![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57895
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() 1.Bölge Şehit Adayı! ...
Paylaşın, paylaşın beyler, oy bizden Biz eşeğiz, eşek, vurun semeri Vazgeçer misiniz böyle kerizden Tutun belimiz de sıkın kemeri Ben mi kimim? Amca, yeğen, bey, dayı Birinci bölgeden “Şehit Adayı” Vekil olun, bakan olun, “baş” olun Boş verin Milleti, biraz ”şaş” olun Yapışın koltuğa hatta taş olun Memleket sizinle bulmuş zemheri Ben mi kimim? Mezarlıkta bir “sayı” Birinci bölgeden “Şehit Adayı” Çocuğunuz mu var, USA sağ olsun Gönderin koleje hemen kaydolsun “Sam amca’da” sever sizi hamdolsun Dert etmeyin “namus” denen cevheri Ben mi kimim? Size küfrün kalayı Birinci bölgeden “Şehit Adayı” Kolu kopmuş Mehmet’imi gördün mü? Şehit verip ellerinle gömdün mü? Namusuna yemin verdin, döndün mü? Çıkarttınız Mehmet’imden miğferi Ben mi kimim? Namert’e kabadayı Birinci bölgeden “Şehit Adayı” Kanı yerde kalmaz! .. Ya, ya, anlatın Konuştukça içimize damlatın Millet uyanmasın “haber atlatın” Elbet açacağız biz bu defteri Ben mi kimim? Azrail’in soyadı Birinci bölgeden “Şehit Adayı” Bakkal, manav, işçi, farkında herkes Masal anlatma lan! .. Sus’ta kısa kes Siz değil, biz size ders vericez ders Delirttiniz gözü yaşlı Milleti Ben mi kimim? Kahpelerin damadı(!) Birinci bölgeden “Şehit Adayı” Gelen yedi, siz de, yiyeceksiniz Şehidime “kelle” diyeceksiniz Allah’a ne cevap vereceksiniz Büyük olur öfkemizin şiddeti Ben mi kimim? BU VATANIN EVLADI Birinci bölgeden “Şehit Adayı” ……….. Da; …. SİZ KİMSİNİZ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() 26.Gün
Bir temmuz sabahın da gece veda ederken Güneşin huzmeleri bir başka yansıyordu Asır var ki o ümit, yerde sürünüyorken İhtimal ki Dünya’ya yeniden geliyordu Yirmi altıncı gündü, o gün sıkıştı zaman O gün sustu isyanlar tebessüm etti canan Öyle bir ateşti ki usul usulca yanan Tütmüşte duman duman semaya çıkıyordu Ezel sus pus olmuştu, ebet ise dört nala O ne büyük çoşkuydu dağıldı Ummanlara Gül’ün sarı kokusu sinerken şafaklara Çiğ düşen yaprağıyla sanki gülümsüyordu Gül; ümidin adıydı, lakin tutmak ne mümkün Dikenler koruyordu, yıllardır onu, her gün Bir gün! ..Demişti yürek, Ama mutlaka bir gün İşte; Gül, bülbülüyle vuslata eriyordu Orası aşiyandı, hatta belki gülizar O bahçe de saadet, buruk bir tebessüm var Giydiği tüm sırlardan sıyrılırken aynalar Kalemler sevdaları en baştan yazıyordu Tomurcuğun dalıyla buluştuğu gün o gün Bülbülün gül diliyle konuştuğu gün o gün Tabiatın renklerle öpüştüğü gün o gün Mazi de kalanları yarına taşıyordu Vuslat bitip firak-ın vakti saati geldi Ateş bir kor oldu ki, yaktı yüreği deldi O sabah her bir şeye, sanki “derb-i mesel-di” Mutlulukla tanışmış veda’ya ağlıyordu Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() 7 Mehmet Daha Yok! ..
