![]() |
![]() |
#3871 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Git iş işten geçmeden, çok geç olmadan vakit,
Günahıma girmeden, katilim olmadan git! Git de şen şakrak geçen günlerime gün ekle, Beni kahkahaların sustuğu yerde bekle. Git ki siyah gözlerin arkada kalmasınlar, Git ki gamlı yüzümün hüznüyle dolmasınlar Madem ki benli hayat sana kafes kadar dar, Uzaklaş ellerimden uçabildiğin kadar. Hadi git, benden sana dilediğince izin, Öyle bir uzaklaş ki karda kalmasın izin. Kahrımın nedenini söylesem irkilirler; Çünkü herkes beni Kays, seni Leyla bilirler. Sanırlar ki sen beni biricik yar saymıştın; Oysa ki hep yedekte, hep elde var saymıştın. Hadi git, ne bir adres, ne bir hatıra bırak, Zannetme ki pişmanlık, mutluluk kadar ırak! Sanma ki fasl-ı bahar geldiği gibi gitmez, Sanma ki hüsranını görmeye ömrün yetmez. Her darbene tehammül edecektir bedenim, Gururum mani olur perişanıma benim. Yari Ferhat olanın ellerle ülfeti ne? Şirin ol katlanayım dağ gibi külfetine. Henüz layık değilken tomurcuk kadar aşka, Sana gül bahçesini kim açar benden başka! Hercai arılara meyhanedir çiçekler, Kim bilir şerefinden kaç kadeh içecekler! Madem aşk tablosunun takdirinden acizsin, Git de çağdaş ressamlar modern resimler çizsin. Ne vedaya gerek var, ne de mektuba hacet, Git de Allah aşkına bir selama muhtaç et! Güllere de aşk olsun gene sen kokacaksan! Fallara da aşk olsun gene sen çıkacaksan! Kopsun nerden inceyse artık bu bağ, bu düğüm, Her gece daha berbat, daha vahim gördüğüm. Korkulu düşlerimi yorumdan kaçıyorum; Sırf sana üzülüyor, sırf sana acıyorum. Git iş işten geçmeden, çok geç olmadan vakit, Günahıma girmeden, katilim olmadan git!
![]() |
#3872 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hadi çek git buralardan, kimseye zarar vermeden
Senin ardına bakmamış hayatın Ardına bile bakmadan Uzaklaş bir an önce, sessizce Yokluğunu da al yanına varlığını hissettirmeyen Sus sonra bağırarak sus, herkes duysun sesini, SUS.. Teşekkür et ızdıraba seni terk etmediği için Sarıl boynuna dertlerinin, hep seninle olduğu için Git hadi durma buralarda.. Ne değişir ki kalsan Nasıl olsa var olduğun kadar yoksun hayatta... Gittiğin yerde bir dilenci eli gibi uzatma sevdanı bir daha Sökmemiş şafakların ardına saklan, Görmesin kararmış gözler yarım kalan aydınlığını Geçmesin yüreğindeki gökkuşağından hiçkimse, değiştirmesinler sevda rengini Dokunmasın merhametsizler merhametine Göm türkülerini toprağa, Anlamını yitirmesin hiçbir nakaratı Ufkuna pusu kurmuşlar umudunun, Çıkarma sakladığın yerden masumiyetini... Git artık buralardan, benden çok uzakta olsan da çek git, bir yarın bende kalsa da Git hadi bir an önce, ÖLÜMÜMDEN ÖNCE...
![]() |
#3873 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Git bakalım.
