![]() |
![]() |
#121 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ...Miras...
bir bilgeden miras kalan çağrışımlar getirdim bak son emre kadar al emanetini! kapısına göm gönül çadırının dinlesin ölülerimiz ve aşk ve ayrılık kül bir renkte uzlete rücu eden dağ ateşleri niyetine sor bir daha sor! yeterince verilmedi mi acının hesabı ketumiyetimizde gizlenen bu ertelenme niye ademoğlu yokmuş gibi dünyada birbirine benziyor bütün haritalar taş ve kumun insafına teslim mahsur kaldılar yol tozunda ‘yaşanmamış’tan bir damgadır yalnızlıkları bunca gecikme arasında anlamı ne yüzümüze düşen karanlığa bıçak çekmenin hangi eylem hangi kör dövüş korur bizi bizden varis tayin edildik zorlu bir aklanmaya dağdan kükreyen o sesi dinle! (30 Kasım 2005) Naime Erlaçin
![]() |
#122 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ...********’la Son Dans....
çığlık çığlığa bakire düşlerim izin verdiğim bütün yenilgileri sırtlayarak yürüyorum sırat köprüsünde son dansım olacak bu uykuya son dalışım ********’un* dizlerinde ağlama sakın! yeterince ırmak taşırdım ben kısa düşen bir ipim artık bütün kuyulara buz bir kış gecesi soğukluğunda kurban verirken kendimi tanrılara son kez kanırtıyorum bıçağı kadehler dostum olmadı hiç son arzum bir sigara siluetleşmek istemiyorum sahnede bir kreşendoyla magmaya kavuşmaktır amacım çivileme atlamak sözün göktaşından yalnızlığı okşamak tek başına ölümlü olmak ateşte insanca tutuşmak mesela mumyala beni gökyüzüm ol seril üstüme alçıya al bedenimi...sar sarmala suçluyum biliyor musun bütün şafakları çaldım Aurora’ın evinden** son arzum bir sigara ruhumu sulamayı sakın unutma! (10 Ocak 2003) (*) ********: Mitolojide Rüyalar Tanrısı (**) Aurora: Mitolojide Şafak Tanrıçası Naime Erlaçin
![]() |
#123 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Muamma...
remiller devşirilir sözün özünde sersem seccademi yüz vursam yere... göğe... toprağa izini sürsem gölgenin mümkün mü varmak mihrabın sırrına incelir mi mısra çözülür mü muamma ödünç bir yaşam evinde olmaz ki kansız! olmaz ki çavgansız cirit aşkın söze hicrinde rüzgar alev ve su adına şiirin büyüsünü şahit tut! elbet yenilenir külden ölüm bir remil daha doğar kumun sevdalı ateşinde (1 Temmuz 2004) Naime Erlaçin
![]() |
#124 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Öldürücü Hikâyeler...
dölümüz uluyor en çok da beşiğimiz hangi yangında telef oldu kuşlar sorduk mu hiç eşkıyaya nasıl direnilir bilmem pusuyu jurnallediğinde yıkıntı öfkelenir mi içimiz? hayvanımızı nasıl terbiye ettiğimizle ilintili her şey : bu yüzden öldürücüdür hikâyeler bu yüzden ihbarsız vurgunlar yedik hepimiz dinmiyor beşik sesi en değerli mülkümüz bir darağacı hâlen ve hamuruna misilleme herkes acıya soyunacağız şimdi bir adak sunar gibi kendiliğimize ağıtın anlamını öğrenecek ejderimiz ('6. DEKAD' - Hayal Yayınları, Birinci baskı Ocak 2008) Naime Erlaçin
![]() |
#125 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Ölü Kahramanlar Mangası...
tufanlarınızı yıkın üstüme şarapneller / palalar / dikenler ne varsa bütün siperleri acının benim olsun! dağa çıksın birisi birinin muradı deniz kişnek bir tayın sırtında ben bozkır ve çölün kavruk izlerini ölçümleyen dövüşken Tuareg’in eşkin koşusunu armağan edeyim yüreğinize dirilsin göçleriniz sahipsizlik öldürür en çok en çok çaresizlik! aşktan sağılsın usaresi kumun süzülerek acı suyun kirpiğinden düzlüğe insin ufkunu yitirmiş sahra bugün : ellerimize verin topuğunuzda saklı kıyameti terk ederek unutma fiilini iç göçünüzün şahlanarak çıkılsın zamanın içinden örgütlensin kederimiz adını arayan ölü kahramanlar mangası kuralım sonra (28 Şubat 2005) Naime Erlaçin
![]() |
#126 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Ölüm Kartı...
