![]() |
|
|
#91 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57933
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Temiz Aşkım
Yıllar yılı oldu gelmez mektubun Acısını her an hissettirir yokluğun Çok kısamı olacaktı dostluğun İnan hile yok saf temiz aşkımda. Senden uzaklarda ağlayıp durdum, Gelirsin diye hep hayaller kurdum, Gelip geçenlerden seni sordum, İnan hile yok saf temiz aşkımda. Tutuldum bir güzele genç yaşımda Anıların saklı akan göz yaşlarımda Oturmuştun yıllar önce karşımda, İnan hile yok saf temiz aşkımda. Hani seni çok seviyorum derdin Bu sözleri ne de çabuk sildin, Beni yapayalnız bırakıp gittin, İnan hile yoktu saf temiz aşkımda. Oldum işte dünyanın garip bir ademi, Dostlar dahi sormaz oldular halimi, Ahh keşke vermez olaydım sana kalbimi, İnan hile yok saf temiz aşkımda. Azabim aşık; aşkın ondan gitmez Akan göz yaşlarını kimse silmez O güzel günler geri gelmez İnan hile yok saf temiz aşkımda. Süleyman Karacabey |
|
|
|
|
|
#92 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Tutsak Saatler
Tutsak saatlerim di Gecenin bilmem kaçı Kartal kanadında Hislerim uçuşurken Kabus doldu içim Kalemim durdu Sözler kifayetsiz bende Senli duygularım aktı gözümden Sigaramın dumanında gizledim Kendimden bile sakladım Ağladığımı kimse görmesin Ağladım Tutsak saatlerimde bilmem kaça kadar Çaresizliğime Kaderime Sensizliğime yaktım Saatte tüm ağıtlarımı Gecenin yalnızlığında Tutsak saatlerimde Bir ukde idi bendeki Ezik yüreğimden Yorgun gözlerimden Mazimde kalanlar Ve senin meltem kokun O dakikalarda Geldi geçti benden Geldi geçti. Süleyman Karacabey |
|
|
|
|
|
#93 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ülküm
Dünya malına tamah etmedim olmadı ne malım ne mülküm Rabbım; malda senin mülk te senin sensin benim tek ülküm Süleyman Karacabey |
|
|
|
|
|
#94 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Varsam Makamına Muhammedin
Varsam Muhammedin Makamına Canım feda olsun senin yoluna Asırlardır hasretim o mah cemalına Rabbim nasip etsede varsan makamına Yüzüm sürsem toprağına Muhammedin. Yanında Ebû Bekir,Ömer ve Osmanı Dize getirdi küffarı onunla allahın aslanı Asr-ı saadeti mimar etti onca kainata Saadetinde yansam gül Muhammedin. Cümle bedenim onun aşkıyla çırpınır İsmini nakşettiğin an sanki kalbim durur Vuslatım kim bilir ne zaman hitam bulur Kavuşupta yüzüm sürsem ayağına Muhammedin. Cennette kardeş olsam en sevgili canana Demet demet güller dersem ona reyhan bağında Melekler le eş olsam dizilsem sağında solunda Öpsem ayak izini gül Muhammedin. Varsam Makamına nur cemalini görsem Kevser ırmağından onunla birlikte sular içsem Yoluna kurban olsam, ayağına turap olsam Nasip olupta varsam makamına Muhammedin. Süleyman KARACABEY Süleyman Karacabey |
|
|
|
|
|
#95 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Vurdum Mızraba
B u gece duygularım yine alabora Aklım perdelendi sen geldiğin anda Sözlerim boğum boğum oldu boğazımda Mızrabı bam teline vurdum yine saatlerce Kavrulup tütsülenmiş duygularım canlandı Düşlerin aynasında yine sen geldin karşıma Sevda hasatı toplayan yüreğimde Mızrabı bam teline vurdum yine saatlerce Ezgili bir sevda şarkısı döküldü dudağımdan Gönlümün hasret bahçesinde güller açıyor Gece esintisinde değişim rüzgarı var Mızrabı bam teline vurdum yine saatlerce. Düşünceler anaforunda açan manolyamsın Yitik sevdam sana söyledim tüm sözlerimi Hicran yağmuru yağdı ıssız gönül sarayıma Mızrabı bam teline vurdum yine saatlerce. Geçmiş zaman sevdam yine sen geldin aklıma Yakamozlu acılarla dolup taştı yüreğim Gümüş kanatlı güvercin gibi uçtu duygularım Mızrabı bam teline vurdum yine saatlerce. Sevdam Al Basmalar dilinde söz oldu Duygularım zeybek narasında hayat buldu Soylu sevda sözleri döküldü dudaklarımdan Vurdum Mızrabı bam teline yine saatlerce. Süleyman Karacabey |
|
|
|
|
|
#96 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ya resulallah
