![]() |
|
|
#371 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Meteoroloji
gökte ne kadar beyazlık var ise yere indi say ki göğün dibi delindi kim bildi kimden bildi hep aynı terennüm hep aynı terennüm yine gerçekler hafızalardan silindi Reyhan Tataroğlu
|
|
|
|
#372 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Metin Düzgün...
Satırlar eğri Olunca Anlaşılmaz bütünüyle konu Boşa gider Verilen emek Onca... Saatten sonra Kalır mı Metinin değeri Vardır Her Metinin Bir giriş Bir orta Bir de sonuç Bölümü Metinin akıcılığına bağlıdır Okuduğundan haz almak Yoksa... Metin Düzgün de Okuyan ölü mü... Göze almadan yaşıyorsa Metin ne yapsın Söyle... Düzgünlükten mi sapsın... Ne kadar Zengin olsa da Kelimelerinin dili Ne kadar uysa da İmla kurallarına fiili Bir mübarek gecede Yakmıyor ise kandili Baştan aşağıya Kanuna,maddeye Kurala uysa da Bütün alemin Sesini duysa da İnsanlığın,çağdaşlığın Evrensilliğin amacı Her ne kadar buysa da Uzak kalır amacından Metin... Düzgün olmayınca Boşa çıkar Bunca zahmetin Velhasılı... Bazen Bir beyitle anlatılır Uzunca bir Metin Düzgün okundukça Anlaşılır kerametin... Reyhan Tataroğlu
|
|
|
|
#373 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mevsimlik Aşklar
Aynanın karşısında Çekidüzen verirken şeklime Bıyık altından tebessümle Düşündüm birden... Peh! sen neymişsin be adam.. Kök söktürüyorsun dört iklime .................................................. .. İklimler...İklimler... Kandırdı beni iklimler Durdu...durdu da... Beşinci mevsimde uyandırdı İrkilimler... .................................................. ....... Baharın hayata kattığı canlılık Sevgiye,aşka ilk kıpırdanmalar Kelebekler gibi uçup,pır pırlanmalar Paylaşımlardan uzak ise, tek yanlılık İmiş...bilemedim... .................................................. ....... Kırlarda rengarenk çiçekleri koklamak Evelek,göbelek,madımak...toplamak Bir aşağıya,bir yukarıya koşmak,hoplamak Birini bin edip,binini bin kez çoklamak .................................................. .................. Kokladıklarımdan koklatmadım,kokmadım Topladıklarımdı sofram,kimsesizi sokmadım Nefsim aç,gözüm aç,gönlüm aç...yokladım Her yerde 'Ben' ne kadarda çok...adım Ölüme verildi, en son inen tokadım .................................................. ................. Yazın...yazın...bunlarıda yazın Sağımdan,solumdan,tutunca kolumdan Geçenlere aşık oldum bir bir Her biri diyor,gönlüme gir Ayrı,ayrı yolları yolumdan İmiş...bilemedim... .................................................. .................... Bir şezlongun gölgesinde,sahilde Bilmem hangi dağın karında,hangi ilde Ben herkesi seviyorum birini değilde Demelerim gönülden ırak, hep dilde .................................................. ...................... Barındırmadım gölgemde alimi de,cahili de Düşünemedim hiç,evvelide,ahiride Sevmemişim meğer,batınıda,zahiride Ne kaldı baktım şöyle bir geride Ölüme verildi ismim,ismin birinde .................................................. ........................... Sonuncu bahar,sonbahar Aşklardaki son alev,son har Hazırlıklar yapılır iken kışa Yaklaşmış iken, en son çıkışa Kuruyan bedenlere dediğim'Yar' İmiş...bilemedim... .................................................. ........................... Şemsiyem elimde,yağmur şırıl şırıl Sırılsıklam olanlar,döner fırıl fırıl Bir sen değilsin ki...ister darıl,ister kırıl Kardeşim,gel sende sarıl .................................................. ............................... Ruhum