![]() |
![]() |
#101 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Öğretmenlerim
Fikir tarlasına bilim tohumu Eker hece hece öğretmenlerim Hakkın,hakikatin nurlu yolunda Yürür adım adım öğretmenlerim Malzemesi öğrencidir,öğretir Ona şekil verir,onu eğitir O mum gibi erir özün bitirir Yanar ışık ışık öğretmenlerim Onun süzgecinden kimler geçmedi Onun şerbetinden kimler içmedi Çehalete karşı savaş eyledi Karanlığa nurdur öğretmenlerim Gönlü bir bahçedir gül var,çiçek var Kaleminden şeker damlar, bal damlar Okul bir kovandır, petek sıralar Gezer sınıf sınıf öğretmenlerim Sabah erken gelir akşam geç gider Geçmişinden, tarihinden bahseder Elinde tebeşir problem çözer Bir ömür böyledir öğretmenlerim Milleti refaha erişsin ister Ülkesi gelişsin kalkınsın ister Bu ulvi gayeler, bu yüce hisler Dolar gönüllere öğretmenlerim Bilgi akar pınarından, çayından İçen şifa bulur tas tas suyundan Alimin farkı yok, yıldızdan, aydan Doğar güneş güneş öğretmenlerim Her yaştan insana bilgi sunar o Hak bildiği yoldan dönmez gider o İlim ordusuna serdar olur o Gerçek kumandandır öğretmenlerim Onlar kurtuluşa giden yoldurlar Gönülleri aydınlatan nurdurlar Cehalete engel olan surdurlar İman kalesidir öğretmenlerim Halkın kılavuzu pirler, dervişler Gönülleri açıp açıp girmişler Ayırmadan tüm canları sevmişler Birer Alperendir öğretmenlerim Tarihe bak hakka giden yoldurlar Deli Dumrul, Dede Korkut olurlar Padişahlar bile ona kuldurlar En yüce makamda öğretmenlerim Akşemsettin Fatih’leri öğretti Edebali gönülleri fethetti Onun öğrencisi cihan titretti O zincirden halka öğretmenlerim Hacı Bayram Veli, Ahmet Yesevi Yunus’un hocası Tabtuk Emre’yi “Ne olursan ol gel” diyenleri Unutmak mümkün mü? Öğretmenlerim En büyük öğretmen Peygamberimiz Onun aşkı ile dolu kalbimiz Oku diyor kitabımız, dinimiz Yazar okuturlar öğretmenlerim Abdulhadi sen uy, IKRA emrine Şükür eyle alemlerin Rabbine Salı ver kendini bilgi nehrine İlim deryasıdır öğretmenlerim Abdulhadi Bay
![]() |
#102 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ömrüm
Bitmeyecek bir yol sandım ömrümü Düşe-kalka gelip geçti dostlarım Kaç kez atar kalbim bilmem dünyada Sayısını sayamadım, dostlarım Yürüdükçe hedef gitti öteye Yarınlara umut bağladım bende Yıllar sonra dönüp baktım geriye İki-taş bir mezar gördüm, dostlarım Sakalıma,bıyığıma ak düştü Üç sözümden birisine vah düştü Sanki ömrüm bir saatlik bir işti Aha geldi,aha geçti,dostlarım Abdulhadi,bu gün geçer dün olur Doğum-ölüm tarihlerim belli olur Kara toprak üzerime yığılır Ömrüm bir rüyaya döner, dostlarım 24.08.1992 Abdulhadi Bay
![]() |
#103 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Peygamberimiz
En üstün insandır,en üstün nebi Peygamberimiz dost,peygamberimiz Hakkın habibidir,Hakkın Rasulü Peygamberimiz dost,peygamberimiz Gönlü insanlara muhabbet dolu Yolu sevgi yolu,kardeşlik yolu Karanlık cihana doğan bir nurdu Peygamberimiz dost,peygamberimiz Bütün insanlara,bütün cinlere Hakkı tebliğ için geldi bizlere Örnek bir yaşantı sundu bizlere Peygamberimiz dost,peygamberimiz Abdülhadi Hak yolundan ayrılma İnkar batağına düşüp boğulma Bütün kalpler muhtaç onun nuruna Peygamberimiz dost,peygamberimiz. Abdulhadi Bay
