![]() |
![]() |
#111 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çekirdek...
Çıt...çıt...çıt... Sesleri arasında Kaybolanlar Varlıktan yokluğa... Yol boyunca Kaybı olanlar Bir yanda... Yoklukta varlığı Varlıkta yokluğu Gaybı bulanlar Bir yanda Hangisine yanarsan Yan...yan da Günübirlik... Eğlencelikler sardı Hayatımızı Ne nallamaya Ne de ' Deh! ..'lemeye Fırsat bulduk Atımızı ' Amaa! ..Herif Senin gözüyün biri kör müydü' Kıssasını yaşıyoruz Hem de hergün, her an Gözlerimizin içine Baka baka Unutmuşuz....gözüm Göz kaç renk Kaç tabaka Kara, yeşil, mavi, ela Sevgi, şefkat,muhabbet Ve de nazar Değil mi... yani...mesela Şimdi puslu Şimdi kızgın, kırgın Alaca'ya tutulmuş gibi Her an tedirgin Her an bela Bakışlar... Yüreğimizdeki, gönlümüzdeki Sıcaklık....aşk Bilemem...bilmem ki Nerede, nerelerde Kışlar Kime yar olmuşlar Kimler alkışlar Ne yaşadığımızdan Ne yaşlandığımızdan Ne pişmediğimizden Ne de haşlandığımızdan Bi haberiz Kakülünü önüne dökmekten Ha bire kaçan ' Yürrüü...ense traşını göreyim' Diyen, birer berberiz Fikren, zikren, ruhen Kesişmiyoruz artık Kütük misali Eh! işte... Öyle veya böyle Dalları ayrı... Gövdelerce beraberiz Ahh! aah! ... Ne demeli... Derim ki; Oldukça... Her elde bir kese kağıtı İçi; tuzlu, tussuz, kavrulmuş ve gevreği... Dopdolu Ne kadar çıtlatsakta Dolmuyor, olmuyor Molekülün çekirdeği Kayboluyor... Çıt çıtlar arasında Eyvah! ... Güzelim ANADOLU... Reyhan Tataroğlu
![]() |
#112 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çemen ekmek
çemenci idi... ekmek arası iki buçuk lira yarısı bir kaç küçük iskemle laleten bir masa kırık döküktü kasa üzerinde her zamanki pardüsü ne gösterişi var,ne süsü demirden bardaklar dolu,boş sürahiler müşterinin biri gelir, biri gider nesineydi bu itibar... içeride uçuşan sinekler kapıda kabuk kemiren inekler görünüşü biraz köhne,biraz gizemli mırıldanıyordu gözleri nemli kazanmak değildi gayesi para olmak istemiyordu sadece fukara muhtaçlık yoktu kitabında hizmet vardı Hak tadında kokusu alınmazdı hiç çemenin tadına doyulmazdı yemenin bakmazdı dikkatlice kimsenin yüzüne değildi kibirden... ki dalıyordu birden ne verirlerse alır ne alırlarsa verirdi okurken kitabını erirdi masanın altında idi kitap nasihatlarla,ibretlerle dolu hitap sanırım buydu onu cezbeden Hu'şunun içindeydi cazibeden başında takke beyaz yüzünde sakal hem seyre dal hem de çemen al... Reyhan Tataroğlu
![]() |
#113 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çığırtkan
bu pazar bir kere kurulur bir daha kurulmaz elindeki sepete hepsi doldurulmaz İ madem öyle oburluk etme sen de al az az... Reyhan Tataroğlu
![]() |
#114 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çıkıntı
Çıktığım en son yerdi,düştüğüm yer Çıkmakmış düşmeme sebep,meğer Reyhan Tataroğlu
![]() |
#115 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çılgının dostu...
çılgın bir düşünce... kimse sahiplenmez ''çılgınca'' der... iplenmez Reyhan Tataroğlu
![]() |
#116 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çıngı...
