![]() |
![]() |
#91 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dün Gibi Sanki
Albümde resmine şöyle bir baktım O kadar tatlı bir gülüşün var ki Bu resmi gizlice senden çalmıştım Kaybolmuş deyişin dün gibi sanki Sen yokken resminle avundum durdum Dönersin diyerek hayaller kurdum Ziyan olup giden ömrü unuttum Sevgilim deyişin dün gibi sanki Resminle paylaştım sensizliğimi O resim bozuyor sessizliğimi Bilsen seni nasıl özlediğimi Burdayım deyişin dün gibi sanki Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Düşer Gönlüm Sana Doğru
Sıyrılırken ay buluttan düşer gönlüm sana doğru Can vermemiş her umuttan düşer gönlüm sana doğru Yıldız yıldız semalardan hasret rengi siyahlardan Gece vakti buralardan düşer gönlüm sana doğru *******in ardı sabah şafaklarda gizli eyvah Ben ağlarken şahit Allah düşer gönlüm sana doğru Aşktan yana söz denirken ismin kelam edilirken İçin için dellenirken düşer gönlüm sana doğru Dem tutarken karanlıklar közü üfler hatıralar Usul esen bir rüzgar var düşer gönlüm sana doğru Aşk na yaman bir hülya ki zaman bile durur sanki Durduğun da bir an var ki düşer gönlüm sana doğru Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düzce'den 'Bir Paragraf'
İşte; Gecenin bu vaktini çok seviyorum Yağan yağmur değil, Ama ıslanıyorum Yalnızlık damlaları bunlar Ve ben; şemsiyemi açmıyorum ……… Şu ışıklara bakın! .. Yuvalar, evler, ocaklar İçlerin de cıvıl cıvıl çocuklar Ya ben; Issız sokaklarda,kendi başına bir serseri! .... Değilim aslında (da) , Ama beni görenler, böyle der besbelli! ... …………… Yere atılıp ezilen izmarit gibiyim Ateşim sönmüş Sönmüş de, yine de için için tütmekteyim Ah be! .. Çocukluğum; hamidiye, Gençlik; ” sabahçı kahvelerine hediye! ...” Ne Aydın pınarın kaldırım taşları Ne de kervanın telaşlı sokakları Gölgemizin değmediği tek yer, Gözyaşıyla karşılamadığım bir seher, Yok! .. Anasını satayım! .. Vay efendim “erkek ağlamazmış” Halt etmişsiniz siz! .. Elinden oyuncağı alınmış çocuklar gibi, Hıçkıra hıçkıra ağlardım! .. Şehrin ortasını bölen derenin duvarlarına Vurarak başımı… Pembe bulutlara yarenlik edemedik, Giderken “gitme kal” diyemedik, Kısaca, iki çift laf edemedik! .. Uykuyla vedalaştık zamansız Bir bela başımızda, amansız mı amansız! .. Tespih taneleri misali, Dökülmüşüz Düzce’nin dört bir yanına. Körpe delikanlılığın her bir anı’nı, Yüreğimizin çığlık çığlık nigahını Ekmişiz her bir köşe başına! .. Ekmişiz de, boy vermiş kırk yerden Kah; akasya olmuş, Kah; ” yel-i olmayan kavak! ..” Bir acı masal yazmışız toprağına Şimdi; bu yalnız sokakların Karanlık bağrını delen kurşun misali Bir yanından girip, yürüyüp gidiyorum Çiğ yağıyor ve ıslandıkça ürperiyorum Ben serseriyim ya! .. İşim bu! .. Biliyorum! ... ……………. Hani, ben de şu ışıklı yuvaların birinde Sanki mutluluğu yaşayacakmış gibi “Sanıyordum…..” Ama yanılmışım be! ... Olmadı kahretsin! ... Olmaz da! ..Bilirim! .. Olmasın be! .. İsteyen kim(!) ? ? ? ? Böylesi daha güzel Ben….Ben