![]() |
#104 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Rüzgara kapılmış
Rüzgara kapılmış bir kuru yaprak Yuvarlanıp gider,sonu n'olacak Zaman değirmeni onu un-ufak Eder lime lime paralar bir gün Toprağa bağımlı her canlı bir gün Yine toprak olur,çürür bilirsin Şimdiye dek kimler gelip gittiler Daha kim gelecek? bunu kim bilsin Yaşayanlar sanki ölmem sanıyor Haram malı harman edip yığıyor Ne çalarsam,ne çırparsam kar deyip Kendini yakmaya odun yığıyor Abdulhadi Bay
![]() |
#105 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sadık Hocaya
Şiirle yazılmış mektup istersin Yazıp yolluyorum al Sadık Hocam Selam göndermişsin başım üstüne Ve aleyküm selam can Sadık Hocam. Benden sana Hakkın yüce selamı Eksik etmem dostlarıma duamı Yalan dünya gurbet midir sıla mı Bilemedim gitti ben Sadık Hocam. Her dakika alıp gider ömürden Severim sizleri içten derinden Mümkün müdür söküp atmak kalbimden Vefalı dost isem ben Sadık Hocam. Herkese iyilik eder müdür bey Kıymetini bilin derim Sadık bey Yoksa huzurunuz dağılır epey Taktir sizin derim ben Sadık Hocam. Ne var ne yok atelyede,okulda Fetullah Ece’de Hümmet Hoca’da Ulu Tanrı ikisinide murada Erdirmiştir duydum ben Sadık Hocam. Fetullah Hoca’nın gözleri aydın Hümmet Hoca bir yastıkta kocasın Allah nicelere versin muradın Gönüller hoş olsun tek Sadık Hocam. Duran Açıkgöz’üm nedip nişliyor Satrançta kimlere vezir,şah diyor Mehmet ile refik ne iş işliyor Halleriniz nasıl yaz Sadık Hocam. Abdullah Bey’in lokantasından Manav’ın pazarda satışlarından Emin’in sinyaller alışlarından Hüsnü’den,Mehmet’ten yaz Sadık Hocam. Metalciler döğüyor mu demiri Özbek Süleyman’ın hali iyi mi Hacı Bektaş asker elden geldi mi Zeki ne alemde yaz Sadık Hocam. Ağaç İşlerinde Veysel Yaşar’dan Fatih Eroğlu’ndan,Faih Özcan’dan Ahmet Geride’den,Rasih Hoca’dan Haberler yaz gönder tez Sadık Hocam. Ayşeli Özsoy’un nişanından yaz Bekir’in efelik günlerinden yaz Yaz Ömer Arı’dan süzme baldan yaz Hidrolik yağını ye Sadık hocam. Mustafa Tüfekçi gardaşımada İsmi olanada olmayanada Beni sevenede sevmeyenede Tanrı selamımı de Sadık Hocam. Bugün,yarın derken günler geçiyor Zalim zaman ömrümüzü içiyor Bir yol var ki giden geri dönmüyor O yola gitmeyen yok Sadık Hocam. Çalışmak ibadet İslam Dininde Çalışanlar makbul Hakk'ın indinde Bu kervan göçecek günün birinde Öyle mi,değil mi de Sadık Hocam. Ağaçta kök,gövde,yaprak bir bütün Çiçeklerin rengi ne hoştur görün Dört mevsimi görür ise gözlerin Baharda açılır gül,Sadık Hocam. Kalbe huzur verir iyilik yapmak Çaresiz kalmışın elinden tutmak Dostun işi için koşup yorulmak Eza değil bize hiç Sadık Hocam. Herkese saygım var,böyle biline Ülküm İslam diye yazdım kalbime Kalbimden geçenler geldi dilime Özümüz,sözümüz bir Sadık Hocam. Eğer çıkmaz ise bu tenden nefes Hakk'ı diyeceğim,Hakk'ı her nefes Varacaktır bir gün varacak herkes Mezardan mahşere bil Sadık Hocam. Çalalım bir düğüm burda şimdilik Olunuz kardeşim olunuz birlik Nerede var ise düzen ve dirlik Orada huzur var çok Sadık Hocam. Allah’a ısmarladık hoşça kal gardaş Sizleri unutmam bilin arkadaş Size gönderirim baki selamlar Görüşmek üzere hayır dualar. Abdulhadi Bay