göğü yakmaktan ne farkı var inkarın! bilinç zaman anlam say ki boş hepsi yakılmış bir dolu çılgın an avuçlarda kanayan bir tutam saç teli içe ağlayan bakıştır düşe yazılan ölümle aklanır aidiyetten kurtuluş azı dişinde gürleyen ağrıdan geçer koşar adım masumiyeti tescil edilmiş uzun çekimli bin ağıt susarız! kıraç toprağı tohumlamak gibidir yaşam şarjörünü boşaltmak söz üstüne son müntehirin kendinde gizli şifrede hortlar kalbi ayartan sihir : destedeki son kağıt! ne farkı var sevda karasına bulanmış bir şiirin gerçek ölümden zirvede yapayalnız bir krater gölüyle okyanus kadar üstelik birbirine yakınken konuşulmaz daha! cinnetlik bir 'sus'tur öteki yakadan hıçkırarak izlenir kıyamete zimmetleriz kabul’ü bu kıyı isyan! (9 Ekim 2005) Naime Erlaçin
![]() |
#127 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Ölümcül!
ölümcül şiirini kusuyorsa şair keşfe çıktığında dinamitlenmiş koyakları kim bilir kaç sıkımlık can telaşında kuruyan havzaların belli ki verilmiştir mola deli tutkuya dinleniyordur veya düşüyordur kalem kabuk tutmuştur yara dipsiz hıçkırıkları andırır serseri bir rüzgarda bileniyordur hançer yazılmamıştır henüz toplu katliamdan hükümlü son dizeler geç kalır lakin ayak direyen şairin Azrail’i tuzak bir izleği sürer içindeki kızıl nehir lanetlenmiş çığlığa dönüşürken son dua zincirli bir kekemelikten icazetlidir şiir jiletlenir derin susku ahrazlığa çekilir mülteci bıçağı dilin idamlığın son arzusu kadar derin ağlar bıçak abdestsiz definlerin yasını tutmaktır artık konuşmak ya öl şimdi şair sus ebediyen sessizce şakıyarak doğumu bekle ya da ölü bir cenin doğurmaktan iyidir susmak! (24 Şubat 2005) – “Şiirle Monogamik Sevişmeler” Dosyasından Naime Erlaçin
![]() |
#128 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Öptüm Acıyan Yerlerinden...
duyguya inancını yitirmeden yaşlandı hayat soyunarak konuştuk hep buluştuğumuzda çıplak aşkın kendisidir mezuniyet belgesi sevdayı sevdirdin sen dişilik ve erillikte değilmiş hüner marifet: “adam gibi” büyütmek yaşamı “adam gibi” sevmek giyindik böyle kırdık kalemi evrildik ve sustuk üstümüzde kaldı evren ölümsüzlüğü öğreniyoruz şimdi geldim uyuyordun öptüm acıyan yerlerinden (24 Mayıs 2005) – “ 6. Dekad ” Dosyasından… Naime Erlaçin
![]() |
#129 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Örtü...
-' zıddıyla kaimdir her şey ', duygu dahil... is kokulu titreyişlere isyandı aşkı anlatmak reddiydi ölüme teslimiyetin anlaşılmaz bir başkaldırış çağlardan akan bir bebek ağlardı duyardım henüz doğmamıştım sürgülerdim kapıları kendiliğime ölümü çalarak ebeliğimden kabus kahramanı olmayacağım bu kış! kuzgunlar inmeyecek omuz başlarıma meme uçlarında özlemlerin tunçtan bir kurs süsleyecek göğü göz bebeklerimde nur birikecek yine dirilecek sevda dizelerin dip köşelerinde kızacak Özlü bana Pavese somurtacak biliyorum! dizlerimde üşüyecek Hades ama böyle susar “öteki” başı önünde ancak böyle geri döner cehennemine saçlarımda saklayacağım gücümü dudağın üşümüşlüğüne can havliyle haykıracak içimdeki büyücü : “sevdayı ört üstüme gelinlik gibi kefenim olsun! ” (2 Kasım 2004) Naime Erlaçin
![]() |
#130 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Paradoksal*...
yolculuktan söz ediyorduk hangi an'da hareketliydik ki var mı gerçeğin içinde tezatların kaynaştığı böyle bir zaman dilimi : doğruysa eğer dediği herkesin yalancı olduğunu nasıl söyleyebilir insan? mutlaka Giritli değildir o! şimdi anlat Elea’lı Zeno karışsın kartların iki yüzü kaplumbağa ile bizim öykümüzü anlat paradoksunla sen söyle! anlayalım neden yerimizde sayıp durduk hep (*) Epimenides ve Zeno Paradoksları (6 Mart 2006) - 6. Dekad Naime Erlaçin
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|