![]() |
![]() |
#121 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57895
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bizim Sefillerimiz
Bizim Sefillerimiz Hayat kavgası yara açmış kara bahtına Zalimlerin mızrağı, kara taşa oturur Kara mahfillerdeki kararan vicdanların Önlerinde yemlenen, kara ruhlu şeytanlar Şimdi saltanat sürer, konmuş şeytan tahtına Yaralar ağrısını, artırdıkça göyünür Kara ruhlu köstebek günü bilmez ne bilsin Güneş gören göz için Hak’kın nuru nimeti Kangrenler çürütür, asrın köhne ruhunu Sokaklarda bilinmez kulun kadri kıymeti Dağıtmadıkça yavru, kahpeler güruhunu Atamayız üstünden bunca zulmü zilleti. Bir kutlu nesil bekler, uykusuzdur şafaklar Gözlerinde haleler, sabahsız akşamlarda Sokakların daimi serkeşleri bilemez İdamdaki kul kimdir, kimi asar ******* Köşelerin mağduru, kör gözlere aldırma Senin hakkınla yaşar, iğrenç ruhlu cüceler Kanlı nağmeler söyler sefahat şarkıları Notasında ihanet, sedasında ihanet Nerde ne halt ediyor, nerde insan hakları Hangi ihanete prim, hangi fitneye zemin Bu gün kitaplar silik, yazılar utanıyor Sen değil sosyete de, it sahibi gündemin Ağla kehribar beniz, yaşlar ile nurlanır Hangi yönetici vardır, seninle gururlanır Utansın Avrupa’da insan hakkı diyenler Utansın sokaklarda, seni hiç görmeyenler Elbet bir gün bu mülke, onurlu sahip gelir Hesap verir yargıya, hakkını vermeyenler |
![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bölünmeyin Bir Olun
Bu memleket sancılı bu millet ağrı çeker Toplanmış ehli salip köküme zehir döker Topraklarım satılık alanlar fitne diker En mümbit topraklarda kutlu tohum çürüyor Vallahi bu tefrika düşmanlara yarıyor… Bu millete yazıktır bölünmeyin bir olun Çalışıp gayret edin en ön safta yer alın Memleket tehlikede cesetlerden sur olun Bütün dünya bir olmuş sana karşı duruyor Vallahi bu tefrika düşmanlara yarıyor… Bir koalisyon sözü bir de muhalif odaklar Açın bakın özüne niyetinde ne saklar Sanmam ki öz ruhuna düşman olan salak var Ağrı duyulan yeri tuz biberle sarıyor.. Vallahi bu tefrika düşmanlara yarıyor… Başvekil bile derse ben Gürcü karım Kürttür Bir milletin başına onarılmaz bir derttir Buna rağmen tefrika alçakça ihanettir Benim olan rüyayı başka ağız yoruyor Vallahi bu tefrika düşmanlara yarıyor… İlerleme zamanı çarkı terse kurmayın Seksen yılın hesabı kendinize sormayın Elin ıslak semeri sırtınıza sarmayın Birliğime göz diken bahaneler arıyor Vallahi bu tefrika düşmanlara yarıyor… Bir sersem adam gördüm dinledim ki ne diyor Adam beni olmadık şeyle itham ediyor Üstelik satılmışsın sen bir hainsin diyor Benim olan yüreği öz gardaşım kırıyor Vallahi bu tefrika düşmanlara yarıyor… Adalet adı ile milletimi yolarken Haçlı gücün köpeği beni burada dalarken Şehirler köşe bucak kiliseyle dolarken Birliği bozmak için fraksiyon kuruyor Vallahi bu tefrika düşmanlara yarıyor… Seçmiş iken hepimiz davaların hasını Kaybetmesin her gönül aşkını sevdasını Bu fitneyi besleyen Yahudi Rum basını Aramıza giren güçler çatlak, delik arıyor… Vallahi bu tefrika düşmanlara yarıyor… İnanç bir ülkümüz bir bizler kardeş değil mi? Dünkü çilemiz bu gün ruhta güneş değil mi? Dava bu teşkilat bu lider Türkeş değil mi? Bir kuru kavga ile biri tuzak kuruyor Vallahi bu tefrika düşmanlara yarıyor… Tamam, belki adayı olacak yönetimin Birileri saracak yarasını yetimin Oyuncağı olmayın dünkü benim itimin Karşımızda gülerek diş gösterip duruyor Vallahi bu tefrika düşmanlara yarıyor… Her kapıda dolaşıp sonra gelene bakın Yapmayın arkadaşlar hakareti bırakın Seçim meçim bitince yine oluruz yakın Olur olmaz sözlerin ağrı acı veriyor Vallahi bu tefrika düşmanlara yarıyor |
