![]() |
![]() |
#101 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Tufanbeylimiz
Gurbette mi kaldın unutuldun mu, Yokmudur soranın dillerin hani, Seni çok severdi aşkına düşen, Sana gül gönderen güllerin hani? Yıllar geçti degişmedi yolların, Hala gül ekilmez kokmaz güllerin, Neden hep susarsın çıkmaz dillerin, Konuşman yasak mı dillerin hani? Sana yakışmaz mı bahçeler parklar, Parkların içini çocuklar yoklar, Gizliligin nedir kim seni saklar, Çıkmaz mı sırların gizlerin hani? Yerin yayla başı serin olmaz mı, Seni yönetenler seni görmez mi, Hiç olmazsa yılda birkez sormaz mı, Hatırın nerede yılların hani? Senin yaşıtların boyunu aştı, Her biri büyüdü arşa ulaştı, Yollar asfalt oldu otoyol geçti, Senin asfalt olan yolların hani? Sana göz koydular göze mi geldin, Görücüye çıkıp yüze mi geldin, Yoksa sen güzeldin naza mı geldin, Gelinlik kız idin pulların hani? Haber almaz gazte yazmaz susarlar, Korkarlar mı senden niye pusarlar, Adın dile düştü seni asarlar, Neden hiç konuşmaz dillerin hani? Anan baban yok mu öksüzmüsün sen, Nice evlat verdin küskünmüsün sen, Sen hizmet istedin haksızmısın sen, Utanmaz sıkılmaz kulların hani? Herkes insanlığı değiştirmeyi düşünür ama hiç kimse önce kendini değiştirmeyi düşünmez. 15,08,2007 Hamza Bilge
![]() |
#102 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() UnutmA
Hakka hakikate elini uzat Doğrudan hiç şaşma yanlışı düzelt. Elinde var ise yoksulu gözet Sen yetimi fukarayı unutma. Dünya malı hoştur hevese kanma Nefsine kanıpta şeytana uyma. İnsan doğar ölür sen baki sanma Sen tendeki emaneti unutma. Allah a yakın ol uzakta durma Ömür bir gün biter sen gencim sanma. Sağlığında çalış perişan olma Sen kuldaki muhaneti unutma. Girdim dergahına huzura erdim İhvana karıştım rüyasın gördüm. Süleyman istedim Muhammet buldum Sen ondaki şahadeti unutma. Geldi Hak yoluna niyet eyledi Hak yolunu buldu Hakkı söyledi. Görmeden inandı biat eyledi Sen Allah ı Muhammet i unutma. Bilge söyleyecek sözlerin bitmez Amelin yok ise laf fayda etmez. Ahirin ölümdür servetin yetmez Sen ölümü kabristanı unutma. Cahillerin kalbi dudaklarında Alimlerin dudakları kalplerindedir. 07,07,2008 Hamza BİLGE Hamza Bilge
![]() |
#103 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Unutursun
Yürekte sancı biter Gözlerden hayal gider. Hatıralar terk eder Gün olur unutursun. Herşey normale döner İçinde ateş söner. Zamanla yüzün güler Gün olur unutursun. Zamanla geçer günün Aklına gelmez dünün. Yeni aşklara yönün Dönerde unutursun. Yavaş yavaş silinir Hayal artık delinir. Yeni aşklar belirir Gün olur unutursun. Aklına gelmez olur Yeni sevdalar bulur. Kalbin Bilge siz vurur Gün olur unutursun. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Bu sen olsan da. 02,07,2007 Tufanbeyli Hamza Bilge
![]() |
#104 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vurun Beni
Günahkarım duam yetmez Her gönülde iman yatmaz. İnsan Allah ı unutmaz İnsan diye bilin beni. Yerden yere çalın beni. Allah ı çokça söyleyin Adını hep zikreyleyin. Ahiret kardeşi eyleyin Kardeş diye bilin beni. Yerden yere vurun beni. Ben bu dünyada hancıyım Hak yolunda bir yolcuyu. Kendi nefsime sancıyım Adam diye bilin beni. Bölük bölük bölün beni. Bu dünya fani bilirim Allah a yakın dururum. Hak yoluna can veririm Hak yolcusu bilin beni. Hak yoluna alın bini. Bilge Allah ın kuludur Yüreği sevgi doludur. Yolu islamın yoludur İslam yolda bilin beni. Bir noktayım bulun beni. İyiliği gizlemek kötülüğü gizlemekten daha üstündür. Hamza Bilge
![]() |
#105 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vurun Beni
