![]() |
|
|
#151 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57937
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Karadeniz Rüzgarı
Bir rüzgar esti birden “O yok” dedi sinsice Parladı gümüş hançer ve saplandı kalbime Zamanla akıp gider mevsim hazan ve bahar Ben de kapılacaktım esmeseydi o rüzgar Afrika’nın yamyamı çalarken tamtamları Benim için mi esti ayrılık rüzgarları Böylesine zor muydu karşılıksız sevgiler Sevenleri mi bulur çaresiz musibetler Nasıl yok edeyim ben zihnim de şekilleri Soru sormadan münker hem nekir melekleri Ard arda taşınıyor yükselen cenazeler Hiç birinden geldi mi bu güne kadar haber Bazen yol da görürüm iki aşık kol kola Eğilmiş güzel sözler fısıldar kulağına Boğazımda bir düğüm oluşuverir o an Yırtar sine’lerimi bir türlü yutkunamam O rüzgar neden esti neden yok dedi seni Bilmez miydi bu garip senle buldu kendini Yol yoktu gözlerinden girmek için kalbine Bana “dur” diyen kim di bu barikatlar niye Es ey deli rüzgar es, yine es deli rüzgar Eserken ismin zikret sesinden büyük rüzgar Siz gelin fırtınalar kasırgalar siz gelin Tek tek değil! ..Az gelir! ..İsterse birden esin Arzum unutmak değil yanıp yanıp kavrulmak Hiç olmazsa “Mabede” bu duyguyla gark olmak Rüzgar olup esenler, esip bilmezler Hak-kı Beni çarpan yel değil! .. Karadeniz rüzgarı! ... Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#152 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kararsızlık
Benim değilsen bile Uzaklar da bir yerde yaşıyorsun Birileri tenine dokunuyor olsa bile Biliyorum ki nefes alıyorsun! ... Ya bir gün seni; 'ÖLDÜ' diye duyarsam Ne yaparım? .... Seni topraklara nasıl koyarım? Tek dostum 'ÜMİT' kaldı dünya da Onun yüzüne nasıl bakarım? .... ................. ................. Benim değilsen bile Biri doldurmuş gönül boşluğunu Beni bir köşeye sıkıştırsa bile Gösterip dünyanın kaç bucak olduğunu! .. Ya bir gün seni; 'DÖNDÜ' diye duyarsam Ne yaparım? .... Ümidi kalbimden nasıl kovarım? .. Senden daha çok sevmişim onu Senin yüzüne nasıl bakarım? ! ...... Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#153 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kemancı
O çaldığı nedir senin kemancı Ritm acı ahenk acı söz acı Gözlerime boş boş bakma kemancı Rakı acı meze acı su acı Hangi dertten düştün bu köhne yere Galiba derdimiz aynı kemancı Bir ayrılık tadı her bir sözünde Yalnızlığa mahkum etmiş kemancı Seni bu meyhanede tanıdım ben Daha önce neredeydin kemancı Mutluluk şarkısı arardım bazen Yalan olsun bir ses yoktu kemancı Sevdayı yükleyip keman teline Göz yaşına boğdun beni kemancı Dağlar da dayanmaz senin derdine Sen nasıl dayandın söyle kemancı Çisil çisil yaşlar o yaşlar niye Verdin mi hakkını aşkın kemancı Kaç gece ağladın yar diye diye Sonunda kaybettin bittin kemancı Ah dostum bilirim dayanmak çok zor Gecenin bağrına düştük kemancı Gidenler bir daha geri dönmüyor Biz neyi bekleriz bilmem kemancı Gel sen kemanı kır ben de şişeyi Bu derdin sabahı olmaz kemancı Terkedip gidelim bu meyhaneyi Kalanın adresi olmaz kemancı Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#154 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kendi Yok! .. Dersin
Ceketimi şuraya asıver kahya Tam kapı girişin de görünüversin Düşerse vefasızın yolu buraya Ceketi burda ama “kendi yok” dersin Gözleri hüzünlüdür “yelken indirme” İsterse; canını ver! .. Ama sır verme Şu sönmüş sigaradan sual ederse Ateşi burda ama “kendi yok” dersin Fotoğrafın yanında, ıslak mendili Görünce, soracaktır, “Ağlayan kim di? ” Yıllardır böyle bacım ve hatta şimdi İzleri burda ama, “kendi yok” dersin Aman ha! ..Kahya, aman! ..Sakın ha sakın Öyle nazar eder ki unutamazsın Yorma kendin boş yere, anlatma, kalsın Hayali burda ama “kendi yok” dersin Vazoda ki gülleri her gün değiştir Sarısıyla beyazı bir bir seviştir Kırmızı gül solunca, sorar; Ne iştir Sevdiği burda ama “kendi yok” dersin Hani hep dinlediğim o şarkı var ya Her şeyi hatırlatır, anlatır o’na Soru soran gözlerle bakarsa sana Sözleri burda ama “kendi yok” dersin Loş dursun oda, salon, karmakarışık Uçlarını budama, sürsün sarmaşık Derse ki; “görmedim, böyle bir aşık” Yüreği burda ama “kendi yok” dersin …………….. Hep seni beklemişti… “Artık yok” dersin! ... Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#155 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kim Daha İyi Anlar
Sevgi’yi Kim daha iyi anlar? .. -Ben de bilmiyorum! .. Artık ağlamıyorum -O işi bulutlara bıraktım! .. Ve içmiyorum -Bıktım usandım Fakat nedense “şiir” yazıyorum -Bu işte bir “bok’luk” var! ...... Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#156 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kim miyiz? ! ...
