![]() |
![]() |
#471 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sırları Keşfetmek...
Sırdır cevizin kabuğu, İçinde öter tavuğu… Giyer padişah kavuğu, Hâkimdir tüm kâinata! Öğrenmek sabır işidir, Hafız gibi bir kişidir… Şifresi Hakkın sesidir, Hâkimdir tüm kâinata! Çalınmaz değerli maldır, Yaşamayan hep hamaldır… Evliya ruhta kemaldir, Hâkimdir tüm kâinata! Safet Kuramaz
![]() |
#472 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sigara Kokuna Sahip Ol...
Önümde biri sigara elinde, Üflüyor sağa sola ah keyfince, Ciğer sızlıyor nefesim çekince, Nasıl özgürlük bu, nasıl bir saygı? Bina içinde sigara yasak ya, Kapı önüne giderler içmeye, Öğlen arası imkan yok geçmeye... Nasıl özgürlük bu, nasıl bir saygı? Şimdi inat ya elbise içiyor, Sinmiş kurumlar kokular saçıyor, İçmeyen ferdin yanına geçiyor... Nasıl özgürlük bu, nasıl bir saygı? Tercihtir kabul, zorlamak cinayet! Hakka tecavüz bedene ihanet, Hastalık yayma birazcık et zahmet... Nasıl özgürlük bu, nasıl bir saygı? Safet Kuramaz
![]() |
#473 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sight of Love.../Aşka Bakış...
Cheerfull face which is a message of love! Soft hands which is taken red rose, Romantic songs which are magical sound in nose, Long life which is way of life in so nice! Heads are turned with happiness When its crazy breath caress Body is changed with pleasure They are gone in other dimension by advance! İf love dies like a candle, and similar changes are needed. We seek again, this dark and lovely nights... There is a shadow but we still see sun lights: When it is mirror to our fights, When there is the big silence... A pain is ascending in the depth of our heart! In this time, we look at over earth Where we will enter in it with death Suddenly, we feel unlove a lot alone! Love is big chance! But it is finished in the course of time... We feel like two forgein in same house, No excitement no desire isnt anymore, We are divorced last! If there are childreen, they are innocent Who live a real shock or stroke! I say sip “Life is limited” I want to be happy, maybe dated My logic is given to decide offend I havent got a big patience So i live disappoinment in short time Suddenly, dream of wonderful love was died! I think in now I must love myself in the first time: When i see from my soul window, I must be happy in my hearth! If i’am not unhappy and negative, Whoever can find comfort with me! If my soul and body dont say same And i dont listen whats its necessity Meanwhile i try out to solve other people trouble Can i be productive? Can i understand as logically? Maybe we can share one-two time nice welfare, But after... we leave to be offended like earth*****! Who want so love? All people is lux for someone Love is understood, shared and lived decently! ........ ........ Neşeli yüz aşkın bir mesajıdır! Yumuşak eller alır kırmızı gül, Kulakta sihirli sestir romantik şarkılar, Uzun yaşam böylesi hoşlukta yaşamın yoludur... Başlar mutluluktan döner, Onun çılgın nefesi okşadığında... Beden hazla değişir, Başka boyuta geçişi her adım yaklaştırır! Aşk bir mum gibi sönerse, Ve benzer değişikliklere ihtiyaç dönerse: Ararız karanlık ve sevgi dolu bu *******i! Gölgesi vardır ancak biz hala güneş ışıklarını görürüz, Kavgalarımıza ayna olduğunda, Büyük sessizlik dolduğunda... Kalbimizin içinden bir ağrı yükselir! Bu anda başımız toprağa çevrilir Hani ölümle içene gireceğimiz Aniden aşksız bir çok yalnızlık hissederiz! Aşk büyük şanstır! Ancak kısa zaman içinde biter... Aynı evde iki yabancı gibi hissederiz, Ne heyecan ne istek artık yoktur, Sonunda boşanırız! Eğer çocuklar varsa, onlar masumdur Büyük şok ve darbeyi yaşarlar! İçimden söylerim “ yaşam sınırlıdır...” Mutlu olmak istiyorum, belki modası geçmiş Mantığım düşünmeden karar verir, Sabırlı değilimdir... Böylece kısa zamanda hayal kırıklığı yaşarım, Aşkın şahane rüyası aniden ölür! Düşünürüm şimdi, İlk önce kendime aşık olmalıyım! Kendimi ruh penceremden gördüğümde, Mutluluk kaplamalı kalbimin içini! Eğer mutsuz ve olumsuzsam Kim benden huzur bulabilir ki... Eğer ruhum ve bedenim aynı şeyi söylemiyorsa, Ve onun ne ihtiyacı olduğunu dinlemiyorsam, Bu arada başka insanların sorunlarını çözmeye uğraşıyorsam, Verimli olabilir miyim? Mantıklı anlayabilir miyim? Belki, bir iki kez huzuru paylaşabiliriz... Ya sonra? Ayrılırız gücenerek deprem gibi, Kim ister böyle aşkı? İnsanlar başkası için lükstür, Aşk saygı içinde anlamaktır, paylaşmaktır ve yaşamaktır! Safet Kuramaz
![]() |
#474 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Silkin Gafletinden...