“7”Mehmet daha yok, ayrıldı aramızdan Tam “7”ocak söndü, yanan ocağımızdan Yine “hamasi nutuk”, Siyasi kefereden P K K ‘ lı bunlar be! .. Kan emer yaramızdan Deyyus oğlu deyyuslar, gidiyor elden Vatan Avradını da satar, bu toprakları satan Yetmiş milyon sırada “şehit olmaksa” eğer Artık ya karar verin, ya “düzecez” sıradan Pkk’ lı köpeği havlatan itler kimdir Siyasi ikbal için susan şirretler kimdir Bu ülkenin dibini oyan şirketler kimdir Sizi üst üste koyup başlarız ananızdan Kahpenin asıl dölü, bizimle, içimiz de Çevrenize bir bakın. Siyasette, semizde Allah’a and olsun ki, bu yemin hepimizde Futbol topu yapmazsak cümlenizin kıçından “7”daha ekledik dinmeyen acımıza Bir daha öğüt verdik anamız bacımıza Madem örse oturdu, vuruldu sacımıza Oluk gibi almazsak kan’ı damarınızdan Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aç Ya da Kapat
Arada bir yerde 'sıkışıp kalmak' istemem Vurmuşsam gönül kapını Ya 'sonuna kadar açacaksın' Ya da 'Kapıdan kovacaksın' Karar vereceksen eğer, Bu 'vicdanının' değil 'Yüreğinin' sesi olmalı Ve... Konuşurken duyulmalı Her yürekte dost ta barınır yaren de Lakin her biri 'farklı yerlerde' Ev sahibi isen adil olacaksın Ve herşeyi yerine oturtacaksın Kapını çalan misafir de olabilir Dilenci de! .... Yorum senin İkram da gerekebilir sadaka da Karar senin! .... Lakin mecbursun! ..Ya kapıyı çarpacaksın Ya da alabildiğina açacaksın Kapının ardın da asla ama asla Saklanmayacaksın! .... Unutma ki; Kapıda bekleyenler, Açılmayan kapıların ardını, Çok iyi bilirler! .. Ve...Boyunlarını bükmeyi de! .... Kovulmak 'Bilinmemekten' Reddedilmek 'Beklemekten' Daha evladır! .. Çünkü; Her yolun bir sonu vardır! .. Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adaaaam Sen de Demeyi Öğren! ....
Sen; Gönlümde ki mabedin mihenk taşı, Tıpkı güneşin her akşam ışıklarını valizine toplayıp sesiz sedasız gidişi gibi, Hayatımdan kaçan vefasız insan! ..... Yüreğin de bir türlü yer bulamadığım ketum sevgili Aklınla gönlünün arasın da beşik gibi sallandığım, Lakin tutunamadığım, huzur bulamadığım en parlak ama uzak yıldız! ... Sen 'vakit çok geç' şarkısını terennüm ederken, benim hala Vuslat ateşiyle hasbihal olmam ne kadar traji komik bir durum,değil mi? Sen yırtık ninnilerle bezenmiş mutluluk deryasın da dolaşadur! .. Beynini fazla zorlama! .. Zira yüreğin zorlamaya aldırmadı Yılların 'kof vücudunu' dolduran kavgam, 'Beynin de seni meşgul etmek' değil' Yüreğin de tek başıma yaşıyor olmak Ve yüreğinin tamamını işgal edebilmekti! ...... Ne var ki bu kavgayı kaybettim ben! ... Veya bir başka ifade ile, Bu kör döğüşü sürdürerek bir ömrü kaybettim! .. Ben seni zaten asırlardır 'hayal ederek' yatinmiştim Bir damla göz yaşının içine mutluluğu sığdırmaya çalışmıştım Senin gibi 'yaşayacak şansım' olmasa bile Acıların için de tutmak için 'and-ım' vardı! .. Elbette beni anlıyorsun Elbette biliyorsun Lakin yüreğini duyguların değil, 'vicdanın' kontrol ediyor! .. Ve senin vicdanın; Bin kat daha arttırıyor acılarımı! Sevdam çok ama çok yüce, ancak; Vicdanlara malzeme olacak kadar aciz, Acıma duygusuna resmedilebilecek kadar basit, Hatıra çöplüğüne atılacak kadar, sıradan değil! ... Kelimeler ilkokul da okuyor olsa bile Yüreğim asırlar önce bitirdi üniversiteyi! Lisanıma tercüman, yüreğime mihmandar yok! ... ....................... 'Seni anlıyorum' diyorsun ya! .. Gözlerime bakıp, Bir buruk tebessüm kaplıyor yüzümü, Beni anlamak ha! ............ Yalan söylemeyi bile beceremiyorsun! ... ANLAMAK; Ateşleri hissedebilmektir ANLAMAK; Gerçeği feda edebilmektir ANLAMAK; Verebilmektir..., anlamak çare demektir! Ve ANLAMAK; 'Fakat' kelimesini lügatten silebilmektir! .. Harcayamadığın şeyler için düşündüklerini Keşke beni harcarken de düşünebilseydin! .... Ama olsun! .. Yine de gül yüzün de açan güller sonsuza dek kalsın Tebessümlerin kahkahalarla boy atsın Çoraklanırsa yüreğin bir gün, ben göz yaşımla rahmet olurum Ben kahır yolunun yolcusuyum! .. Bana hiç bir şey verme Hiç bir şey için söz de verme! Hatta 'umut' bile! ....... Ama benden iste! .... Ömrümü, gülüşümü hatta ölümümü iste! .. Ben; Vererek, feda ederek mutlu olmaya alışmışım gülyüzlüm Hicap duyma, kendini sorumlu