Sorarlar başımız niye dik durur Hak yoluna boyun eğenlerdeniz Bilinmez! ..Maziden ne sorar durur Bir ömrü bir aşka verenlerdeniz Geceyi gündüzü harman eyleyip Güneşi rüya da görenlerdeniz Rahmete kahıra rıza gösterip Tevekkül nicedir bilenlerdeniz İhanet dolsa da kulun gönlüne Leşte ki dişleri görenlerdeniz Zilletle kalsa da kendi kendine Sineye çekerek gidenlerdeniz Boynumuz çekmeye pek gelmez ama Allah için secde edenlerdeniz Belimiz maddeye bükülmez ama Yaradan’a kulluk edenlerdeniz İnsan da sermaye para pul değil Şerefsiz olanı yerenlerdeniz İmansız olana “Ahlaksız sefil” Korkmadan yüzüne diyenlerdeniz Komşumuz aç mıdır sorup gözetip Bir lokma ekmeği bölenlerdeniz Gücü yettiğince bir şey sarf edip Karşılık beklenmez! ..Bilenlerdeniz Gönülle sohbeti düstur ederek Sevgi de huzura erenlerdeniz Cihanın güneşi “Elçi” bilerek Her kulu Hak için sevenlerdeniz Kalbimiz faniye tevazu dolu Defterden borçları silenlerdeniz Şaşırıp da bir kul kapatsa yolu Bir yerine bin yol çizenlerdeniz Aşk için de vardır birkaç sözümüz And-ını yiyene gülenlerdeniz Sönmeden yanacak kül de közümüz Alev-i su gibi içenlerdeniz Hatta bir dost var ki yıllar önceden Aklından geçeni bilenlerdeniz Esirgemiş gönlü bizi sevgiden Onu da ellere verenlerdeniz Mutluluk şarkısı mırıldanırken Göz yaşıyla eşlik edenlerdeniz O sözler acıyla yudumlanırken Yaşları eliyle silenlerdeniz O dosta bu şiir bir selam olsun Ateşten gömleği giyenlerdeniz Nihayet anladım! ..Anladım yoksun Hayatla hesabı kesenlerdeniz Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#157 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kirli Göz Yaşı
Toprak olmuş bir beden saklanır taa derinde Ağla şimdi vefasız 'Göz yaşı çare ise' Yanağından akan yaş kiridir vicdanının Hiç olmazsa tertemiz toprağımı kirletme! .. Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#158 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Konuş ama
Halinden şikayet etmeden önce Senden kötüleri görerek konuş Sağlığın elinden gitmeden önce Ömrün kıymetini bilerek konuş Bağlarım bozuldu diyorsun ama Etrafa avluyu çevir de konuş Bir yerin sökülmüş yok muydu yama Urbenin görünen rengiyle konuş Gönüller talanmış bedava gitmiş Nakiti vakiti öğren de konuş Diyorsun kullar da anlayış bitmiş İzanın manası bilerek konuş Her kulu yerersin durumun iyi Ne oldum diyeni anarak konuş Sanırsın her şeye gücün de yetti Mecnun-u çöllerden alarak konuş Unuttun ölümü kalmazsın baki Peygamber nerdedir bilerek konuş Yarını düşünmez dersin 'dün' ne ki Yukardan aşağı gelerek konuş Ayağın yerlere bir bassın hele Toprağın teması hissette konuş Tevekkül duygusu gelişsin hele Yutkunup tereddüt etmeden konuş Başın arşa çıkmış kendin bilmezsin Eğil de yerlere bakarak konuş Azametle dolu bir tek sen misin Dünyadan göçene yanarak konuş Alemi verseler sana ne olur Kefenin cebini bulursan konuş İnan ki akibet çok kötü olur Çareyi parayla alırsan konuş Sen sen ol susmayı öğren de artık Sana sorulursa bilirsen konuş Bilmiyorsan dinle yapma aptallık Bülbülün belası bilirsen konuş Ağzından çıkacak herhangi cümle Boşluğa asılıp kalmazsa konuş Fanidir hayatın sen bir düşün de Sözlerin kullara batmazsa konuş Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#159 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Konuşma
Bir Dünyam var benim düş-ten hayalden Tasavvura sığmaz gerçekten ırak Tercümesi zordur bunu mealden Çözmeye çalışma, uğraşma, bırak Yorma aklın hey dost! Hal Kadirce-dir Bu yürek ki; grift bir bilmecedir Gönlümüz sevdaya düşmüş nicedir İzana çalışma, uğraşma, bırak Taş yerinde ağır, öylece kalsın Anlayan payına düşeni alsın Ne olup bittiyse sırra bulansın Bulmaya çalışma, uğraşma, bırak Ben çok kelam etmem! Heybemde ki bu 'AŞK' dedin mi durur! Zaman, rüzgar, su 'Kara sevda' belki cevap olurdu Çözmeye çalışma, uğraşma, bırak Çözdüysen konuşma! Mevlaya bırak! ... Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#160 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kurtuluş! ..
Bir gün Evet bir gün 'Unuttum' diyeceğim, Deriiin bir 'oh' çekerek! ... 'Kurtuldum' diyeceğim, Sararmış yaprakları dökerek! .. Ve o gün; ÖLECEĞİM Senin; Boynunu bükerek! .... Kadir Albayrak |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|