Günahkarım duam yetmez, Her gönülde iman yatmaz. İnsan Allah ı unutmaz, İnsan diye bilin beni. Yerden yere vurun beni. Allah ı çokça söyleyin, Adını hep zikreyleyin. Ahiret krdeşi eyleyin, Kardeş diye bilin beni. Yerden yere vurun beni. Ben bu dünyada hancıyım, Hak yolunda bir yolcuyum. Kendi nefsime sancıyım, Adam diye bilin beni. Yerden yere vurun beni. Bu dünya fani bilirim, İslama yakın dururum. Hak yoluna can veririm, Hak yolcusu bilin beni. Yerden yere vurun beni. BİLGE Allah ın kuludur, Yüregi sevgi doludur. Yolu islamın yoludur, İslam yolda bilin beni. Yerden yere vurun beni. Bu gün Allah için ne yaptın ? Hamza Bilge
![]() |
#106 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yanlızlık
Her akşamda güneş gider, Ay çıkar ya mehtaba, Hani çaresizlik olur susarsın ya, İhanet tuzak olur ya yarına, Yanlızlık misali dolaşır ya insan, İşte çaresiz kalan yanlızlık. Oysa hepsi suçludur umutların, Uzak iklimlerde umut. Halbuki hergün yanlızlığı doğurur, Hepsi yalancıdır *******. Halbuki bir kara topraktır yanlızlık, Bir uzun kavaktır yanlızlık, Hep mutlu olmak istersin, Önüne hep çıkar yanlızlık. İşte hayat,işte sevgi, İkiside birer yanlızlık, Herkes kendi sevgisinde, Sevmek tek beşına yanlızlık. Sevmek için illa güzel mi olmalı Gönül sevmişse işte o dünya güzeli. 12,05,2007 Tufanbeyli Hamza Bilge
![]() |
#107 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yarına Sevgi Yaşanmasın
Hislerim hep sana meyleder, Bulutlar ağlar içimde, Bakışların kırk yerimden biçer, Bu aşk nasıl yaşanır bilmem. Düşlerime cemre düşer, Şiir gönlüm körleşir. Yakar ellerimi tenim yanar, Noksanım sayılır gelmeyişlerin. Güller dalında kurur, Güzellikler yok olur. Gelki yeniden can bulsun, Yeniden canlansın dünyam. Sırlar saklanmasın yarına, Yarına sevgi yaşanmasın. Gelki sevgi çiçekleri açsın üstümüze, Yeniden yaşansın herşey. Gün yeniden doğsun üstümüze. Aşk yeniden yazılsın, Yarına sevgi yaşanmasın. Seni düşler oldu *******im Gündüzlerim sana esir. 04,04,2007 Tufanbeyli Hamza Bilge
![]() |
#108 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yaşım Elliye
Dünden bugüne yarınlardayım, Dümdüz bir çizgide, Renksiz, kokusuz yaşamaktayım, Tükenmiş hayat umudum, Geri dönüşleri kesilmiş, Ne menekşelerin derdinde, Ne gülün peşindeyim. Yaşamın zorlayan nefesi, Damar damar çekilmekteyim. Gerçekleşmedi tutkularım, Yüregim sevgiye özlem, Aşklara gizli yaşadı. Ne fark eder artık gelsen, Yaşım elliye, Merdiven dayadı. Cahilligin başlangıcı yoktur ama sonu vardır. Hamza Bilge
![]() |
#109 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yine Seviyorum İşte
Hep seni sevdim habersiz, Açmadım kalbimi kimseye. Umutsuzca umut büyüttüm, Bakışlarına bağlandım. Yıllarca içimde büyüdün, Sevda mahkumu. Yıllarca gizli agladım, Yıl gibi uzun *******de. Sevdamı hep içime sardım, Seni resimledim gönlüme, Senden habersiz. Bazan bakışlarına takıldım, Bazan bir bakışına kayboldum. Bir türlü anlamadın Bir türlü anlatamadım, Sana vurgunlugumu. Gözün hep yukardaydı, Hergün yanındaki beni görmedin. Ben yine seviyorum işte, Eger birşey farkederse. Bütün acılara dayanılar yeter ki ekmeğin olsun. 03,08,2007 Hamza Bilge
![]() |
#110 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yorgun Yıldızlar Gibiyim
Bir yaz başıydı geidişin Sersemletici bir rüzgar esintisi Mayıs havasındaydı yanlızlık, Seni şiirlerime işledikçe, Sendeki bütün aşklarımı, Temize çekmiştim. Önceki şiirlerimde hiç kullanmadığım Hep üşüyordu sensizlik. Şimdi akıp giden zamana bakıp, Yorğun yıldızlar gibiyim. Acılar içimde sessiz Kendi denizimde boğuluyorum. Ne kalmış geriye dönüp baksam, Belki birkaç resim, Ve sana yazdığım şiirler. Oysa yapacak ne çok şey vardı, Ne kadar az zaman. Şimdi içimi sızlatıyor Paylaştıklarımız. Resmi çıkartılmış eski bir çerçeve Plastik bir çiçek gibiyim. Kolay değil elbet Yüreğini öldürmek, Bakışımlı mevsimler bitiminde, İkindi yağmurları gibi Yaz sonu hüzünlerdeyim. 05,05,2008 Yetkin yaşların bilmedigi hesaplar yaptım. Ne senin benden aldıklarını Ne benim sana verdiklerimi Bulamadım. Hamza Bilge
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|