Nereye kadar gideceksin. Ne kadar uzaklaşsanda Yine bana döneceksin. Git bakalım. Avucuna sığdıramazsın hasretimi, Alevlere anlatamazsın. Görmezden gelemezsin benliğimi, Değer biçemezsin dalgaları. Benim sevdam çok yücelerde Git bakalım. Git bakalım. Gittiğin yerlerde masallar okunmayacak Tatlı sözleri kulağına kimse fısıldamayacak Gün gelecek yüzüne bakan olmayacak Git bakalım. Git bakalım., Söyle gitmemen için ne yapayım? Deli olup peşinde mi koşayım? Yoksa dizlerine mi kapanayım? Mademki niyetlisin Git bakalım. 2002
![]() |
#3874 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir cümlesi yokmuydu bu ayrılığın
Bu kadarmı yalandın herkesin inandığı, Git küçüklüğünle Korkaklığınla git, Yaşadıklarımızı düşünme bile Ben büyüklüğümle yaşarım, Git yüzüme bakmadan Çirkinim ben Namussuzum, Adinin tekiyim Puştun biriyim Yalancıyım sonra, seni hiç sevmedim ben Git! bıraktığın pislikle yaşarım ben... Gittin! Şimdi sen benim kadar yakınsın bana Ben senin kadar uzağım sana Gözlerin kadar yokum gözlerinde Ölüm gibisin şimdi içimde Geleceksin ama... Gittin! Ardından sifonu çektim...
![]() |
#3875 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kim sana değer verdi şimdi anlamam ki..
Kim seni düşünür böyle delicesine Git dedin.. Gidiyorum artık rahat ol! Çünkü ben senin dikenindim.. Kalmamlıydım yanında kimbilir belki sevdin ama sonradan sevemedin .. sonra... sonra git diyemedin bir türlü Oyunumuz başlamıştı artık hem istiyor hem istemiyorduk ikimizde ben elindeki bir oyuncaktım.. İstediğin zaman senle .. istemediğin zaman sensiz olmam gerekirdi.. Düzeleceğine inanıyorum herşeyin "derken sen Ümit etmiştim seninle bir ömrü.. Yüzüğümüzü bile sayıp takmamıştın o son gün .. oysa söz vermiştik .. çıkarmayacağımıza bir daha.. Ne delilik benimkisi .. Böylesine sevmeyen ,kandıran birisinin elinde olup oyuncak olmayı istemek. Kim okşar seni *******i masumane artık.. Kim masumane öpücük kondurur elmacıklarına Herşey basit bir "demir para" da saklıymış meğersem.. Ben yuvamızı, sevgimizi düşünürken ,hayal ederken.., Herşeyin çabalarımızla olacağını anlatırken sen beni oyalıyormuşsun meğersem.. Dedim ya ne bileyim her şey "demir para" da gizliymiş... Bilemezdim beni onunla beraber isteyeceğini .. Hatırlıyorum da bana ilk hediyen küçük bir tabloydu .. Üzerinde "Sana dünyaları veremem ama Bir kuru çiçekle yetineceksen gel!" yazıyordu.. Her şey demir parada gizliymiş meğersem .. Sen küçük bir çocuk ayakları üzerinde duramayan, sen güveni olmayan adama.. Biliyorum..bir gün seveceksin..taparcasına Tıpkı bana dediğin gibi "Sensin o beklediğim .. Bıktım artık yaşadıklarımdan" diyeceksin.. "Mutlu bir yuvamız neden olmasın bir divanla" diyeceksin.. divan hayali bizimdi oysa .. Evleneceksin sonra mutlu bir yuvan olacak tıpkı diğerleri gibi .. Sen de benim gibi olacaksın... Zaman geçsede gerçek sevilmenin farkında olmayacaksın.. Mutlu olursun umarım Beni üzdüğün kadar.. Demir para sevdalısı küçük adam
![]() |
#3876 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yıllar sonra ilk defa karşıma çıkmış bana “git” diyorsun.
