![]() |
![]() |
#5541 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gözlerini görsem
Bir orman gibi nefes kokan Sesini duysam Yıllanmış şarap gibi tatsam Gölgen çıksa hayalin ortasında karşıma Sarsam seni göğsüme bastırsam.
![]() |
#5542 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ne olur üzülme yavru serçem,
Nedir seni böyle mahsunlaştırıp kabuğuna çeken şey? Ne olur söyle bana ızdırabını Yarana parmak basayım,dindireyim sızını. Dağlardan geçen kervan sürüleri ve develer Çanlarını tangırtadarak nereye gidiyorlar! Ben söyleyeyim mi yavru kuşum Cennete! Güvene gidiyorlar birtanem. Kafamızdaki güvenli ve sıcak dünyaya.
![]() |
#5543 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gel
Ben sensiz pek anlamlı olmuyorum Sen gelince güzelleşiyor Türkçe’m Yatıştıran sen olmalısın ki Bir bebekten daha masumum seninleyken.
![]() |
#5544 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir masuni aşk var içimde
Tarifi imkânsız acılar içinde İsmi aklımda, tadı dilimde Gülümsemesi çınlar beynimde Hoş bir edası var içimi ürperten Birde bakışı var ki beni delirten Kelimeler yetmez böylesine Anlatmakla bitmez şöyledir diye Yaşamak gerek damla damla içinde Bağırmaya başlar yüreğindeyim diye Tatlı gelir her şeyi batmaz gözüne Yüzün kızarır işte ben buradayım diyince Gözlerin görmez başka gözü Düşerse gözleri gözlerine
![]() |
#5545 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Senmisin celiskili, ikilemli
Yoksa benmiyim sifir olan Ikimizin toplamini iki etmiyordu zaten Hic ikimiz oldukmu bilmiyorum Sifir dan fazlasini olamadik hic Ya sen birdin ben sifir Ya ben birdim sen sifir Yada ikimizde sifirdik Ikimizin ne toplami nede carpimi bir etti Ne birbeden olabildik, nede birfikir Topladim, carptim, böldüm Seni benden, beni senden cikardim Eksi sayi olduk ama ben zaten eksiydim Sifir hangimiz isek ne toplanilir, nede carpiliriz Ne bir, ne iki, nede bir arti bir 3 olduk Ben bire raziyken sen sifir olmadin birimiz icin Ben bir olmanin yükünü göze almistim Hatta sen birsen ben sifir bile olurdum Beraber bir olalim diye Matematiksel bir anlamimiz bile olmuyor görüyorsun Sen neysen o kal, ben artik kendimi dogal sayilarla toplamak istiyorum
![]() |
#5546 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() West Indies, Kızıl Elma, İtaki, Maçin!
Uzun yola çıkmaya hüküm giydim. Beyazların yöresinde nasibim kalmadı yerlilerin topraklarına karşı şuç işledim zorbaların arasında tehlikeli bir nifak uyrukların arasında uygunsuz biriyim vahşetim beni baygın meyvaların lezzetinden kopardı kendime dünyada bir acı kök tadı seçtim yakın yerde soluklanacak gölge bana yok uzun yola çıkmaya hüküm giydim. Uzak nedir? Kendinin bile ücrasında yaşayan benim için gidecek yer ne kadar uzak olabilir? Başım açık, saçlarımı ikiye ortadan ayırdım kimin ülkesinden geçsem şakaklarımda dövmeler beni ele verecek cesur ve onurlu diyecekler halbuki suskun ve kederliyim korsanlardan kaptığım gürlek nara işime yaramıyor rençberlerin o rahat ve oturmuş lehçesinden tiksinirim boynumda bana yargı yükleyenlerin utançlarından yapılma mücevherler sırtımda sağır kantarı gizli bilgilerin mataramdaki suya tuz ekledim, azığım yok uzun yola çıkmaya hüküm giydim. Bir hayatı, ısmarlama bir hayatı bırakıyorum görenler üstünde iyi duruyor derdi her bakışta askerken kantinden satın aldığım cep aynası bazı ******* çıkarken uçarı bir gülümseyişle takındığım muşta gibi lükslerim de burda kalacak siparişi yargıcılar tarafından verilmiş bu hayattan ne koku, ne yankı, ne de boya taşımamı yasaklayan belgeyi imzaladım burada bitti artık işim, ocağım yok uzun yola çıkmaya hüküm giydim
![]() |
#5547 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alaca karanlık inmiş şehrimin yamaçlarına
İsmini kazıdığım o ağacın altına Bir dilenci geçiyor sokağımdan Bir Türkü tutturmuş en dertli tarafından Gitme unutamam diyor kendi lisanıyla Baş başa bırakmış zalim acılarıyla Beyaz zambaklar siyaha çalmış o gece Gitme,Yapma, Vurma iki hece Derinliğinde ölüm yada yaşam saklı Kal diyorum sessiz ve ağlamaklı Utanıyorum bu halde olmaktan Utanıyorum nicedir beklediğim şafaktan Senden sonra tek dostum oldu yanlılık Sardı bedenimi cansızlık dermansızlık Fikirlerim delindi peydahlamıyor artık Kağıt kalem düşman nerde akıl nerde mantık Sebebi sesin ben bunu biliyorum Secdemde bile artık seni diliyorum.