Zenginiz, Öyle ya israfla harcar, bol gezeriz! En iyi dünyalıklar serisindeyiz… Diller Kâbe’den sesleniyor, Ameller deniz kıyısında sergileniyor... Meşakkatle ağlayan, İşkencelerle dağlanan, Her emeği sağılan, Müslüman öldü, ikilem peşindeyiz Unuttuk geçmişi deliriyoruz... Eğer köşeyi dönersek Rus kızları, Politika Rus ruleti... Adet oldu yabancı millet hazları, Köpüklü eğlence sureti… Kafkasya’da yoluyorlar kazları, Hortladı zalim âdeti… Onlara ruhen köleyiz Her karış toprağımızı tapuluyoruz! Mehmet Akif demiş 'Rus fahişesinden kurtuluş umanlar var! ' 'Ne yaşamı ne teması nede nefesi havadar...' Amerika derken, Rus dörtnala üzerimize sürer Sevimli gibi görmekteyiz Mahremine sokuluyoruz... Diril, zenginlik manada beş para etmez Silkin gaflet uykusundan… Eğer edebin, eğer iman dolu kalbin, eğer canlanmazsa şeytana harbin, cehennem yakar cennetteyiz Son pişmanlık faydasız, yok oluruz! Safet Kuramaz
![]() |
#475 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Simurg’a Uçar...
Dost gömleğini giymiş zemzem tatlar, Döner Mevlevî peykinde gölge anılar, Martı özgürlüğünde kefenler açarlar... Toprak cemreye düşer ölümlü uyanır, Simurg’a uçar göçmen kuşlar umutlar... Alışkanlıklar ölür aynalar kırılır, Yalnızlık silinir sanaldan sıyrılır, Kıyamet sevimli aşk koruna sarılır... Şeytan kefenlenir vesvese dağlanır, Simurg’a uçar göçmen kuşlar umutlar... Sevgin yanı başımda hurim şahitler, Kıyas perdesini yıkar dikilir ahitler, Galu beladan yeminler sahnelenir... Açılır defter okunur harfler bahtlar, Simurg’a uçar göçmen kuşlar umutlar... Teveccüh nehrinde yunar suratlar, Sırattan ince elek geçer muratlar, Sevgilisine kavuşur saffet ruhlar... Sonsuz düğün ikinci bahar turlar, Simurg’a uçar göçmen kuşlar umutlar... Safet Kuramaz
![]() |
#476 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Siz Sanal Mısınız Şairler…
Karpuz kabak çıktı diye, Çöpe atma hayal ile ye… Burası okuma özürlü ise Ramazan davulu ne yapsın! Ulusta teröre ne lanetler okuduk, Ermini pkk’ya lanet şiire doyduk, Haksızlık dedik yazdık kokuştuk, Kardeşini tanımazsan bunlar ne ki… Elinde kalem sen en iyisin, Safi sadece senin yüreğin, Ayakların yere değmez sahi… Sen bir numarasın popülersin! Sen bilmezsin nedir derviş sofrası, Öğlen öyle yenir ki amele kumanyası… Fakir fukaranın sesi depremden kötü, Mirasyedi ağzı tok bilmez açlığı! Yazmak değil gerçekten hissetmek, Gerçekten milliyetçiliğe giyinmek… Yaşanan acıyı yaşlandırana eğilmek, Sakalına cübbesine soytarılığına değil… Boş ver diyemiyorum elimde değil… Ülkemin aydını böylemi olmalı rezil… Hep söylenen ama hiç yaşanmayan, Kelebek ömrüne sarılır kefenler sefil! Safet Kuramaz
![]() |
#477 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sofi Olsaydım…
Sofi olabilseydim... Günahı ret etseydim... İçtiğim suda yediğim aşta Besmele çekseydim! Allah dostlarına karışsaydım, Mekke evim Kâbe pencerem… Bir adımda Medine’ye varsaydım, Zemzem’den başka su bilmeseydim! Dünyada cennetime şöyle baksaydım, Cehennem vız gelirdi İbrahim makamında! Yükselirdi merdivenleri bakarken tüm insanlara Allah aşkını hücrelerimle yaşasaydım! Öyle özlem ki Uhud’ta resule çember sahabeler, “Uhud bizi sever biz onu severiz” diyen nur rehber! Çölünde kum tanesi, pişip kavrulsaydım… Bilal’ın sesiyle zıplasaydım Allah-u ekber! Kim yanmadı ki, Yunus’u, Mevlana’sı, Geylani’si.. Özlemle gözünden yaş dökmedi ki! Sofi olabilseydim şu baharın seherinde, Doğsaydım hicret takviminde Sevr’inde, Nur yüzene baka, baka ömrüm geçerdi! Nefes alırdım, nefes... Sigarasız, gazsız, safi Feda ederdim neleri, Osmanın elinden her şeyimi verirdim, nelerimi! Sevinirdim derviş hislerime! Sofi olsaydım... Öğrenmeyi bilseydim! Safet Kuramaz
