![]() |
![]() |
#131 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Şiirleri Yakmasalar...
Birileri yakıyor bu şiirleri İçin için yanıyor acırcasına Gözleri titriyor alev alev Rüyalarıma giriyor, görüyorum... Birileri yağmalıyor bu şiirleri Talan ediyor hiç bir kere hiç Hiç bir kere yazık demeden Utanmadan bitiriyor, ağlıyorum... Birileri ağlatıyor şiirleri Birileri kahrediyor sanki Ölümsüyor onlar da zamanı Susuyor şiirler, konuşuyorum... Zaten dinlemiyorlar şiirleri Şiir kadar olamıyor birileri Birileri aşıyor galiba kendini Asıyorlar şiirleri, süzülüyorum... Uzaklaştırıyorlar şiirleri Hayatın içinden itekliyorlar Hiç bir kere utanmıyorlar Kırpıyorlar şiirleri, üzülüyorum... Savaştırıyorlar bu şiirleri Bir kaç kuruş uğrunda *******i Sahnelere alay ediyorlar Yakıyorlar şiirleri, siniyorum... Götürüyorlar bu şiirleri Cehennemden bile uzaklara Ağlatıyorlar zamanlı zamansız Çok içerliyorum, susamıyorum... Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Teklif Edilmiş Bir Ayrılık…
Yazılacak bir ayrılığın hikayesi ve Çizilecek üzgün bir adamın resmi Yol ayrımına gelindiğinde Kabul etmeli mi teklif edilmiş bir ayrılığı Bilmemeli mi yaşamanın anlamsızlığını Görmemeli mi yanan göz bebeklerini Yoksa alıp başını gitmeli mi Alıp başını gitmeli mi Terk etmeli mi kovulduğun bir şehri Yoksa yakmalı mı ellerimi… Kurutulacak bir damla göz yaşı İncitilecek seven bir kalp Düşünülmüşler değil bu defa Düşünülmemişler konuşulacak yol ayrımında Çizilecek bir ayrılığın beyaz gülü Güller solacak gönül bahçesinde Şimdi kabul etmeli mi Kabul etmemeli mi teklif edilmiş bir ayrılığı Yoksa uzanmalı mı gökyüzünün altına O büyük yorgan altında Yine sevgiliyi mi düşünmeli… Karış karış karışlanacak yollar Umutlar atılacak doldurduğun kalpten Gözlerden akan yaşlar silinecek Biçare omuzlarda son bulmuş Yalanlanmış milyonlarca damlanın Hesabı sorulacak gittikçe yollar Ve şimdi anlamalı mı düşündüklerini Düşünmediklerini mi yargılamalı İstemeli mi bu son yolculuğu Yoksa kabul etmemeli mi Kabul etmeli mi teklif edilmiş bir ayrılığı Unutmalı mı seni seviyorumları… Gidenlerin ardından bakılacak Kalanlar ağlayacak Gidenlere bu yola neden çıktıkları Nereye gittikleri sorulmayacak Az sonra eller ayrılacak Göz bebekleri yanacak Şiirler yazılacak belki Belki bir daha boğulur gibi olacak Az sonra zaman duracak Ve belki bir daha hiç akmayacak Ve kabul edilmeye zorlanacak seven bir kalp Teklif edilmiş yoksul bir ayrılığı… Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tenimde...
