![]() |
![]() |
#4051 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sen kış mevsiminde hiç görmedin ki beni.
Nasıl üşüdüğümü,soğuktan titrediğimi, kendime nasıl sokulduğumu hiç bilmedin? Yağmur dualarına çıkmışım çiftçilerle beraber ve ayaza teslim olmuşum. Bunu görmedin. Sen ilk baharda hiç yanımda olmadın ki, görmedin beni. Çiçeklere sevdamı,bahara hayrkırmamı hiç duymadın. Ve yediveren güllerde nasıl bir sürgündüm. Dokunamadın. Bahar sağanağında nasıl seninle ıslandığımı, çimenlerde nasıl yeşil olduğumu, ve sana nasıl açtığımı…? Bunu görmedin. Sen yaz aylarında hiç görmedin ki beni. Kumsalımda yürüğünü, Sıcağımda yandığını hiç farketmedin. Meltem esintimde kaybolmadın. Martı kanatlarında bana gelmedin. Körfeze karşı şiirler dökülürken kalemimden, Diyar-ı gurbette belki mahsun, belki benden bi haberdin. Kurumuş dudaklarımı, Kızaran yanaklarımı,… Bunu görmedin. Sen mevsim kışa dönerken hiç görmedin ki beni. Alelacele savruluşumu, ayaklara dolanışımı, toprağa karışmamı,rüzgara teslimiyetimi… kışa hazırladığımı bedenimi ve hep üşüdüğümü, odun ateşinde kendimi seyredişimi… Bunu görmedin. Sen beni hiç görmedin ki aşka tutsak oldun. Ben seni hiç görmedim ki savruldum durdum. Biz birbirimizi hiç görmedik ki. (Biz birbirimizi hiç tanımadık ki…) Sezer Nişancı 29 Mart 2007 İzmir Yağmur bir yağsa… Ne haldeyim bir bilsen Hani koymadan seni toprağa,yüreğim acıyordu ya anne? Hani seni koyduktan sonra toprağa içim katılıyordu ya anne? Hani , sonra dönüşüm vardı ya gurbet ele tekrar. Hani insanların bana boş bakışları vardı ya anne? Tatmadıkları acıyı paylaşamıyorlardı ki benimle. Sensizliği yaşamıyordu ki onlar. Onlar anasız değildi ki ben gibi. Hatta çocuğum bile, hatta eşim bile ağlama demişti bana… Onlar anasız kalmamıştı ki. Onlar bensiz kalmamıştı anne,benim sensiz kaldığım gibi. Çaresiz kalan bendim…anasız kalan ben. Tıp ilminin durduğu,donduğu günlerdeki acı beni yaktı. Nice canlar ben gibi durdu,yandı,kavruldu. Nice yürekler kan kustu bencileyin. Ve bebeler ana memesinden mahrum büyüdü bilirim. Yaşı kemale ermek ne demek sorarım size? Ne demek “unut artık ananı yıllar geçti bak” demek? Ben kocasam bile, Ben ak saçlı biri olsam da Yaşasaydın hala çocuğun olmayacak mıydım senin? Hala sormayacak mıydın bana üşüyor musun diye? Aç mısın? Neden gözünde yaş var? Demeyecek miydin? Büyütüp beni salacak mıydın gene bu iğrenç hayata? Büyüdün artık deyip silkeleyecek miydin beni yakandan? Çaresizliğimin çaresiydin anam. Akan göz yaşımı silenimdin. Derdime dermandın hep… Akıllı kadındın ama bilirim. Baş edemediğinde yaşamla, vedalaşmadan gitmeyi seçtin sen. Ve bunun nasıl yapılacağını öğretmedin bana. Eksik bıraktın analık görevini…küskünüm sana.