serseriyim Öfffff ya! .. Anlatmayayım diyordum ama Söküldüm işte kahretsin! ... Yuvarlanacak yine bir yığın lakırdı Düşüp dudaklarımdan Cam misali parçalanacak yerlerde Ama…ama ille de “Merak ettik…. Bir dinleyelim Biz de bir kenarından sebeplenelim” Diyorsanız! . Eh o zaman, Benden günah gitti! .... ……………….. Dinleyin bakın; Yaşım genç henüz, ya on altı, bilemediniz on yedi Hatırlamıyorum Savunmasız, hazırlıksız,yakalanmışım işte Oltaya takılan balık misali! .. Aşk dediler… “Ulan ne biliriz biz aşkı be? ? ” Gencecik delikanlıyız henüz Hani; Bir kızın gözlerine baksak, Yüzümüz kızarır! .. İki laf edebilsek “”kelimeleri bir araya getirip” Kendimizi mecnun, Bir şeyden haberi olmayan kızcağızı da Leyla sanırız! .. ……………. “Düzce” burası.. Öyle devasa bir şehir değil O zaman herkes de tanır birbirini Öyle birini sevsen bile şakkadak söyleyemezsin Elli çeşit hesap yaparsın …hani Babası, ya da ne bileyim abisi, duymasın diye Ulu orta aşk meşk yaşanmaz bu şehirde Eee öyle de olmalıydı yani Dedik ya a dostlar Düzce burası Delikanlının” deli deli” harmanlandığı yer! .. …………….. Sonra ne olduysa oldu işte! .. Birden, durup dururken Ama; Ben yerimde duramaz oldum. İşte “ne olduysa” o zaman oldu Işıklar mı söndü, cellatlar mı göründü Kapıları mı açıldı zindanların, bilmiyorum! .. Ve gönlümün kapıları kapanıverdi Şimdi siz; “Eeeee sonra”….. diyeceksiniz ya İşte o kısmını atlayacağım Kızsanız da anlatmayacağım Neden ama? ? ? Diye sormayın Dedik ya; bu şehir, delikanlının harmanlandığı yer Biz de o harmanın dahliyiz dostlar Can verir, sır vermeyiz elbet! ... Serde delikanlılık var! ... ……………….. Gitti, gidecekti Gidiverdi,,,, yolda kalası! .. Hiç olmasaydı daha iyiydi Mazereti vardı… Sebebi vardı… “Haklıydı! .” desem de inanmayın siz! ... Ne hakkı be, ne hakkı? ? ? ? “VEFASIZLIĞIN HAK OLDUĞU” nerede yazılı? ? ? ? Gidene yakışan, hak ettiğidir Hak etmeyene “hak etmediğini vermek” Benim kabahatim! .... Verdik bir kere… Sonucuna da katlandık işte Adımız serseriye çıkmış! .... Çıksın Bana kahpe diyen, diyebilen var mı? ? ? ? Serseri olsam da alnım açık Gözümden yaş aksa da, başım dik evvel Allah Utanmıyorum kimsenin gözüne bakarken Eğilip bükülmem, yere yüz sürmem ………. Bir; “ALLAH’A KULLUĞUM VARDIR” Bir; “ALLAH İÇİN ALNIM SECDEYE VARIR! ..” ……… Giden “adam” olsaydı gitmezdi zaten Adam olmayanla ne işimiz olur ki? ? ? ………. kadının adamı olur mu demeyin ha! .... “Adam adamdır” her yerde, ister erkek, ister kadın Ulan; “Adam olmadıktan sonra, erkek olsa, ne olur adın? ? ! ! ” ……….. Ağlasak ayıp diyecekler ya, ağlayamadık Yedi bitirdi dert içimizi, anlatamadık Hoş…. Anlatsak ne olacak Çaresi şifası yok ki bu derdin Adı aşk ya; “İlacı da derttir” bu meretin “Unut” diyor biri, düşünme, değmez(!) diyor Ya…..ya… Biz bilmiyorduk bunu be İyi ki dedin ha! ... Laf ola beri gele Hayret bi şey yav! .. Aşkı bilen “unut” der mi “Utanmaz hergele! ….” Hani…Lafım meclisten dışarı da Aşkı bilmeyenler niye böyle ucube laflar eder