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bre Gönül Manyak mısın
Bre gönül manyak mısın, hiç kabında durmadın Yılların mihnetini ruhunda saklıyordun, Hâlbuki bu dünyadan sen bir vefa görmedin Beyhude yere koştun gönlünü boşa yordun Ömrün geldi gidiyor sen kendini bilmedin Dünya parsel edilmiş sana muallâk düştü Şairlik iş değilmiş adın sanın bilinmez Gönül diye kısmete bir deli manyak düştü Kaderinde yazgın bu istesen de silinmez Bu sebepten ömründe sevinmedin gülmedin… Bre gönül yapma bunu, sen bu yolda düşkünsün Kırlarda kartallara el sallayıp gezerdin Çobanların kavalı gönlünü göyündüren Efkârına gam yükler dertlerini yazardın Sen bu yola sosyete mekânlardan gelmedin Aşkın tarifi başka sevdanın özü bitik Seher vakti boşuna eğlenip öter kuşlar Güle kargadır âşık bülbülün şevki yitik Bundandır belki sende olan bitmez telaşlar Sen ısrar ettin hep gül için bülbül dedin Bre gönül manyak mısın sende çağı gör artık Akılsız gönülsüzce bir hayata gel alış İnsanlar arasında bir garip deli mahlûk Çağa uy riyakârca herkesi bir bil alış Vicdanını dinledin ondan adam olmadın |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu bir ağır ağrıdır
Kaç zamandır bu gönül, koşup durdu uslanmaz Anladım ki her sevgi, ölümcül dert gibidir “Yâr” diye ses veririm, yâr duyarda seslenmez Sustukça canım yanar, kanım akar içime Ölümüne can atan, yüreğime yaslanmaz Anıları tükendi, çekip gitti, dönmüyor Kuşatırken ruhumu, hal bilmeyen ızdırap Bir gül için gülmeyişim, gam sinemden inmiyor Ufuklar zift karası, getirmez oldu serâp Bu bir ağır ağrıdır, ilaç versen dinmiyor. İçerimde döndüğü, günün derin özlemi Param parça hayaller, bir bakışa muhtacım Gördükçe göyündüğüm, o gözlerin özlemi Ondan gayri her şey yok, gördüğümü bilemem, Ben burda gam çekerim, o orda sürer demi… |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Günlerde
Bu Günlerde Kendisinden haber almam gecikti Belliki telaşlı yar bu günlerde, Sorsam dertlerini gizler söylemez Yüreğinde saklı sır bu günlerde. Yüreğime battı gizli bir diken, Ben oldum bilinmez gamları çeken, O yar gurbet elde gam çeker iken, Gülmeye ne hakkım var bu günlerde... Ne olur derdini saklama güzel, Gir gönlüme artık bekleme güzel, Gönlüne gamları ekleme güzel, Görme bu gönlümü hor bu günlerde.. İki gönül birbirine sarılsın, Ne mihnet çeksinler ne de yorulsun, Deli gönül yar kapında vurulsun, Gelip yarasını sar bu günlerde... Gelem desem yolum ırak gelemem, Başka ne yaparım, burda bilemem, Kader yolum kesti, gelsem bulamam, İşim yanmak ah-u zar bu günlerde... |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu kavgada tarafım
Ortalarında gezdim, sığ yerlere bakmadım Yolumu o belirler, dermanım ondan benim. Ters akan ırmakların, yatağı içimdedir Kaç ırmak aktı benden, ben bir kere akmadım Kaç yel esti yıllardır, yönümü bırakmadım… Özümü bağladığım, idealler üşürken Eylüllerin ayazı, benden bir şey almadı Sevgimle besleyerek, yüreğimde ısıttım Benzerine bakmadım, sevgiler dönüşürken Nasibim çile oldu, el keyif bölüşürken Işıklar hasmım oldu, en karanlık gecede Ay yıldızın gönlüme, düşen nuru kılavuz Direndim sebat ettim, menzil belli ki ırak Kırk ilimden süzülen, bu girift bilmecede Devleri kaçıran yük, şimdi yüklü cücede… Bu kavgada tarafım, gül sahteyse kokar mı Gönüllü yolcuların, yorulduğu bu yolda Uğraş vermek şereftir, meskenetten tiksindim Bir avuç su sel olsa, büyük bendi yıkar mı Rabbım yakma demişken, nâr kulunu yakar mı? Bir dikim mevsiminde, dikilen bu fidanlar Kök salmış yüreğimde, bütün ufkumu sarmış Mihrican mevsiminde, artar korkum telaşım Yalvarırım Mevla’ya, mıhlı kalsın zamanlar Mahrum kalmasın yolda, yoluna inananlar |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Memleket Sevilmezmi