![]() |
#4052 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir kara trene bindirdin beni
El sallayip yolcu eyledin beni Benden gizledin hep o gözlerini Yavrum gözyasimi görmesin diye Hasret kokan bir kac mektubun geldi Buram buram seni bana getirdi Karanliktir anam gurbet gecesi Kuzular anayi görmesin diye Hayalimde gözler hüzünlü nemli Gönül her birini öpmek isterdi Çekiverin ne olur su perdeleri Her gecen halimi görmesin diye
![]() |
#4053 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ne iyi olurdu, herkesin,
...Ben yalan soyleyebilirim, ama sana değil.. bir sen'i olsaydı.. ne iyi şimdi herkesin bir sen'i var. yalan soylediği
![]() |
#4054 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şimdi muhtemelen
Bu kör saatlerde Dönüp durmaktasındır ranzanda. Belki elli kişilik koğuşta Benden de muhtaçsındır Bir tek candan dost sarılışına. Zaman ektiğini biçme zamanıdır. Pişmanlığın sivri ucu Bükmektedir kitapların belini, Kesmektedir Şakaların dilini, Elini eteğini de çekmiştir Çoktan hayallerin. Zaman Sigara dakikalarını artırma zamanıdır. Yine muhtemelen Düşünce odalarında Ben gezinmekteyim. Yine muhtemelen Gamsız, uçarı bir görüntü çizmekteyim. Onca sevgimi nasıl erittiğini Gözlerine savurmaktayım. Zaman beni suçlama zamanıdır.. Şu an ne yaptığımı düşünüyor olabilirsin Muhtemelen isabettir tahminlerin... Yine de uzaktan şöyle bir “acaba? ” İçini kıyıyordur Zaman hesaplaşma zamanıdır Pazar görüşlerini çoktan çıkardın da aklından Epeydir mektuplarım da gelmiyor değil mi? Yüzdesiz bir umuttasın Bir zamanlar bana verdiğin gibi. Gözlerin bakamasa da Gardiyana Yüreğinden sesleniyorsun Kendi adını alışkanlığına... Son mektuba kadardır sabrın Ve başlamışsındır çoktan küfretmeye Ya kadere Ya bana Ya aşka. Bu sevgi kendi başladı Kendi kendini bitirdi. Sen yine günahsızsın Zaman bahtına kahretme zamanıdır. Sana hiç beklemeyi öğretmemiştim Her zaman vardım değil mi? Sevgimde savurgandım Öfkemde cimri... Hala da öyleyim ama Ne öfkem kaldı sana Ne sevgim. Çoktan geçmişti bitirme zamanı da Zaman erteleme zamanıydı. Masum hatam Çekildim artık hayatından. Görüş bitti.
![]() |
#4055 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu gün görüş günü;
Ses gelir: Veliii.. Ziyaretçi var Dost kardeş bir arada Kalpler efil efil Telden tele mendil sallar Yürekten yüreği selamlar Delin olmuşum; mapushane içinde Seni senden sormaya dayanamadım Yarın diner mi o görüşün ateşi..? Kalpten kalbe mendil sallar Candan cana selamlar..
![]() |
#4056 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dolaştım sokaklarda felekten birgün çaldım
Kırk tarikata giripte çıkanları gördüm Dostların kapısını çalıp ziyaretine vardım Onun bunun arkasından hep atanları gördüm Oturduk sandalyelere donattırdık masayı Yavaş yavaş kaldırdık kadehi çektik kafayı Ekrana getirdik dini müftüyü ve hocayı Sarhoş kafayla çocuklaşan insanlar gördüm İnşaatçısı bakkalı sarrafı esnafı tüccarı Nereden geldiği belli değildir bunların karı Doğrultmak için enfilasyonu ettiği zararı Büküle büküle yemin edenleri gördüm Büyükler kahvelerde işyerinde çıraklar Para kazanıyor daha tüyü bitmedik çocuklar Toz toprak çöplük dolu cadde ve sokaklar Üstelik düşünmeden yerlere tükürenleri gördüm Oysa ey ejdadı ile öğünen kahraman insan Artık kendine çeki düzen ver ve toparlan Bitsin bu aldatmaca oyun ve yalan dolan Sinirlenip pire için yorgan yakanları gördüm
![]() |
#4057 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dağlar görüyorum,kıvrım kıvrım uzanan
Hasret ve gurbet,kıvrımlardan akan Ve yalnızlık,günden güne uslanan ............Mısralar defterimde benden özet ............Her geçen dakika sanki nöbet... Yollar görüyorum,uçsuz bucaksız Gittikçe uzayan yollar,duraksız Ve sevda,yollarda oldukça gamsız ............Bekleyiş,içimde kanayan yara ............Düşmemek bir şans,daracık bir dara... Bir şehir görüyorum,büyük bir yer Şehir ki; kim bilir,kaç yürek eder Ve kimine güler,kimine keder ............Her doğan güneşte bir umudum var ............Yüreğim yandıkça umudum yanar... Aynalar görüyorum ve kendimi Geçmişin izi,yıkıyor bendimi Gördüğüm nedir? Yoksa bir gölge mi? .............Gölgeler yüzüme bakmayın öyle .............Üstüme gelmeyin,gelmeyin böyle...