Tenimde kopan bir fırtına Kalbimin tam ortasında Öylece sessiz hüzünlü bakan Bir çift gözden akan İnci tanelerisin sen Gözlerimden akmasına kıyamadığım… Gözyaşlarımda saklısın sen Esen rüzgarlara inat Adağımsın sen Yorgun olduğum Hayata inat… Tenimde tükenmiş aşkın Yeniden alevisin sen Sarpasarmış Alıp başını gitmiş bir aşk Tüm damarlarımda dolaşan… Ağır ağır yaklaşan Bir dokunuşsun dudaklarımda Islak olduğu kadar hüzünlü Sevgi kadar sıcak… Ne yazar ölüm gelim alsa teni Ten toprağın altında da sevmez mi seni O kadar kolay değil O kadar kolay değil Çekip gitmez bu can senden… Islanmış gözlerimde doluyken Suskunluğumla doldurdum seni Aşkınla yazdım şiirleri Ve her şiirin Her mısrasında seni Ölüm gibi sevdiğim Yalnız seni… Tenimde kopan bir fırtına Kalbimin tam ortasında Öylece sessiz hüzünlü bakan Bir çift gözden akan İnci tanelerisin sen Gözlerimden akmasına kıyamadığım… Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Toplum İçi Yalnızlıkta Düşsel Yalnızlık Provası…
Bir gram düş alıp sokaklara çıktım önce. Dahası gelecekti elbette bu düşlerin. Gitgide ilginçleşecek, yoğrulacak ve bir düşler yumağı haline gelecekti. Elbette sonu pek de iyi olmayacaktı… Düşler biriktikçe bir yalnızlık arayışı başlayacaktı içimde. Aktıkça yeni damlalar ekleyerek kendini çoğaltacak, kimi zaman buharlaşacak ve kimi zaman yağmur olup yağacak fakat bir damla eksilmeden yeni damlalar ekleyecekti kendine… Düşler büyüdükçe içinde yeni umutlar doğuracak ve düşsel bir yalnızlık aratmaya başlayacaktı. Toplumdan kaçma isteğini de uyandıracaktı kendi içinde. Sonunda esir aldığı bu bedeni kendi düşsel yalnızlığının içine hapsedecekti… Dahası kendi içinde apayrı bir dünya yaratarak dünyevi bir çok şeyi bu dünyadan uzaklaştırmaya çalışacaktı. Yalan, ihanet, kişiliksizlik, düşmanlık ve bir çok kötü niyeti de kendinden uzaklaştırmaya çalışacak ve bu yüzden de toplumsal yalnızlıktan uzaklaşmaya çalışacaktı… Yağmur yağdıkça düşler kendilerini besleyecek, düşler beslendikçe koca bir okyanus haline gelecekti. Kendi içinde ayrı bir zaman kavramı yaratacak ve bu kavramın içine esir aldığı bedeni kendi deyimleriyle yolculuklara çıkaracak ve bedene sahip olan ruhu kendisiyle birlikte değiştirecekti… Öyle de oldu; beklendiği gibi… Düşler toplumsal yalnızlıktan uzaklaştırarak, düşsel yalnızlığın içine götürdü beraberinde geceyi, daha sonra gündüzü ve tümüyle zamanı… Bilindik kelimelerle yazılan bu anlatıda çok bilindik şeyler yazmıyorum aslında… Bir parça kendimde yaşadığım, belki de insanların adına delilik dediği ve paçoz düşüncelerle çok uzak kelimeler şeklinde yorumlanabilecek şeyler… Gerçek bir yalnızlık, bir yalnızlık senfonisinin en aşifte notasıdır aslında. Yazdıklarımız kimine göre hayal, kimine göre deliliktir. Yine de yazdıklarımız; hissettiğimiz ve yaşadığımızdır… Bedenim ve ruhumla yıllara meydan okumuş ve bugün 5 yaşına gelmiş olan Rüya Denizi bu şekilde dünyaya geldi. Doğum günün kutlu olsun kutlu ve güzel felsefem… Seninle sonsuza dek varolmak dileğiyle. Doğum günün kutlu olsun… Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Unutma...
Bu gece gözlerimi döktüm yollarına Dün yıldızlara önceki gün ayı Ve aradıkça bulamadım bir türlü Sana ulaşan o derin detay yol haritasını… Her gidişinin ardından yeni bir gelişin Her gelişinin ardından gecede kayboluşun Her gülümseyişinin ardında derin bir muamma Her sevişinin altında bir yalan gizlenirdi… Ve ben bütün ******* boyunca arar Bütün ******* boyunca yakınır Bütün ******* boyunca belamı aranı Seni bulmak için tarardım haritaları… Her gelişinin ardından gidişin olmasa Ya da yakmasan bir kez olsun okumadan önce Sana ellerimi kanatırcasına yazdıklarımı Belki daha farklı dönecekti dünya… Yastıklara gömüp serseri başımı Kaldırımları yalıyorum kimi ******* Ve ******* bana anlatırken acımı Sensiz nefes alamıyorum kaybediyorum aşkımı… Belki bende hata kim bilir Belki ben yakıyorum bütün yazdıklarımı Belki ben yakıyorum ardından bunca ağıtı Belki ben ağlatıyorum serseri gözlerimi… Yine de yakmasaydın mektuplarımı Belki daha yakın olacaktık birbirimize Ya da bir tanesini açıp okumaya cesaretlenip Öyle delicesine kanayan yaramı Bir kez olsun sarmaya kalkışsaydın Belki sen de görecektin yaşadığım acılarımı… Neyse şimdi yorgunluğumun hesabını Geçen yıllarımın acısını Ve hatta son sigaramı Senin düşlerinde söndürmeye kalkmayacağım Sadece bir tek şey söylemek gerek bana Seni sevdiğimi hiç unutma… Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Usta...