![]() |
#5548 |
Yeni Üye
Teşekkür Etme: 0 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 47864
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() *******in yoğun sessizliğinde,
Göz yaşım suluyor uykularımı. İp oldum,eğrildim zaman iğinde, Kâbuslar bölüyor uykularımı. *** Başımı yastığa koyduğum anda, Sabaha dek,su döverim havanda. Ecinniler sinsin oynar tavanda, Korkular yalıyor uykularımı. *** Baktığım noktada neler var,neler; Gördüğüm her cisim,beni inceler. Tuhaf vesveseler,kem düşünceler, Cımbızla yoluyor uykularımı. *** Sanki sağım solum hep dikenli tel, Özel muhafızım,devasa heykel. Göğsümün üstünde bir sihirli el, Burguyla deliyor uykularımı. *** Aynada yüzümü dişleyen biri!. Yaralı sinemi şişleyen biri!. İliğime kadar işleyen biri!. Askıya alıyor uykularımı. *** Kaç kez “mâvera”ya gider gelirim, Yorulurda,bir gün düşer ölürüm. Beynimi zonklayan “firkat”,bilirim, Taşlara çalıyor uykularımı. Ahmet Süreyya DURNA Şafak Taarruzu (Şiirler) Son düzenleyen: zakir; 05-14-2008, 01:24 PM.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5549 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2008
Teşekkür Etme: 0 Thanked 93 Times in 80 Posts
Üye No: 45172
İtibar Gücü: 2092
Rep Puanı : 4660
Rep Derecesi :
|
![]() sus ki kelimelerim seni vurmasın
bir zamanlar aşk sözcükleri dökülen o dudaklar şimdi lal olmuş suskun sessiz aslında konuşkan sürekli bişeyler anlatan ama bizden sevgimizden aşkımızdan başka çok şeyi anlatan kelimelerde bi biz yokuz günün nasıl geçti? nasılsın? bu böylemi olacaktı? içime sakladım herşeyi seni.. aşkımı.. sevgimi.. senin gibi davranıyorum oyunu senin gibi senin kurallarına göre oynuyorum ama biliyormusun birgün ellerinden kuş olup uçucam gittiğimi hiç anlamayacaksın birgün sevgime acıktığında biliyorum ki ogün sevgi orucuna başlamış olacaksin öyle ki asla bir lokmasını tadamıyacağın bir sevginin hayali yaşatıcak seni bu yüzden gereksiz kelimeler kullanma en iyisi her zamanki gibi sus sen sus ki kendi kelimelerin seni vurmasın!!! alıntı |
![]() |
![]() |
![]() |
#5550 |
Yeni Üye
Teşekkür Etme: 0 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 47864
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ayrılık Sendromu
*******in yoğun sessizliğinde, Göz yaşım suluyor uykularımı. İp oldum,eğrildim zaman iğinde, Kâbuslar bölüyor uykularımı. *** Başımı yastığa koyduğum anda, Sabaha dek,su döverim havanda. Ecinniler sinsin oynar tavanda, Korkular yalıyor uykularımı. *** Baktığım noktada neler var,neler; Gördüğüm her cisim,beni inceler. Tuhaf vesveseler,kem düşünceler, Cımbızla yoluyor uykularımı. *** Sanki sağım solum hep dikenli tel, Özel muhafızım,devasa heykel. Göğsümün üstünde bir sihirli el, Burguyla deliyor uykularımı. *** Aynada yüzümü dişleyen biri!. Yaralı sinemi şişleyen biri!. İliğime kadar işleyen biri!. Askıya alıyor uykularımı. *** Kaç kez “mâvera”ya gider gelirim, Yorulurda,bir gün düşer ölürüm. Beynimi zonklayan “firkat”,bilirim, Taşlara çalıyor uykularımı. Ahmet Süreyya DURNA Şafak Taarruzu (Şiirler) Bu şiirin hem başlığını hem de şairinin ismini vermeden yayınlayan admin olacak bu adamı kınıyorum. Yazıklar olsun kişiliğine ve delikanlılığına. Bir eserin altına sahibinin ismini koymadığı gibi başlığını değiştiriyor aklınca. Vay zavallım vay!!! Oysa bu şiir, tescilli ve yarışma 3. südür. Bilgilerinize. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|