![]() |
#478 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sofi…
Müslüman küfrün önünde eğilmez, Rızkı Allah’tan başkasından bilmez! Dünya misafirhanesidir sahiplenmez, Her yaşadığı şey sınavdır dertlenmez! Nefsine hükümran edep deryasıdır, Nur içinde nur yaşatan hoş ahlakıdır! Yalnızca Allah’a inanır, yardım diler Yalnızca böylesini tanır hep dost bilir! Vatan kutsaldır kıta peygamber ocağı, Ölmekten korkmaz şehitlik son sancağı! İyiliği emreder kötülükten men eder, Hemen hiddetlenmez bir süre sabreder! Zalimi sevmez hakkın yanında yer alır, Doğruluktan taviz vermez, son ayarıdır! Ne kazanırsa zekât-sadaka dağıtır bolca, Rüşvet, hile, faiz, gasp, bilir haram kula! Kardeşinin kusurunu örter, sorgusuz… Öğüt verir, rahmettir emeli kuşkusuz! Herkesten rıza alır kul hakkı ne fena, Kimseyi kırmaz güler yüzlü simasında! Büyüklerini sever küçüklerini sayar, İşinde en iyisini yapar, fıtratını boyar! İbadeti cennet hesabında değildir, Vuslat-Rabbin rızası en yüce emeldir! Şehit makamının müjdesi tutkuyla kavurur, Yatarak ölmek istemez her duada yakarır! Boş vakit nedir bilmez, sevmez uykuyu İsraftan kaçınır, yaşadığında yoktur kuşku! Sadece ibadetine engel olunursa kinlenir, Tebliğ etmek vazifesi, gerisi yaratandandır! Yalnızca Allah’a kuldur, dünya tefekkür Sünnet izlediği yoldur, rızkına teşekkür! Dünya lideri olacak sofi böyle görülmeli, Süper güçlere değil, Allah’a kul olmalı! Safet Kuramaz
![]() |
#479 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sokaklar...
Külhanbeyleri olurdu eskiden yarım urbasız Nargile ağzında, Kaması belinde! Künyesi bileğinde, Elinde tespih, gezmezdi narasız Şerrin sembolü, Haraç embeli, Yedi bela temeli, Ondan nasipsiz kalmazdı yarasız! Devlet iflas etmişse, Her memurunda ar bitmişse, Boşluk dolar cahil yetmişse... İyiler süründü, böyle yasasız! Sokaklar şimdide hırsızlara, Kapıp kaçan arsızlara, Kedi köpek, birde evsizlere... Gündüz medeni, Gece serseri, Donanır ıssız, bekçisiz, lambasız... Arabada alarm, kasko Evde, işyerinde güvenlik kamerası banko yaşamı sarmış sigortadan koro... Nedense insanlar hissediyor korumasız! Sokakta zahiri kabadayı, Andırır mirasyedileri! Ne çalarsa evde sergileri, Hızla ürüyor kalınca cezasız! Safet Kuramaz
![]() |
#480 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Son Doğum Gibi...
Kimlikte değil amelde yaşar İslam, Amaç Allah rızasını kazanmakta... Komşuya, Yolcuya, Doğruya, Allah için vermekte selam! İyi-kötü günde araç olmalı hayrı paylaşmakta... Baharda budanan ağaç gibi malın zekâtında, Emaneti bilip Allah rızası için sadaka dağıtmakta... Yoksa her fazla yüklenilen yürüdükçe beli ağrıtmakta, Meselenin özü hamallıktan kurtulup maddeyi aşmakta! Eğer aşk ilk önce Allah’a varmıyorsa, İki kalbin aşkı sonra gönlü sarmıyorsa, Dudaktan çıkan söz olgunlaşıp ermiyorsa, Ne anlamı olabilir kütüphaneler eşmekte! “İlim öğren...” diye bağırıp toplumu deşmekte... Gönül asr-ı saadet özler, Can resul sohbetinde yaşarır gözler, Sahabeden arar izler... Her mecliste olunca, böylesi manasız konuşmakta! Yaşanmayan özgürlük olur mu? Kardeşliğe aşina, vatan bölünür mü? İman Allah’a olunca şer görünür mü? Aynı tencereden bereket yağar her sokulan kaşıkta! Dünya daralır ilahi aşksız, cehennem gibi Ölüm sonrası duadır cennete, özlem gibi Mecnuna bahane Leyla, çölde ağlamakta... Sevgili Mevla’sını görmek diler, son doğum gibi! Safet Kuramaz
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|