![]() |
#106 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sağlıkçılarız
Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi Olmaya cihanda devlet bir nefes sıhhat gibi” (Kanuni Sultan Süleyman) İşte bu sözün mecrasında akarız Her şeyin başı sağlık,bizler sağlıkçılarız. Yaralının,hastanın koşarız yardımına Şifa bekleyen canlar bizi bulur yanında Yardım istendiğinde Hızır gibi anında Müdahale yaparız, tanırsınız bizleri bizler sağlıkçılarız. Pirimiz Lokman Hekim çığır açmış ezelden Her derde derman bulmuş,sağlık sunmuş yeniden Bir efsanedir o, ismi düşmez dillerden Şifa çiçeklerini hastalara sunarız Merhamet şefkat dolu bizler sağlıkçılarız. Sağlık bozulduğunda akan sular dururlar Dünya malının hepsi gözünden kaybolurlar Her derdin dermanı var arayanlar bulurlar Yaraları sarmaya hazır kıta bekleriz. İyi tanıyın bizi, bizler sağlıkçılarız. İbni Sina dedemden el aldık yıllar evvel Bu elden şifa buldu,bir değil yedi düvel Şifa ordusuna katılmaya sende gel Cana can katmak güzel bilinsin kıymetimiz Sağlıkçı derler bize bizler sağlıkçılarız Beyaz önlük giyeriz,benzeriz meleklere Aşıyla bent kurarız akan mikrop seline Kendimizi adadık insanlık hizmetine Değişik görevlerle her bir yana koşarız Her şeyin başı sağlık,bizler sağlıkçılarız. Abdulhadi Bay
![]() |
#107 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sahtekar
Konuşur sahip çıkar tüm iyi değerlere Yaptığıyla dediği ters düşer birbirine Eğer senden bitecek işi varsa bak n’olur Yağcılık eder sana el pençe divan durur Dürüstlükten bahseder,sanırsın evliyadır Yakından tanıda gör,her yaptığı riyadır Nerde yağlı kemik var, kuyruk sallar ha bire Hemen ayak uydurur değişen her devire Ne özünde var onun,ne sözünde doğruluk Her kalıba uyar o, mesleği dalkavukluk Sakın ona güvenip dostum diye aldanma Sonra sine döverek hiç ağlayıp sızlanma İktidar,güç,mal,makam kimde ise o,orda Bu sebepten hiç kalmaz,ne darlıkta,ne zorda Çok sıcak ilişkiler devam eder gün be gün Sen darda kaldın ise yok yüzünü gördüğün Dün böyle imiş,hala değişmedi bu kural Yüzsüzlük marifetse,sen de nasibini al Abdulhadi dört dönme,şahsiyetini koru Dört kuruşluk adama,ne düdük ol ne boru Abdulhadi Bay
![]() |
#108 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sana geleceğim
Sana geleceğim bir gün muhakkak Her nefes ömrümün hesabı ile Herkes telaşede koşuşturacak Mahşerde sevabı günahı ile Senin rızan ile Resulü-zişan Bizi mahrum etmez şefaatinden Yarabbi duamı sen kabul eyle Son nefeste olsun kalbimde iman Bu dünyada seni bilmek,kul olmak Her dediğin haktır,haktır muhakkak Her müminin arzusunu bilirsin O dünyada mevlasına kavuşmak Ömür boyu söylediğim yaptığım Sensin yarab inandığım,taptığım Bilirsin kalbimden her geçen şeyi Rızan için her gün elim açtığım Seccademi serdim kıbleye karşı Senin için akar gözümün yaşı Sen kadir’i mutlak,ben aciz’i kulum Sen yarattın yarab arz ile arşı Abdulhadi Bay
![]() |
#109 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Seçim Balonları