kararmış,kıyafetim pırıl pırıl Nefsim uykunun derinliğinde,mırıl mırıl Yağmur ağlar iken halime,zırıl zırıl İblis der, gel bana...ayrıl ayrıl Ölüme verildi haberim,harıl harıl .................................................. .......................... Kış...kışlarla uğurlanırken Aşkın sıcaklığı sandım Şömiyeye attığım odun değil Elimmiş,yandım...yandım... Alkış alkış gurur,Er/ken İmiş...bilemedim... .................................................. ...................... Sıcak şöminede okuduğum son romanı Bitiremeden,çalan kapının şimdi miydi zamanı Kalkmadım yerimden,zevkle yaşıyordum her anı Tam unutmuşken,Sevgiliyi. O Cananı .................................................. ..................... Duymadım,ayazdaki yalvarışları,amanı Sandım ki,benim bu alemin en yamanı Derken bir ses'Kim istedi gülüp, oynamanı Artık bir kenara koy, aç kalan doymanı' Ölüme verildi, hayatıyın son romanı .................................................. ............................ Ahh! ahh! ... Yaşamak ne de kolaymış diyordum Her gün,güle oynaya ölüme gidiyordum Vallahi...Billahi ve de Tillahi... Ben aşkın,ben aşkın... Bu kadar kutsal olduğunu bilmiyordum Bilse idim.... .................................................. ................................ Reyhan Tataroğlu
|
|
|
|
#374 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Miraç...
Ölüm ile hayat,kapkaç Yürekler susuz,gönüller aç Zaman,Zamansıza muhtaç Muhammedin(s.a.v) başındaki taç İşte Miraç...İşte Miraç... Kandiliniz mübarek olsun. Reyhan Tataroğlu
|
|
|
|
#375 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Miras yedi
dikkat burda mirasın çok mirascın yok orda mirasın yok mirascın çok olmasın et! Reyhan Tataroğlu
|
|
|
|
#376 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Motif
ne ben var ne de sen Yaradan adına herşey desen desen... Reyhan Tataroğlu
|
|
|
|
#377 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Muhabir
Yolculuklar başlar, yolcular gider bir bir Dolar boşalır dünya, boşalır dolar kabir Reyhan Tataroğlu
|
|
|
|
#378 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Muradıma...
(Murat İper'e sevgilerimle) ya! arkadaş neden düştün gönlüme halbuki ne rahattım sizleri bizsizlere attım hatta o kadar ki bilinmeyenlere fırlattım ben sizsiz de tırlattım... diyorum ama... yalan vallahi yalan hep gönlümün bir yerlerindeydin aklıma geldikçe cızz dedin yüreğime deydin sevgiydin,dosttun,kardeştin hüzünlerimi dağıtan bir ney'din kaç zaman oldu kol kola gezmeyeli şöyle... hasretliği vuslat ile ezmeyeli fısır fısır... paylaşırken sırları ulaştırırken çözüme kısırları hesaba katmazken asırları biz geliyoruz... ey! gelecek kopmayız biziz gerçek demelerimiz bile vermedi fayda görüşmeyeli ne kadar oldu gurban... bari görüşseydik ayda bir adım arkadaş bir adım yaklaş tek muradımla tokalaş Reyhan Tataroğlu
|
|
|
|
#379 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Musaffa
bir gün yıkılacak... yıkılacaksa bu devran bu düzen nedir o halde bizi bu kadar üzen bu gayret bu amansız mücadele bu telaş,bu sıkıntı ne acele... rastlanılacaksa bir gün ecele... insaf...insaf...insaf... safın belli olsun safın ey! Saf... Reyhan Tataroğlu
|
|
|
|
#380 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mutluluk...
Hiç bana yar olmadın Hep başkasında idi gönlün Bir değil, her seferinde Kapımın önünden döndün Reyhan Tataroğlu
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|