YA RESULALLAH Aşkın dermandır gönlüme İsmin her daim dilimde Kokun alırım her bir gülde Hasretim sana ya resulallah. Zikir eylerim salavat ile ismini Ne olurdu görebilseydim cemalini Kıskanırım hep o güzel ashabını Hasretim sana ya resulallah. Aydan arı gül yüzünü Tutabilsem her sözünü Cennette görsem efendim seni Hasretim sana ya resulallah. Hep iyiyi güzeli sen öğrettin Ümmetine sen kardeşim dedin Beni böyle öksüz yetim bıraktın Hasretim sana ya resulallah. Azabim; hep hasretin çeker Sana kavuşmayı murad eder, Vuslatı kim bilir hangi seher Hasretim sana ya resulallah. Süleyman Karacabey |
|
|
|
|
|
#97 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yaban Gülü
Merdivenlerden çıkarken gördüm onu Uzun permalı saçları simsiyah Güler yüzlü esmer tenli streç pantolonlu Anladım ki bir yaban gülü ve hoyrat Bir rüzgar gibi esti geçti aniden Neydi acep bilemedim beni mesteden İlk kez görüyordum onu çıkarken merdivenden Anladım ki bir yaban gülü ve hoyrat. Sükse çalım fiyaka yerinde o biçim Çok çabuk gitti kor gibi yandı içim Arkasından baka kaldı yorgun gözlerim Anladım ki bir yaban gülü ve hoyrat Bir kez daha gelirmi diye bekledim Merdiven başında hep onu gözledim Uçup gitmişti rüzgarlara kapılıp Anladım ki bir yaban gülü ve hoyrat Yine kaldım kendimle baş başa Hayat hep böyle geçti boşa Yaşam değimli ki zaten hep kargaşa Karacabeyim sen yine çok yaşa. Süleyman Karacabey |
|
|
|
|
|
#98 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yalnızlığın Girdabında
Yağmurla yağdı güneşle buharlaştı duygularım, Siyah bir gecede bulduğum senli umutlarım, Tan vaktiyle kayboldu gitti bir başka akşama, Yalnızlığın girdabına girdim gün boyunca. Morcivert akşamların ıssız karanlığında, Sessiz naralar atarım sokağın tam ortasında, Siyah *******in derinliğinde kuytu köşelerde, Yalnızlığımla ararım seni gezdiğim yerlerde. Yelkovan akrebi, hislerimse hep seni kovalar, Siyah *******de yalnızım,yalnız kaldırımlar, Bir baykuş sesi hoyrat hoyrat duyulan, Yalnızlığın girdabına girdiğim zamanlar. Uzaktan bir cümbüş sesi duyulur bazen, Meşk ederim elimdeki kadehim ve sigaramla, Duygularım alır götürür beni çok uzaklara, Yalnızlığın girdabına girdiğim kimi zamanlar. Bazen bir sokak kedisidir içimi ürperten, Ara sıra gönül dostlarım çıkar karşıma, Hayırlar,iyi ******* vesselam der geçerim, Yalnızlığın girdabına girdiğim kimi zamanlar. Morcivert akşamların siyah *******inde bazen, Uyuya kalırım sabaha dek kimbilir hangi parkta, Bazen bir kaldırım da bazen bir bankta, Yalnızlığın girdabına girdiğim kimi zamanlar Süleyman Karacabey |
|
|
|
|
|
#99 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yalnızlık
Mevsim sonbaharın artıklarını yaşarken Güneş yaz dan kalma bir saati sunuyor Eylül soğuğuna inat Temmuz sıcağında şehir Sokaklar cıvıl cıvıl kör ebe oynuyor çocuklar Oysa ben girift bulmacalar içindeyim Yalnızlığın tam ortasında düşüncelerimle Kalabalıklar arasında tek başınayım Miyop gözlerle bakıyorum yaşadığım şehre Korna sesleri,işportacı simitçi sesleri kulağımda Ezan sesi göğe doğru uzanırken ikindi vakti Handikaplar içinde zati düşüncelerim Günü kurtarmak yarını hazırlamak adına Bir hamal yorgunluğunda beynim İhtiyar çınar ağacı gibi yaşlandı aklım Garibanlar sefiller adına yaşıyorum zamanı Çengel bulmacalar çözmekte yüreğim Şahin pençesinde timsah dişlerinde takılı İhtiyarlığa inat gençlik türküleri yüklü Koca şehrin süslü panjurlarında Koşuşturmaklı çocuklar kitap gezdiriyor Onlar adına yarınları okkalı yazmalı Eylül soğuğuna inat temmuz sıcağında yaşamalı Yalnızlığın acısını yalnız olanla paylaşmalı. Süleyman Karacabey |
|
|
|
|
|
#100 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yaşamak
Yaşamak ne güzel şey Anlayarak hissederek yaşamak Bir usta kitap gibi okuyup Bir çocuk gibi şaşarak yaşamak Toz pembe dünyada mutlu olmak İlk baharda kırlara doğru açılmak Her anıyla dolu dolu günler geçirmek Ne güzel şeydir yaşamak Masmavi gök yüzü mavi deniz Yer gök sema ve sevgimiz Dünyam güzel sen güzel ne güzel Şu cihanda en kutsal şey yaşamak. Yaşamak bazen tatlı bazen acı Bazen neşeli ama bazen da hüzünlü Kimi çirkin ama kimide gül yüzlü Yinede çok güzeldir yaşamak Yaşamaktır insanı mutluluğa götüren İki seven insanı bir birine kavuşturan Sevda şarkısı söyleyip hayal kurduran Her anıyla ne güzeldir doyasıya yaşamak. Süleyman Karacabey |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|