anlamam Ya hu, anlasana Ben ondan kaçsam bile, kendimden kaçamam! .... Sevenin hali “nazlı gelin” gibidir “Hem ağlarım, hem giderim “ misali ………………. İşte bu yüzden Seviyorum gecenin bu vaktini Vakit bu vakit! .. Aşkın veresiyesi olmaz Hepsi nakit! ... Işıklar saçan evler sizin, yuvalar sizin, Mutluluk, saadet hepinizin, olsun Ben yalnızım, -Sokaklar yalnız Ben sessizim, -Sokaklar sessiz Adımız serseriye çıkmış, varsın çıksın “O” kim mi? ? Rüya, hayal ve isimsiz! .. Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eleştirmen
Adam'a mesleğini sordum 'Eleştirmen' buyurdu! .. Eğer 'adam' olsaydı, Doğru dürüs işi olurdu! ... Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() En Beğendiğin Masal
Zirvesine çıkarken sevginin Kanadım! .. Dibine inerken 'Kırılan bacağımdın! ..' Bazen pembe bulutlar da meleğim Bazen zamanımı kabzeden ecelim Belli ki; Kurtulamamıştın çocukluktan Ve ben senin; En beğendiğin 'Oyuncağındım bebeğim' ..................... Gönlümün kör dibin de gereksiz telaş Kaderimle diş dişe verdiğim savaş Kah; 'Allah sevgisiyle' bükülen isyanım Kah; Beyaz karlarla süslenen baharım Sabahın ilk dem-i, o aydınlık güneşim İçin için kavurup o kor eden ateşim Ve ben senin; En beğendiğin 'Masalındım bebeğim' .................... Avuçlarım da nasır, yanaklarım da çizgi Gençliğimin üstünden gelip geçen bir silgi Dua-ların üstüne çöreklenmiş bir kasvet Bazen çorak bir toprak, bazen yalancı rahmet Her fecir ömrün sonu, her soluk son nefesim Uğruna her sabahı yine feda ettiğim Ve ben senin; En beğendiğin 'Yalanındım bebeğimé Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eşiğin Öte yanı
Eşikte bekleyen kim, kime ait o gölge? .. Bu sınırı ben çizdim, azaptadır bu bölge Öteler de kal yolcu, uçuruma çeyrek var Bu mıknatıs tutucu, hayattan zorun mu var Ateş “ateşi” yakar, öylesi cehennem-i Kül; kor-a yorgan değil, buhar etmiştir nem-i Menzildesin geri dur! .. Dönüşü mümkün değil Biz semeri kuşandık, bu senin yükün değil Oradaydım! ..Tam orda, senin durduğun yerde “Dur! ..” diyen olmadı ki, talipli miydik derde Nedir merak ettiğin, gül-e düşmüş hazan mı Aşiyan-ı zanneden, o bülbülü yazan mı Tutuşmuş kanatlar ki; Kurtaracak onlardı Uçabilse sanma ki aynı yere konardı Tek hamleliktir sınır, temasın dahi yeter Sonrası karanlıktır, karanlıktan da beter Örümceğin silahı ağında ki siperde Kurbanı kurban eden siper olan o perde Girecek biri var ki; içeri, o eşikten Gölge gibi peşimde, ilk düştüğüm beşikten İşte ona “dur” demem, o can alan eceldir O ecel ki; Ateşte, yaşamaktan güzeldir Cennet midir muradım, öyle mi sanıyorsun Hele dokun! ..Ateşi, ne kadar tanıyorsun Çek git kapımdan benim, gölgeni de al götür Bu vehim, sanma seni, gölgeni de götürür Sebep olanı boş ver, ismi anmaya değmez Ben aradan çekilsem onu Tanrı affetmez Kapımı çalma yolcu, haydi, var git yoluna Ateşle hem-hal oldum, sen de girme koluna Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Evet Sen 'Ben' Değilsin! ...