![]() |
#4058 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ellerinden tutsam apansız,
Götürmek istesem seni, gelir misin, Kolay ca ve inatsız, A kız, söyle gelir misin, Düşmeden tuzaklara, Buradan çok uzaklara, Hem de çok uzaklara gidelim mi, İster misin ? Dağlar aşalım, aşılmasız, İklimler ardı gidilmemiş yerlere yani, Peşimize düşselerde, Bize ulaşamasın hiç kimse... Gözleri kahve rengidir gülümün dostler, Ve esmerdir teni, elleri ince, hünerli, Onun gözlerine bakıp bakıp, Yaban yerlerde fal açmalıyım papatyalardan, Kör talihimize... Kaderi değişik yorumlayayım istiyorum... Ama neyleyim dostlar, Asla hayallerimdeki gibi değildir, Ne fallar, ne yaşamın gerçekleri... Olsun be canım, varsın olsun, Bunca acılar, bunca naçarlıklar içinde, Yine de beraberiz ya, bu da yeter... Rest çekmişiz işte her şeye,her şeye rest çekmişiz, Çok koşmuş,yorulmuşuz, oturup ezmiş te kenger içmişiz, Kendimizden geçmişiz dostlar, Ne saadet bu, beraberiz... Kaya oyuklarında uyuyacağız, Tanrıya sığınıp; tabiat ananın koynunda, Ve ikimiz koyun-koyuna, İncir yapraklarından yorganımız, Çoban döşeklerinden döşeğimiz olacak, Hadi be gülüm, hadi be, Varsın yastığımız da olmasın, Al işte sinem, sımsıcak, Al işte kollarım, sevecen, arzulu, Hadi, hadi bırak artık göğsüme, talihsiz başını, Uyumana bak... Türkülerimiz vardır bizim, İkimizin eseridir hepsi de, Onları kuşlarla paylaşacağız artık, Dağ başlarında yankılanacak, Her telden söyleyeceğiz biz, Her telden çalacak kuşlar... Yaban meyveleriyle doyacağız, Birbirimize doyacağız, Kader bize kıyamadan, Biz ona kıyacağız, hep kaçacağız dostlar,hep kaçacağız... Kötülüğün olmadığı bir yer var mıdır acaba, Ulaşabilir miyiz yürüsek hep, Durmadan yürüsek derim, Ayaklarımız kanayana dek, Bizi taşıyamayana dek, Gitsek, hep gitsek, Adem-Havva oluncaya dek, Üryan kalıncaya dek gidelim, Birlikte ölünceye dek... 20.02.2004 Taşkışla/Taksim
![]() |
#4059 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yıldızlar kaldırın götürün beni,
Orada saadet, sevinç, huzur var. Işık ışık salkım salkım dökülen, Ruhları yıkayan, sönmeyen nur var. Oranın hasreti beni yakarken, ******* yarama saplanır kalır. Acılar, acılar durmaz akarken, Gündüzler dost olur, beni uyarır. Ey hasreti yüreğimde toplanan, Ey gelişi bize bayram olan yâr, Karanlık elinden kurtarıp beni, Götürün, götürün beni yıldızlar.
![]() |
#4060 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gece gözlerine bakardı
maviydi giydiği vakit geç olunca gözlerinden uyku akardı o uykuya yatmaz sanki uyku ona yatardı beynine saplanırdı gece göz kapakları düşünce Saçları yer yer sarıydı genelde siyah akşam yattığı gibi kalkmazdı sabah yüzü umuttu yer yer genelde keder azını bir yana çoğunu öbür yana tarardı saçlarının düşürdüğü düşündüğünden çoktu avuçlarının Her akşam şiir soyardı hüzne çocukluk aşkıydı hüzün hüzün için sevdi kimi sevdiyse kimden ne çektiyse hüzün için Mutlulukla aldatmadı hüznü asla mutluluğa hiç aşk şiiri yazmadı meselâ ağlamak isterdi bakıp hüznün gözüne sarılıp ağlamak isterdi şiir soyardı hep hüzne beynine saplanırdı gece güneş dağların ardına gizlenince
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|