Sen gitmenin saatli bir bomba gibi hassas, öüm kadar ciddi olduğunu bildiğin halde, gidip de dönüşün olmadığı bir yola koyulmamı istiyorsun. Bir görüşte sevmek kolaydır; ama dönüşü ise en zor olanı… “Seni seviyorum” diyebilmek bir karın ağrısna sebep olsa da “git “ diye duymak kalbe saplanan bir bıçak sancısı… O kalp kanını kaybederken sevginin, insanda ağzı sütten yanmış gibi köşe bucak kaçıyor sevmekten. *** Her geliş neşeyle karşılanır bazen, tıpkı doğarken insanın neşeyle karşılanması gibi… Ve her gidişte hüzünle uğurlanır bazen, tıpkı tabutu omuzlarda bir ölüyü uğurlar gibi… Sonra da geriye terk edilmiş bir liman gibi yalnız kalıyor insan. Şimdi ben, gözlerinin o serin sularında çağlarken gözlerini kaçırıyorsun benden. Susuyorsun. Dudakların “git” demese de gözlerin “git” diyor. Dedim ya gitmek zor geliyor, Acı geliyor insana. Bu kelimeyi her duyuşumda düş kırıklıkların enkazları altında ezik hissediyorum kendimi. İçimdeki kül bulutlar kudurmuş dalgalar gibi şiddetli bir gök gürültüsüyle bir yağmuru yağdırıyor. Sonrada bir selde boğuluyor gözlerim. Ve ben sırılsıklam bir şehrin ayaş sokaklarında bir hayali kovalıyorum. Kalbimin buğusuna yazıyorum isminin baş harfini. Ve kalbimin penceresine çiseleyen yağmurun hüznüne kapılıyorum. *** Ben bir nehir gibi avuçlarından vücudunun kırımlarına doğru akmak isterken, sen uzak bir ülkenin okyanuslarına akıyorsun. Yani hep kaçırıyorsun ellerini benden ve bana “git” diyorsun!.. Ve ben “kal “demeni bekler gibi geçiyorum sokaklardan. Zaten birazdan karanlık çökecek bu şehre. Ben karanlık olacağım. Sonra da kör bir karanlığın şah damarlarındaki kanlarına karışacağım. Sen de yıldızlarını sayacaksın göz yaşlarımın. Ben, göz kırpacağım sana. Esrarengiz bir gölgenin hayali olacağım. Belki de kaldırım taşlarına yaslayacağım çileli başımı. Bağrına taş basacak bu sokaklar. Kim bilir bekli de faili meçhul bir cinayete karışacak adım. Gözümü kan bürüyecek, belki de seri katili olacağım tüm aşkların. Şimdi ellerimin kağıt ve kaleme gitmesi gibi bir yalnızlıkta kaybolacağım. Ve bir bir anlamını yitirecek kelimeler. Yitirilen sadece onlar olmayacak yitirilen: Ben, Sokaklar, Ve bu şehir olacak… *** Git diyorsun!.. Gitmek dilimde dolanan bir ateş gibi Yakacak bu şehri. Yerle bir olacak, Tenhalara sinmiş yalnız aşklar. Ve yalnızlık fışkıracak ağzından, kulaklarından, burnundan benim. Tehlikeli şarkılar, şiirler duyacak, Dayanamayacaksın. Ayrılık pimi çekilmiş bir bomba gibi, Ellerinde patlayacak. Sen toprağı olacaksın, Ben de sahipsiz bir cesedi olacağım bu şehrin.
![]() |
#3877 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir yanış içimdeki belki
Belki sevdaya uyanış Bir zulüm bu sanki Sanki ölümü sayıklayış Hani nerdesin ey hasretliğim Sevdanın kirli elleri iz bıraktı yüreğime Körpe bir kahır bu Daha acısını bilemeyen Daha sevgisini bile göremeyen Kör bir aldanış bu Bu yükü çekemeyen Git ey hasretliğim Yüreğimdeki izlerini alda git Yazmalı ey hasretliğim Gidenlerin arkasından değil Gidenlerin acısına değil Gelmeyeceklerin sevmeyeceklerin Sancısına değil Gelişlerin yarasına hasretliğim Nasıl olsa senin her gidişin Benim yeni bir bitişim Git ey hasretliğim Yaralarını sarmadan git Benim her acım her sancım Senin uğrun ayaktığım bakışların Senin adına adadığım yalvarışlarım Şimdi sevmeye utanır Sevgiye gülümsemeye korkar oldum Git ey hasretliğim Senin uğruna bıraktığım Sevdalarımı bana bırakta git Git ey hasretliğim Ne yaparsan ve neredeysen Senin her gidişin Senin her terk edişin Benim sensizliğe dirilişim Git ey hasretliğim Yoksa sonu gelmeyecek bu gidişlerinin.
