![]() |
![]() |
#491 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() .SEVGİDENDi
İki kedi yavrusu değildik Üşüdükçe sokulan, birbirine… Bir parça yiyecek için düşmedik Birbirimizin peşine. Sevgidendi, sevgidendi. Çıkar dendi Yardımlaşma dendi Sevgi dendi. Sevgidendi, sevgidendi. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() .SEVGiYLE YAKLAŞTIM
Güneşler yakıyor, söndürüyorsun Hayalini bile kuramıyorum! Yaratıyorsun ve öldürüyorsun Dünyada bir işe yaramıyorum. Seni sevmek için yürek vermişsin Kainata sonsuz sırlar sermişsin Ne gerekiyorsa gönle dermişsin Vuslat hamurunu karamıyorum. Gün boyu aşkınla ben adım adım Dünyayı mutluluk ile boyadım Bedeni ve ruhu sana adadım Bir türlü yanına varamıyorum. Mısralara giden tüm hecelerde Yıldızlı yıldızsız tüm *******de Çözümlü çözümsüz bilmecelerde Kendimi, kendime soramıyorum. Dünyan güzel bir düş, inanıyorum Zaman zaman ona aldanıyorum. En güzel yerinde uyanıyorum Bir türlü iyiye yoramıyorum. Akılla yürüdüm, beynim yetmedi Mantıkla denedim, yardım etmedi Sevgiyle yaklaştım, hiç bekletmedi Başka yoldan Seni saramıyorum. Kainat olmasa, yetersin bana Sonsuz mutluluklar verirsin cana Sana koşuyorum ben, Sana, Sana! .. Senden başkasını aramıyorum. Senden başkasını aramıyorum. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .SEViŞMEK
..............................Biz şiir şiir konuşuruz, bir tanem! ........................................Yalnızlı k yalnızlık susar .................................................. Coşku coşku yazarız! .. Karıncalar yaklaşarak Dokunarak konuşur Kuşlar şakıyarak, cıvıldaşarak… Sevgililer bakışarak Hasretler buluşarak Kavuşanlar kucaklaşarak... Ayrılanlar şarkılarla anlaşır Dargınlar tavırlarla Düşmanlar kavgalarla Âlimler tartışarak... Şairler imge imge söyleşir, bir tanem! Dörtlük dörtlük atışır Şiir şiir sevişir. Her söz bin anlam taşır Yüreğin kökünden Canın özüne ulaşır! .. Onlar mısra mısra anlaşır. Ressamlar çizgi çizgi Renk renk Figür figür haykırır! .. Yazarlar kan çekerler kalemlerine! Savaş yazarlar! .. Cinayet yazarlar! .. Aşk yazarlar! .. Harf harf Hece hece Tümce tümce anlatır Olay olay aktarır Tasvir tasvir resmeder Canlandırırlar. Biz şiir şiir konuşuruz, bir tanem! Yalnızlık yalnızlık susar Coşku coşku yazarız! .. Dize dize Ne engeller aşarız! .. Redif redif yürür Uyak uyak koşarız! .. Duygu duygu güler ağlarız… Şiir şiir biz varız, bir tanem! Mısra mısra Kanat kanat uçarız! .. Şiirlere sığmaz duygularımız! .. Aşk, aşk diye akar Damar damar kanımız! .. Yüreğimizin her atışında Bin kez çıkar canımız! .. İçimizde sızımız Dilimizde sözümüz Aşka dönük yüzümüz… Bakış bakış aşkız Gözyaşı gözyaşı sevda… Hıçkırık hıçkırık virgül Feryat figan ünlem Suskun noktalarız... Tekrar tekrar nakarat Vurgu vurgu sevdayız! Tonlama tonlama kara sevda! .. Oyuk oyuk yarayız! .. Melankoli melankoli kanarız. Her şarkıda biz varız, bir tanem! Sevda sevda yaşarız Karasevda karasevda ölürüz! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .SEVME BAKALıM!
