![]() |
![]() |
#1591 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çözdürme Bana
1/: Hiç olmadık bir zamanda Al beni evimizden Götür boş bir alana Bir elime çomak ver Öbür elime çelik Çelik çomak oynamak Gün boyu kolay bana 'oyna' de oynayayım Ama örtmenim ne olur? Litre litre sütlere Kattırma terkos suyu Yalvarıyorum sana Sulu süt problemleri Çözdürme bana. 2/: İstersen böl uykumu Götür boş bir arsaya Sabahtan başlat beni Oynat akşama kadar Saklansın arkadaşlar En olmadık yerlere 'bul' de bulayım Ama örtmenim ne olur? Bir musluktan akıtıp Boşaltma öbüründen Yalvarıyorum sana Havuz problemleri Çözdürme bana. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1592 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Güneşe Konan Kelebek
1/: Güneşe konan altın kelebek Unutacak acılı günlerini Hep gülecek, hep gülecek. 2/: Güneşe konan gümüş kelebek Uzaydaki ipiltili yıldızlara Benden selam götürecek. 3/: Güneşe konan nazlı kelebek Yıldızlardan bakıp bana Hep gülecek, hep gülecek. 4/: Güneşe konan kelebek Uzaktaki sarışın yıldızlardan Bana ışıklar getirecek. 5/: Güneşe konan kelebek Uzaklardan bakıp bana Hep gülecek, hep gülecek. 6/: Güneşe konan öksüz kelebek Bundan böyle hiç üşümeyecek Kışı orda geçirecek. 7/: Güneşe konan zayıf kelebek Isınıp domur domur terleyecek Hep gülecek, hep gülecek. 8/: Güneşe konan yalnız kelebek Usulca oturtup zarif kanadına Oralara beni de götürecek. 9/: Güneşe konan arkadaşım kelebek Benimle oynayıp eğlenecek Hep gülecek, hep gülecek. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1593 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dağ Dede
Penceremden bakan koca dağ Hatırlatır bana Ak saçlı ve yaşlı dedemi Hemen koşar açarım penceremi Uzatırım minnacık ellerimi Ak saçlı yaşlı dağ Geri çevirmez isteklerimi. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1594 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güvercin İki Kere Çalar Pencereyi
Her sabah yorgun bir ak güvercin Konar beyaz evin mavi penceresine Kırmızı burnu ile tıklatır camı Usulca, 'tık tık! ' ve iki kere Bunu duyan küçük Ayşe Koşar heyecanla pencereye Alelacele açar camı Elleri uzanır ak güvercine Uzak bir köydeki ninesinin Akşam gönderdiği selamı Alır sevine sevine Yorgun ak güvercin ise Görevini yapanların huzuru ile Döner gider uzaklardaki köyüne Ayşe'nin selamını ninesine iletmeye Bu her sabah böylece Sürer gider günlerce Yaşlı nine yetmişine gelince Son selamı yükledi yorgun güvercine Kendisi o gece göçtü bu dünyadan Güvercin de son selamı iletince Oy Ayşe... Oy Ayşe... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1595 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dağlar
Kocaman dağlar, Karşımda durur. Başına bulut bağlar, Gece uyur, gündüz uyur. 2/: Kocaman dağlar, Bir bana bakar, Bir çorak ovaya. Üzülür ve yağmur ağlar. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1596 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Daldım Aritmetiğe
1/: Ben birim; Bütün çocukları severim, İşim başlar masallarla benim, Bir varmış, bir yokmuşum Bir vakitler bir ülkede Ülkenin başşehrinde Anlı şanlı bir sultanım. Ben birim; İşte bundandır kibirim. 2/: İki derler adıma. İkiziyim küçük kardeşlerinizin. Çocuklar dayanır kapıma, Derim ki onlara: 'Haydi içeri girin! Aritmetiğe hoş geldiniz.' 3/: Bu alemde üç diye bilinirim. Üç kardeşin sonuncusuyum. İki ile dördün kapı komşusuyum. Savulun dört kardeşim geliyor Ben onun öncüsüyüm. 4/: Ben dördüm; Bakmayın genç durduğuma, Ömrümde pek çok şey gördüm. 5/: Buralarda beş derler bana, Haydi beş taş oynamaya... 