![]() |
#3878 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yollarımız burada ayrılıyor
Ağlama, hakkını helal et gayrı... Kalmadı, zamanımız daralıyor Üzülme, ardına bakma git gayrı... Selam olsun sana ey yalnızlığım Merhaba benim zifr-i karanlığım Başladı bu gün sizle akranlığım Sevinçler, neş'eler bana zıt gayrı... Hüsam'ım kimin yanına giderim ? Peşimi hiç bırakır mı kederim ? O sahile, o kırlara ne derim ? Attığım adımlar bile dert gayrı...
![]() |
#3879 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Susadığında denizleri dudaklarına getirmişken
Bedenim bir günahına Cehennem ateşinde küllenmişken Derdini güneşe asıp kederlerini rıhtımlara dökmüşken Yeminleri unutup git gidebilirsen Acılarına baharlarımı feda etmişken Kalbine hedeflenmiş kurşunlara gögsümü siper etmişken Kışın ellerin üşümesin diye umutlarımı ateşe atmışken Güzel yarınlarını unutup git gidebilirsen Geçmişimde ıstırapla gözyaşlarım sevişirken Nefesimle rüzgara karışıp saçlarına eserken Hayallerimi döşek yapıp seninle hulyalara dalmışken Yaşanan herseyi unutup git gidebilirsen İhanetin koynunda gözbebeklerine ağlarken Sevdana yanmış küllerimi kamburumda saklarken Adını kalbime ölümüne yazmışken Ayrılık defterini elime verip git gidebilirsen Yarınlarına sevda yüklü gemileri zincirlemişken Kanayan yaralarını mülteci yüreğimde iyileştirmişken Cennetin Reyyan bahcelerinde seninle yaşamak varken Gözlerimi anılara gömüp git gidebilirsen Çivit mavisi mürekkebimi gözlerine feda etmişken Tek bir gülüşünle acılarım kuytularda intihar etmişken Çorak toprağımda laleler tek tek filizlenirken Baharlarımı alıp git gidebilirsen Sevdana bu canımı feda etmişken Sinsi fırtınalarda koynuna sığınmışken Bu canımı gidişinle Azraile teslim edip git gidebilirsen
![]() |
#3880 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yüreğini yüreğimde
Gözlerini gözlerimde Ellerini ellerimde Bırak bırak da git Giderken son bir defa Veda busesini esirgeme Git selametle git Git uğurla git Git yolun açık olsun. Ben içimdeki korla kalayım Hüzünlü şiirlere konu olan ben olayım Sen sağlam adımlarla yürürken Meçhule Yıkılan Kırılan İncinen Ben olayım Gülen sen ol Ağlayan ben Sana uğramasın kötülükler Geride kalsın Kötüye dair ne varsa Benim avuçlarıma bırak Acıyı ızdırabı elemi kederi hicranı Dua dua ak kanatlı kumrular uçurayım Yedi kat göklere Sen bana bırak geçenleri. Geldi çattı ayrılık vakti Gecenin en karanlık En zifiri ani Vakit tamam Gitme vakti Al bu heybe senin Sol yanımdan Canımdan can kopardım Azık yaptım Git bakma öyle Git gideceksen Gidemeyeceksin birazdan.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 7 (0 üye ve 7 misafir) | |
|
|