“Sevme! ” demek kolay, sevme bakalım! “Unut! ” demek kolay, kolaysa unut! Haydi, yalnız Hakk’a Hakk’a akalım! Vazgeç tüm yollardan, doğru yolu tut! Kolay mı, gönülden atmak sevdayı? Ayrık otu gibi sarmış, gitmiyor Oysa bağra basmak, sarmak davayı? Gönlü ot bürümüş; yol, yol bitmiyor! Yollar çatal çatal, çıkmaz sokaklar Allah yolu nurlu, Bir’e gidiyor İşte yalnız bu yol insanı paklar Oysa dünya güzel, hoşa gidiyor. Bir kalpte bir sevda olmalı, ancak Yürekte sevgiler ahtapot gibi Hepsi atılacak, Allah kalacak İnsan olamıyor, bir robot gibi. Onur’u yaratan Sensin Allah’ım Renkler, sesler, ahenk, bu güzellikler... Böylesi donatan sensin Allah’ım! Nasıl geçilecek bu güzellikler? Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .SEVMESEYDiM
Kör olsaydım Bir benliğim olsaydı,Rabbim Bir de Sen! .. Unutabilseydim, benliğimi Bir Sen kalabilseydin! .. Hiç bilmeseydim güzellikleri! .. Renkleri Işığı hiç bilmeseydim! .. Bir Seni görseydim! .. Seni bilseydim! .. Bir seni sevseydim! .. Kimseyi görmeseydim! .. Sevmeseydim! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .SICAKSIN SICACıK
Yazın da ******* hep serin eser Sıcaksın, sıcacık bir mesaj gönder! Ya sen gel, bir tanem, ya da bir haber! .. Söz dinlemez gönlüm, haykırır:”Dön! ” der. Sekizinci katta çetindir, kışlar Bir ay sonra, hırçın rüzgarlar başlar. Sanırım, yağacak başıma taşlar! Sevginle öndersin, aşkınla önder... Ayrılık bitiyor, takvimler: ”Gel! ” der Sevgilin ağlıyor:”Yaş değil, sel! ” der “Çubuk’ta dolanma, dağları del! ” der. Rüyalarıma bir mutluluk gönder! Nerede, çıkarsız, berrak bakışlar? Kalmadı, çaresiz gözlerde yaşlar. Çekse, sabredemez, çatlardı taşlar! Ayrılık yüklenir Onur’a:”Sön! ” der. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .SINIR ÖTESiNE
Gel, bırak dünyayı, haydi gidelim! Sınır ötesine uçalım,haydi! Bu çılgın sevdayla sema edelim! Evrene mutluluk saçalım, haydi! Gönülleri bir bir açalım, haydi! Şenlensin gökyüzü, İlâhi Âlem! Herkesi terk etsin dert, tasa, elem! Artık iyi şeyler yazsın, o kalem! Haydi, yıldız yıldız uçalım, haydi! Gökte çiçek çiçek açalım,haydi! Her yıldız bir sıfat, tam doksan dokuz Lafz-ı Celâl ile sarhoş oluruz Tevhit sesleriyle kuvvet buluruz Cennet kapısını açalım, haydi! İlâhi sırları açalım, haydi! Gülmeyi unutmuş insanlar burda Gördüğümüz yüzler eskimiş, hurda. Benimle en güzel hayali kur da Haydi, gözümüzü açalım, haydi! Cennet ötesine uçalım, haydi! Bırak, döne dursun yıldızlar, aylar! Cehennemde feryat, figanlar, vay’lar! .. Yıkılsın cennetler, köşkler, saraylar! .. Rıza kapısını açalım, haydi! .. Evrenin dışına kaçalım, haydi! .. Rıza engelini aşmak ne güzel! .. Rabb’in Cemâli’ne koşmak ne güzel! .. O güzellik ile coşmak ne güzel! .. Cemâl Perdesi'ni açalım, haydi! .. O Nurlu Cemâl’e bakalım, haydi! .. Onur’um, Cemâl’e bakalım,haydi! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .SiMA NUR
Karanlık inince gönül evime Sadece uzaktan bakmak istedim Karşılık gelince gizli sevime Gözümden fışkırıp akmak istedim Mıknatıs gözlerin kalbi çekimi Bakışlar yaralı ruhun hekimi Işığı güneşin diğer teki mi Şavkıyla beynimi yakmak istedim Sima nur aksine çatık kaş kara Yüreğim ne kadar dayanır hara Soyuldu kavladı her yeri yara Sanmayın başına kakmak istedim Dağlansa kavrulsa yansa her yanım Istırap içinde geçse her anım Razıyım mutluyum çıksa da canım Sevdanın tacını takmak istedim Onurla yürümek onun kolunda Eceyle şehzade saray yolunda Gitmezse gitmesin her şey yolunda Göklerde bir anlık çakmak istedim Göklerde bir anlık çakmak istedim Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .SİMSiYAH
Bakınca simsiyah aktı da aktı Hiç bilmediğim bir histi gözlerin. Yalım yalım vurdu, yaktı da yaktı! .. Başımda yıllarca esti gözlerin. Her anı bir şiir, sevda masalı... Sevinçli, hüzünlü ya da tasalı... Yaşadığın yere ayak basalı Dizimden dermanı kesti gözlerin! .. Bazen Azrail’im, bazen hayattı Derin suskunluktu, çığlık, feryattı! .. Neler fısıldadı, neler anlattı! .. Doyamadığım bir sesti gözlerin. Yazıldı, okundu aşk hece hece... Hem de ölesiye, hem de delice! .. Buğulandı, doldu, taştı gizlice Biraz uzun baksam, sisti gözlerin. Hâlâ çözülmedi çılgın kördüğüm! .. Bilmem ne zamandı, en son gördüğüm... Onur-aşk dolaşık, kalp düğüm düğüm! .. Notalar silinmiş, esti gözlerin... Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .SiTEM
Her hücresine bir mısra yazdığım! Öpüp, parsel parsel satın aldığım! Her parseline bir mezar kazdığım! .. Bu kaçıncı yüzyıl, sensiz kaldığım! ? Bastığın toprağın kokusu gelir Bir Şeb-i Aruz’un okusu* gelir Gözlerime, ölüm uykusu gelir! .. Bu kaçıncı uyku, sensiz daldığım! ? Kalbimi altıya böldüm, gelmedin! .. Düşler gördüm, umdum, güldüm, gelmedin! .. Nerelerdesin can, öldüm, gelmedin! .. Söyle, bu kaçıncı selâm, saldığım? Sensiz ölünür mü? Can paramparça! .. Son gün doğamıyor, tan paramparça! .. Konakladığım şu han paramparça! .. Bu kaçıncı sefâ, ondan çaldığım! ? Gel, son nefesime vuslat karışsın! .. Nedir bu azamet, sen kaç karışsın! ? Onur’un işine melek* karışsın! Bilmem, bu kaçıncı naçar kaldığım! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|