya çalış şiirlerimdeki gizli özneyi, anlamaya çalış dolaylı tümleç eksikliğinden kaynaklanan benim anlatamadığım, senin ise hiçbir zaman anlayamayacagın sevgimi öğelerine ayır yüreğimi, ayır ayrı yazmam gerekirken adımın yanına yazdığım ismini bestesini ben yaptım güftesini sen yap, ey sevgili!
![]() |
#127 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özlerim ben seni seninle bile
Vuslat mı, hasret mi adını sen koy. Aşkınla yakıp da düşürdün dile Sevgi mi, nefret mi adını sen koy. İlk ve son aşkımdın gençlik çağında, Sevgi çiçeğimdin gönül bağında, Öyle yer etmiştin kalp otağında, Sıla mı, gurbet mi adını sen koy. Aşkının ateşi yakar kavurup Rüzgârım olursun aşkla savurup Bağrımı delersin bakınca durup Nazar mı, hiddet mi adını sen koy.
![]() |
#128 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Canım istedi döküldüm klavyenin tuşlarına
İçimde tarifi olmayan bir coşkunun Sebebi olduğunu biliyor muydun? Sonunu düşünmeden akışına bırak Bırak ki anlarsın , Benim işte senin için son durak Kelimelere dökmeye kelime yetmiyor Aç canım gönül kapılarını Yaralarını sarmaya geldim Duygularım ve ruhum merhemi olsun Derdini tasanı silmeye geldim Küstüğün dünyanın güzelliklerine derken Seni kalbinle BARIŞ’ tır maya geldim Müdahale etme sakın yüreğine Bırak sevsin kendince Unutmayasın diye hep yanında olan Derdine derman olmaya geldim.
![]() |
#129 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() adını sevgi koydum bu yalancı baharın
bu yalancı gülün adı da aynı yağmurlar dokunuyor ya saçlarıma yalan hani üşüdüm dedim ya yalan ne ellerin dokusun elime ne gözlerin gözlerime adını sevgi koydum bu yalancı baharın boş ver yalan olsa da yaşayalım işte..
![]() |
#130 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Boğazda Uçargiller bir cümbüşte,
Katıp aralarına masmavi bir balonu, Sürtünüyorlar oksijenine, en keskin soğuğun, Dağ/tepe aşıyorlar, gri bulutlar kanatlarında, Amfilerde ses veriyor tarih, eski müziklerden, Bahçede güller açıyor, yürek kıskandıracak denli, Duygulu ve uysal denize bakıp, esnemek ne mutlu, Dalgalı ve fırtınalı geçmişi haşlamak, Yokluk tavalarında, En düzensiz yılları yıkamak, Kent engizisyonlarında. Pembe bir apartmanın önünden, Uzanıyor ruhum tanımadık bahçelere, Yelpaze gibi açıp, hücrelerini beynimin, Yırtıyorum, zaman aşımına uğramış mektupları, Havasını yırtıyorum boğaz sırtlarında havalıların, Bilinmeyene kucak açmak ne güzel! Çam ormanlarına, Meşe palamuduna, Ahşap evli sokaklarına, geçmiş yaşayan İstanbul’un! Antik, canlı ve buruşmamış yanlarıyla, Gelmişsek İstanbul’un en bakir tarafına Ve bostanında bereket kollamak varken, En tatlı yemişlerini tatmak varken Kuzguncuk’un, Niye düşünmek hüzünle, neyi düşünmek? Bu ne … yemek! Odalarında o tatlı huzur evlerinin, Ağaçlı bir sokağa açılan pencerelerinden, Ne kelebek avlanmalı bahçelerinde, Ne mide ifsad edilmeli, Soğuk buz gibi bir rakıyla, Beyaz peyniri içerde halvet etmeli. Sular topluyor, harcadığı teri tenime, Adı kadar aşığıyım, çünkü sırılsıklam, Neye diye sormayın? Adı her yere yazılı, Koylarda, ışıklarda, yosunlarda, Tomurcukta, dolapta, damarda, Kime diye sormayın? Dil yüklenemez ağırlığını! Anlatmak istese de havasını, suyunu, Birleşik Uyum Krallığını, huyunu, Yine takım halinde çıkın çocuklar sahaya, El edin, saçlarınızı bayrak yapın, karşısında, Sevgiyle borç ödeyin taksit taksit, alana, Fırıldak gibi dönün etrafında, Ayine dönüşsün hayatınız, ince ip üzerinde, Balerin kıvraklığında uçuşun, Bildim siz uçargillerdenmişsiniz, Yürümekse devenin de harcı, siz uçun, Özgürlüklerinizi teslim alın, bıraktıklarınızdan, Yürümek kaplumbağa kadar, Uçmaksa martı gibi göklerde, Ne ilhamlara mazhar eder, En dinamik yönleri, Haydi uyanın! Artık gerçekler havalandı, Gerçek hayal gücümüzle!
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|