tutma! .... Yakalamışsın bir kenarından hayatı, sakın bırakma! ... Beni düşlerin de tutarak yorma 'Adaaaaam sen de' demeyi öğren! ....... Öğren artık gül yüzlüm! ... Ben; Hasretinle, slüetinle haşrolmuşum, gel hayalini gölgeleme Ben yıkılmışsam da sen eğilme! .. Kabuslar eğlencem olmuş benim lakin sen aklına bile getirme Ne kadar 'zehir' varsa sevdadan yana ben bitiririm, Sen içmeyi deneme! .... Hatta bir adım at ardına bakmadan, ve de ki; 'Sepeti koluna, herkes kendi yoluna' Benim yolum sarp kayalık, benim yolum çalı,diken Çöle dönmüş her bir yan Karanlık, kayıp, korku var, endişe var! .. Çaresizlik diz boyu ve akrep sokması gibi tüm hayat! ... Sen bu yola yakışmazsın Sen baharı kucaklayan güller gibi dalın da kal! ... Sarı gül gibi, beyaz gül gibi Ben kırmızı gülleri toplarım gül yüzlüm! .. Derler ki; Gecenin en karanlık an-ı sabahın en yakın olduğu zamandır! .... Ne komik değil mi? ... Gözleri görmeyen biri için, Sabahların ne anlamı var? ? ? ! ! ! ............ Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adam Olacak Çocuk
Sen adam olmazsın Olmayacaksın Kadir! ... Ulan hergele! .. Kaç kez söyledim 'Sevme' diye? ..... Kafa salladın..... Peki! .. dedin Ya sonra! .. Yine 'Sevdin' İyi b.. yedin! ... .......... Eeeee oğlum -'Ağaç kakan tahtayı sever' Senin kafan böyle odun-ken -Daha çook gaga yer! ... Sana bir çift sözüm var Bir daha benden yardım bekleme Sen 'adam' olmayacaksın çünkü Git ne b.. yersen ye! .... Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adınıza 'Yan' Koyun! ...
“Pamuk” pamuk türedi, Fransa’dan bir kanun(!) Seneye “şafak” söker, sırada bekler mel-un “Türk” adından muzdarip, domuzlar çok sevinçli Ermeninin ***leri, isminize “yan” koyun Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Affetmez beni! .. Diye
Yoklarsa ecel bir gün “bu adam sağ mı” diye Üç gün ağla başım da “terk eden bendim” diye Islansın göz yaşınla üstümde ki çiçekler Sevgimi istemişti vermedim diye diye Sonra kalk git başımdan kendinle baş başa kal Geçme artık yanımdan affetmez beni diye Derin azaba gark ol hem gündüz hem gece de Garibin ölümüne “sebep ben oldum” diye Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Affettim mi Bilmeyeceksin
Gün olur da sana dön desem bile Nasılsa geriye dönmeyeceksin Fırtınalar esen şu yüreğimde Neler yıktı neler bilmeyeceksin Tükenir içimde her akşam umut Biterse bir daha vermeyeceksin Dört kişi omzunda gider bir tabut İçinde kim vardır bilmeyeceksin Gururun sevgine engel olacak Belki de göz yaşı dökmeyeceksin Korkarım ki aklın bende kalacak Seni affettim mi bilmeyeceksin Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlasın Avuçların! ....
Şu yağan yağmura bak şu ıslanan toprağa O duyduğun ses var ya; Tevekküldür Allah’a Doğuşunu bir seyret iştiyakla güneşin Hiç aklına geldi mi neden “hu” der nefesin Dökülürken semadan sayısız kar tanesi Birbirine değmiyor düşün nedir sebebi Görmüyorsan perdedir gözünün önünde ki O kalbin ne haldedir küfmüdür içinde ki Bu dünya senin değil sahibi kim bir düşün İzahını yapsana gece gördüğün düş-ün İnsana bahşedilmiş kainatta her haslet Akıl diyorum “akıl” işite en büyük servet Hiç olmazsa saygı duy secdeye varsın başın Kul olurken Allah’a arşa yükselir başın İstersen ondan iste hem serveti hem ilmi Şahit olur melekler derler bu iman ehli Biri sana dese ki; “İnandığın Hak herde Ben görmezsem inanmam hadi sen göstersene” Acıyarak bak ona! .. Gözü değil gönlü kör! .. Bir de aklım var diyor! ..Hem inkarcı hem nankör! ... Varsa aklın hanidir? ..Koy şuraya görelim Deli olsan anlarız biz sana ne diyelim Dünya’ya gelişinin mutlak var bir sebebi Gece gündüz ağlardı kainat efendisi Gel yarına bırakma tövbenin lezzetini İhlas ile nadim ol affedecektir seni Geç kalırsan kapanır gittiğin yollar bir bir Mırıldansan da olur “Dilinden çıksın Tekbir” Haydi kır zincirleri getir o “Şahadet-i” Sen istersen verecek Allah her saadeti Nefs-ine hükümdar ol esarete düşmeden Körelt pençelerini o seni terk etmeden Bilirsin emanettir bedenin deki canın Zaman akıp gidiyor baki değil hayatın Hemen şimdi hazırlan titrerken dudakların Elini aç göklere “AĞLASIN AVUÇLARIN! ..” Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|