6/: Altıdır adım Altı adımda çıkarım aya Altı zıplamada ulaşırım yıldızlara. Ne zaman dönsem dünyaya Kapıda karşılar beni yedi Kulak verelim ona Bakalım yedi ne dedi? 7/: Yedi dedi ki: 'Kedi eti 7.' 'Ne dedi, ne dedi? ...' 'Ben de anlamadım ki...' 8/: Sekizim sekiz Neler ettiler bana yedi ile dokuz Ah kardeşler bir bilseniz Baksanıza halime Ne bet kaldı ne beniz. 9/: Bana da dokuz derler Dokuz kardeşin sonuncusuyum. Onun kapı komşusuyum. 0/: Bendeniz de sıfırım Adım üstümde, Gördüğünüz gibi yokum. Tuvalete gittim ikiz kardeşimle Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1597 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Daldım Geometriye
1/: Ne önümde dört dörtlük kare, Ne arkamda mükemmel üçgen var. Makas gibi bir açının arasındayım. Top oynuyorum kocaman noktalarla. Virgüllerle sekerek sek sek... Ben Ahmet'im. Ben Fatma'yım, Ben Lale Zaten hep çizgilerle oynarım. Ya kırarım, ya eğerim, ya da bükerim, Kırpar kırpar çevreme yıldız ekerim. 2/: Oyunda sobemin sahası üçgen prizma. Bir zıplarım, Mısır'da piramitlere binerim. İnerim silindirlerin yuvarlak dibine, Enine, uzununa ünlem ekerim. Su çekerim kesik konilerle kuyudan. Minareden külah çalar, Koni diye satarım dondurmacılara. Bir bu yana eğilirim, Kaykılırım bir öbür yana Paralelkenarlarla yan yana durur Geometri dersinde halay çekerim. Tırmanırım kare prizmalara. Ya kırarım, ya eğerim, ya da bükerim, Kırpar kırpar çevreme yıldız ekerim. 3/: Bilirim sen tostoparlak bir küresin. Nokta kadar küçücüksün. Dünyalar ve yıldızlar kadar iri... Üçgen prizma diye yaramazın biri, Başsız omzuma konar. Dönüşürüm anında şirin bir eve Dalgın dalgın bakarım Çevremi saran her bir şeye Ardından dalarım amcam geometriye Ya kırarım, ya eğerim, ya da bükerim, Uzaya yıldız ekerim. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1598 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güzel Ördek
1/: Mavi gölde gün boyu yüzen Ayakları perdeli paytak ördek Yeşile kim boyadı güzel başını? 2/: Mor çayırlarda öte öte gezen Kül renkli çayır kuşu Kim dokudu kilim gibi nakışlı kanadını? 3/: Ulu dağlarda tek başına uçan Kıvrık gagalı soylu kartal Kim tıraş etti keloğlan gibi başını? 4/: Kahverengi tarlalarda yem arayan Başı yerde dolaşan tarla kuşu Kim taradı prenses gibi saçaklarını? 5/: Dumanlı kaf dağında masal arayan Bin bir yaşındaki zümrüt anka kuşu Kim koydu seni şehzade gibi masallara? Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1599 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dedem Derdi ki
1/: Dedem sıradan bir vatandaş... Açardı ağzını yavaş yavaş: 'Evlat,' derdi bana. 'Bir gün boğazda Çanakkale'de...' Anlat dede, de hele Anlat dede bizlere... 2/: Dedem sizin gibi bir vatandaş... Yumardı gözünü yavaş yavaş: 'Yavru,' derdi 'Bir başka gün sıcak Yemen'de...' Anlat dede, de hele Anlat bizlere dede... 3/: Dedem herkes gibi bir vatandaş... Açardı ellerini yavaş yavaş: 'Torunum,' derdi 'Bir gün kanlı İnönü'de...' Anlat dede, de hele Bizlere anlat dede... 4/: Dedem zavallı bir vatandaş... Yayardı yüreğini yavaş yavaş: 'Çocuğum,' derdi 'Bir gün sen de...' Evet dede, Anlat dede, de hele Anlat dede bizlere... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1600 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dedemin Dili Bir Acayip
Sabahlardan bu sabah Satıcılardan bir satıcı Sokağımızda tezgah açtı Ne incik ne de boncuk sattı kızlara Ne de iğne iplik yaşlı ninelere Bu satıcı isim sattı bizlere Kimi ince: 'İnci' dedi kendine Kimi uzun olanı seçti: 'Kemalettin' adını beğendi Kimi yenide karar kıldı: 'Sarp' olabilir dedi Eski kimiye uzandı: 'Abdülhamit' adına sarıldı Herkes beğendi yakışanı kendine Ben de 'Ahmet'i' aldım elime Sevine sevine Taktım döşüme. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|