Evet! ..Sen, ben değilsin, şayet olabilseydin, Ateşi tanımadan, ateşte yanar mıydım Benim seni sevdiğim, gibi sevebilseydin Sensiz kavrulmak için 'cehennem' arar mıydım Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eyvah ki Halimize
Ben taşra da doğmuşum bir dostluk çemberinde Ne bilirdim ki bir gün bu koskoca şehirde Ne riyalar tanıyıp rezillik bulacağım Görüp kötülükleri şaşırıp kalacağım Korku sarmıştı beni “benzer miyim onlara” Çıkar için bir pulu değişip insanlara Gözlerde acı yalan ardında çıkarlar var Kimine bol gelirken kimine oldukça dar Arkanı dönüversen dedikodu çarkları Başlarlar mesaiye yapışır çamurları Ne korku kalmış Hak’tan ne de sevgi yürekten Manalar madde olmuş ümit kesmiş rahmetten Çocuk baba tanımaz saygılar çoktan kayıp Baba ise çocuğa anlatmaz “nedir ayıp” Ne terbiye verilir ne dinin kuralları Revaç da bir yerlerin “kırmızı noktaları” Ahlak çaresiz kalmış kimseye geçmez sözü Melanet kol gezerken kızarmıyor ki yüzü Yarabbi! ..Bu ne pislik ne bu alemin kiri Ölülere fatiha, nasipsiz kalmış diri Mahlukat şikayetçi, suçlu yok ortalıkta Yer değişmiş vitrinler tur atıyor sokakta Kahkahalar boy atmış, ağlamak gerek oysa Eyvah ki halimize “EYVAH Kİ HAYAT BUYSA” Kalmamış sevgilerin içinde çöl sıcağı Fuhuşa davetiye “üçgenin bir ayağı” Şehir bir çöp yığını, bu problem olur da Ahlaksızlık diz boyu “Gör ki kimin umrunda” İbadet unutulmuş… olan “ayıp” sayılır Nur kalmamış yüzler de “efendiden sayılır” Alamet-i kıyamet boy gösterir ufaktan Çökmedi koca şehir “birkaç kulun hatrından” Menfaat olmuş şimdi samimiyetin adı Parayla kapatılmış “çatlayan ar damarı” Akarken kıyı köşe irin ve necis suyu Herkes bir tas içiyor sanki rahmet kuyusu Korkuyorum gerçekten kapılıp da gitmekten Kapıldığım bu yol da eriyip tükenmekten Allahım; Sen yardım et şaşırmışlardan etme Rahmetinden affından bizleri mahrum etme Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Fecirde Ezan Sesi
Gök kubbenin altında gönülden gönüllere Fasl-ı gülden destedir gül kokar her busesi Pınar iken çağlayıp set yıkan nehirlere Yunus’tan bir bestedir fecirde ezan sesi Dalda ki tomurcuğun belki tebessüm anı Fıtrata hakim ise nefsin hüküm zamanı Sarmış iken yıldızlar sema da dört bir yanı Huşu ile meşktedir fecirde ezan sesi Mevlana dergahının açılan kapı sesi Zambak kokan duygunun o huzurlu nefesi Nice küsmüş yüreğin hercü-merc’tir kafesi Sevgi dolu nağmedir fecirde ezan sesi Baharla sarmaş dolaş yeşilinde azamet Her ne ise amelin müsebbibidir niyet Haydi güzel kardeşim sen de biraz gayret et Karanlığa hamledir fecirde ezan sesi Hoş görünün diyarı salkım saçak söğütler Dökülür damla damla altın gibi öğütler Edep dolu bacılar o vakur koç yiğitler Sizlerle nefeslenir fecirde ezan sesi Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Feda Ettim
Bir ömrü senin için feda ettim harcadım Çoktan solmuştı güller dikenleri kokladım Görüyorsun ya şimdi yıkık dökük bir halde Mecnun'a çöl yetmişti 'Ben dünyaya sığmadım' Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|