BU MEMLEKET SEVİLMEZ Mİ? Asırlardır buradayız Bu memleket sevilmez mi. Ne icar ne kiradayız Bu memleket sevilmez mi Sivil asker ve kumandan, Toprağı yoğurmuş kandan Tapusu Alpaslan Han’dan, Bu memleket sevilmez mi? Ezan sesi semalarda, Kutlu feyiz verir yurda, El ele yaşarız burda, Bu memleket sevilmez mi? İnsanının diktir başı, Kürt’ü, Türkmen’i, Dadaş’ı, Birbirinin öz gardaşı, Bu memleket sevilmez mi? Edirne, Mardin’den Kars’a, Ne kadar insanı varsa Hepsi “kardeşiz” diyorsa, Bu memleket sevilmez mi? Cephede beraber kaldık, Şehit düştük, gazi olduk Vatan sevdasıyla dolduk, Bu memleket sevilmez mi? Hak’ka iman bağlar bizi, Kardeş eder hepimizi Her karışta ecdat izi, Bu memleket sevilmez mi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Mevsimde Eskiyor
bu mevsimde eskidi, yenisinde hevesim yırtığını yamamak artık gelmez aklıma iğneleri paslıdır, iplikleri çürümüş bir çay ağzında bekler zamanın ejderhası. kızıl gülün edebi, mevsime meydan okur güzel kızın yüreği derdine derman dokur. eritirim örsünde, döve döve sevdamı kaybederim kaybolan, umutların özünde çift çarıklı ihtiyar, tırnağında dert taşır bir kederli bakışın, sevinci var yüzünde yanmaya alışırsa, yanmadan durmaz insan her duyduğu ney sesi, dönmeden durmaz insan ak benizli bebekler, ninniyi kendi söyler tayların anasına, çifte vurduğu devir bu tarihi kazıyıp, tarihine sevdanın kirli görünüyorsa, başka sayfayı çevir. en berrak duyguların kire girdiği zaman insanın insanlıktan fire verdiği zaman bu mevsimler eskidi, bir ömürle beraber elimdeyken kaybolan, varlığım çekip gitti ceviz kabuğu dünya, aldı beni içine sonra verdiği gamla dertle beni eritti. bir damla su içinde, boğulan insan için deryaya meyil edip, muhteris olmak niçin. ah ile yanan dünya, bilmez niye bu yanış serkeşleşen hayaller, kap kara katran oldu siyaha tutkunluğum, güneşe hasretimden siyahın aşkı ile, yeşilim alım soldu. eskiyen mevsimlerin yenisinde gözüm yok bu keder bana ait, başkasına sözüm yok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Sıra
Sevilen sevdadan, benden habersiz Acılar ölüme yeter bu sıra Sevda yaylasında bir bitkin aşık Sarılmış şilteye yatar bu sıra... Sevenler şeytana tutkun bekliyor Gönül ihanete yatkın bekliyor Mihnetler can boyu atkın bekliyor Sevgiler ateşten beter bu sıra... Gönüller sevdanın kirlenen kabı Tabiat aşığın ilham kitabı Böyle midir seven kulun hitabı Dil gönüle zehir katar bu sıra.... Titreyen bir kandil aşkın dağında Yanmayan kul benim aşk ocağında Bir gece kalmaya yar bucağında Aşık her varını satar bu sıra.... Ulusoy ruhumu sarar bir sancı Gönül doğru ister dilim yalancı Kovmuş handan yolu gösterir hancı Memleket gözümde tüter bu sıra... |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Şehir Yıkılmalı
Baharlar en sevimsiz rüzgârlara baş eğer Akşama uğrayan gün sancısından bunalmış Kanayan yaralara gözlerimden tuz değer Baktım gördüm umutlar hicran bahrine dalmış Bu şehir hain gülüm bu şehir yıkılmalı Üşüttüğü hayaller bir vuslata yürüyor Gülüm yoksa bağları kuruyup yok olmalı Sensiz olan her mekân bana acı veriyor Yıkadım toprağını gül diktim yüreğime Fahişeler el açmış divanda tövbe eder Güneşe gönül koyan en bedbaht bir mevsime Alkış tuttuğum günler korkmadan akıp gider Uzayan yollar seni korkutmasın aldırma Namlusunda bekleyen deli fişek durmuyor Sabahın sancısını şafaklardan kaldırma Sancısız gönüllere kader vuslat vermiyor Saldığın selamların yüreğime düşüyor Günbatımı güneşle sana gelsem ne dersin Ne dersin *******in koyağından görünsem Aşk dilensem der misin “hadi git Allah versin” |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|