O an... Saçılınca aleme tohumlar bir bir Zaten alındı evvelden ahire Eksiksiz bütün tedbir İnerken, yukarıdan aşağıya Çıkarken, aşağıdan yukarıya Tekbir Eyvah! ... Yine karıştırdım öpücük ile ısırığı Yangınıma sebep Güneş değil, cam kırığı .................................................. ........................... Gördüm ki... Aklım nefsime elpençe Hem de süklüm büklüm Çareler çaresiz Giymiş hüküm üstüne hüküm İçimde sessizlik, Sensizlik beynimde Zonklarken güm güm... Eyvah! ... Yine karıştırdım öpücük ile ısırığı Yangınıma sebep Güneş değil, cam kırığı .................................................. ........................ Sende... 'Zamana and olsun ki' diye Başlar süre-i Asr Sevgilinin gül yüzüne Sevinç izlerini bırakırken Gönlü buruk bir hasır Hamd Sana, şükür Sana Diyecektim...Ki Herşey Sana münhasır Eyvah! ... Yine karıştırdım öpücük ile ısırığı Yangınıma sebep Güneş değil, cam kırığı .................................................. ................. Öyle ya... Bürününce herkes sevgili rolüne Gafletten, rehavetten bakamadım Aşkın O sonsuz bandrolüne Birde bırakamayınca ' Ben'i, Senin kontrolüne Eyvah! ... Yine karıştırdım öpücük ile ısırığı Yangınıma sebep Güneş değil, cam kırığı .................................................. ......................... Oysa... Sen aşk, O sevgili Olsa idim... Eğer bunları bilen biri Düşünmez idim... Ne batını ne de zahiri Yaşardım Sende Hem evveli, hem de ahiri Eyvah! ...demezdim Karıştırmazdım öpücük ile ısırığı Yangınıma sebep olurdu 'Çıngın' Olmazdı asla cam kırığı Reyhan Tataroğlu
![]() |
#117 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocuk parkı
omuzlarımda oynar iken günahım ile sevabım tahterevalli bekliyorum... bekliyorum... kim düşecek evveli Reyhan Tataroğlu
![]() |
#118 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() d/İlimce...
Sessizlik sıkarken dişini Valavalalar, uğultular arasında Hakkı arayan adam Dili dolanır boynuna durmadan Başı idam, sonu idam .................................................. .............. Söylemler desturum Vitesten sallarım zamanı Fiiliyatı servisinde unuturum Periyotik bakıma muhtaç Hurdalık olan bu son durumum .................................................. .............. Arıya şeker verilince Bal ballıktan çıkar Hazımsızlık başlar kovanda Kovan arıyı, arı kovanı sıkar Kaşık kaşık yemeli balı Balı tadında anlatmalı .................................................. ................ İkna kabul ile başlar Kabulun aynası yaşamak Yaşatmanın emaresi inanmak İnançsızlığı derhal boşamak Gerisi...sadece okşamak .................................................. ................... Gövdelere hitap kâl işi Ötesi olmaz... Gönüllere hitap hâl işi Yeri dolmaz... Çeker gövdelerden fişi .................................................. .................. Suskunluğa... Mahkum edilince dil belası Nur ile yazılır aşkın tabelası Bir de... Olunca Hakkın müptelası İşte... Odur insanın hası Odur insanın âlâsı Reyhan Tataroğlu
![]() |
#119 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dairesel Hareket
yine böyle bir gündü gündüzmüydü gecemiydi sanki dündü uğurlamıştın beni bu terminalden tertemiz bir aşkla ayrılmıştık mecburdum gitmeye ne gelirdi elden oyalanma oralarda boşuna benden gayri gitmesin kimse hoşuna derken... biliyordun beni benden daha iyi sende olupta bende olmayan sevgiyi nerelerden geçtim yolculuk boyu kimi yerler açık kimi yerler koyu hep uykudaydım hep rüyada kaç durakta indim bindim dünyada kimlerle tanıştım kimlere alıştım hep kabuslardan kurtulmaya çalıştım gördüm güneşi, ay'ı anlamadılar bu sevdayı üç beş dilber dedi ''gel beri'' onlarla ettim biraz ileri geri tam sevdamı anlatacak iken birden güçlü bir firen kulaklarımı sağır etti ardından acı dolu bir siren anons etti birileri... dünya turumuza son verdi kimler düş kırıklığında kimler muradına erdi bekliyordun beni çünkü söz verdin perişanlığıma aldırmadın, biliyorum beni her halimle severdin mahçup bir şekilde eğdim başımı sen ise okşadın'' hoş geldinler'' arasında kaldırdın aradan naaşımı Reyhan Tataroğlu
![]() |
#120 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Daksil
Bir adım kaldı,Sana kavuşmaya 'Er kişi'niyeti ile savuşmaya Reyhan Tataroğlu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
|
|