Dert yiyerek doldu içim Sihirbazlık oldu geçim Balonlar uçtu bu seçim Yalana yalan kattılar İnliyorum inim,inim Kırılaydı keşke elim Bunlara oy nasıl verdim Aldandılar,aldattılar Ağla,sızla neye yarar Üzülmemiz cana zarar Dolduracak çok testi var Don-gömlektik,çıplattılar Gül mekan değil bülbüle Hükmedenlerin hükmü ne? Adalet; nazik ve ince Çeke,çeke koparttılar Abdulhadi her bir yerde Arıyor dermanı derde Yalan dünya yürü bre Seni üç pula sattılar Abdulhadi Bay
![]() |
#110 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Seçim Havası
Seçim geliyor seçim,gözün aydın ey millet Efendisin birkaç gün manzarayı bak seyret Yol,su,elektrik ve telefon verecekler Bu sefer sözümüzün eriyiz diyecekler Sıra sıra taksiler,kamyonlar,minibüsler Seçim propağandası için süslenmiş otobüsler Parti başkanlarına kulak ver,dinlesene Ev,araba,iş vereceğim diyor herkese Enflasyon düşecekmiş tek rakama çabucak Bilemedin bir sene,iki,üç sene ancak Terör denen beladan kurtulacak bu millet İnanın vatandaşlar bizim sözümüz senet Huzur,güven,mutluluk,zenginlik bizle gelir Bizden başka partiler bu işlerden ne bilir Biz fakirin dostuyuz,işçinin,emekçinin Yanındayız daima memurun,emeklinin Halk yığılmış meydana,biri çıkmış kürsüye İcraatını sayıp,sonra dönüyor bize; Ülkeyi kalkındırdık yemin ederim size Vatandaşlar inanın,çağ atlıyor Türkiye Konuşan bir Türkiye,yönetim şeffaf bizde İsteyenler fikrini söyleyecek her yerde Önceden de inandım bu sözlere çabucak Yine tatlı sözlerle bizleri kandıracak Demokrasi diyorlar bölücülük yapmaya Kimi vatanı böler,kimi kalkar satmaya Kim bol yalan söylerse arkasından koşarız Dürüst olan lideri bilmeyiz,tanımayız Birbirini suçlarlar yolsuzluk,hırsızlıkla Şunu demek isterler açıkça anlayana “Tencere dibin kara,senin ki benden kara” Şimdi oy vereceğiz yinede biz bunlara Sendikal hak,memura verilecek tez elden Her işi hallederiz ayrılmayın siz bizden Hepsini dinledim,peşlerinden gitsem mi? Altı üstü bir tek oy,versem mi,vermesem mi? Yolsuzluk,vurgunculuk milletin gündeminde Hizmet bekleyen millet sürünmüş hep yerlerde Bu ne biçim iş beyler,pislik akıyor pislik Milleti dolandırmak düpedüz edepsizlik Bu duruma sebep kim? suçlu mu arıyorsun Hırsızdan,vurguncudan hesap mı soruyorsun Ey millet! vurguncuyu, soyguncuyu sen seçtin Bunlara oy sen verdin,öyleyse suçlu sensin Bir önceki seçimde ettiğiniz vaatler Hiç biri yapılmadı ziyan oldu vakitler Seçimden on gün önce gelirler ayağına Neler demezler neler şu seçimin uğruna Hesabını yapan yok,seçim masraflarının Haddi hesabı mı var? olanca israfların Seçim masrafı yine vatandaşın cebinden Birkaç delik kayacak belinde kemerinden Seçim bittikten sonra seni kim tanır artık Giderken de demezler,Allahaısmarladık Allah yardımcım olsun öbür seçime kadar Düzen böyle arkadaş,olacağı bu kadar Yine yalnız kalırsın zavallı tek başına Sana bir çift sözüm var,kulak ver gardaşına Hiç kimseye güvenme yarı yolda kalırsın Herkes anan mıdır ki gelip derdine yansın Abdulhadi soruyor yaptığınız işleri Ümidi kesti sizden,düzeltin kendinizi Ey partili kardeşim sakın küsmeyin bize Hiç darılmak mı olur? doğru söylenen söze Abdulhadi Bay
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|