Zamana yenik düştüğüm gibi Sana yenilmeyecek kalbim En azından bu sefer Hiç ağlamayacak gözlerim... Hadi uğurlar ola usta Giderken yanına al unutma Cigara paketini Kibritlerini ve İçine soğan ektiğin hatıralarımı... Hadi git de görsün dünya alem Gidişinin ne denli ağır olduğunu Ne kadar yaktığını bir ateşin El denilen günahkar yaradılanı... Hadi git de gülsün dünya kıçıyla Ellerini bağrına basmadan Gözlerini kapamadan ve ağzını açmadan Bütün dünya nasıl gülermiş Nasıl dalga geçermiş görelim... Hadi usta git de görelim Git de ne kadar bilinmez varmış bilinsin Ne kadar haykırış varsa erisin Ne kadar sevda varsa defedilsin... Hadi usta git de görsünler Gidenlerin bıraktıklarını Kalanların çektiklerini Ekilen çiçeklerin solduklarını... Hadi yolun açık olsun usta Git de görelim ne kadar kolaymış gitmek... Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Utanmam
Utanmam ki tutarken ellerini Sana yazdığım şiirler kadar sıcak Yazdığım mektuplar kadar dürüst Utanmam ki öperken gözlerini... Utanmam bu akşam ağlamaktan Sana döktüğüm yaşlar kadar ılık Yazdığım şarkım kadar içten Utanmam ki söylerken şarkılarımı... Ne şarkılar dinledim de Vurulmadım öyle bam teline Ne aşklar gördüm de Yıkılmadım öyle gidişlerine Ama utanmam bu kez yıkılmaktan... Gülbebeğim derken Gözlerini öperken Saçlarını okşarken Çocuklar gibi dizlerinde uyuklamaktan Seni sevmekten utanmam ki... Utanmadım ki senden Senden korkmadım ki Tek korkum yitirmekti seni hep Ama utanmam bu kez öpmekten dudaklarını... Utanmadan, Rengim atmadan Ellerini tutup Öyle sıcacık öpmekten Sana sarılmaktan yine utanmadan Sana öylece kalakalacağım bu kez... Seni son gördüğümde hüzünlü gittin Ben ağlamadım Utandım ağlamaktan belki Ama bu kez 'Utanmadan' UTANMADAN doyasıya ağlarım Ağlatma Gülbebeğim... Beni Ağlatmaktan Utanmasan Bile 'Ağlatma Gülbebeğim' Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Uzakta Arama...
Beni uzakta arama İstersen; Sana yalnızlık olurum… Zifir bir geceyle kapatırım düşlerini Ellerimle bağlarım gözlerini En yaralı halinde bile Bırakıp gitmem seni En candan dostun olurum… Beni uzakta arama İstersen; Sana derin sadakat olurum… Her şeyimi sana adar Yüreğimi söküp avuçlarına bırakır Bütün benliğimi seninle doldururum Bencilliğim yoktur Yalnızca senin Senin olurum… Beni uzakta arama İstersen; Hayatın olurum… Ölümünde bile yalnız bırakmam Soluksuz kaldığında nefesin Acıktığında azığın Susadığında suyun Üşüdüğünde sıcağın olurum Senin olurum… Beni uzakta arama İstersen; Düşlerin olurum… En kuytusunda gecenin Hiç aklına gelmedik yerde Hiç umursamadığın bir anda Aklına girerim Bir köşeden çıkar Yanında olurum… Beni uzakta arama İstersen; Ölümün olurum… Mezarda bile yanında uzanırım Öylece sessiz yatarım Rahatsız etmem seni *******in soğuğunda Rüzgarın ayazında Her anında Sonsuza dek Senin olurum… Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vakitsiz Şarkı…
Uyumaya vaktim yok Yorgunluğum bir asırlık Göz kapaklarımda sancı Rüyalar dilek ağacı Ağlamaya çok alıştım Güldürme beni… Bu kadar komedi yeter Kapat artık perdeleri Bu oyun hiç sarmadı beni… Bu kadar hasret yeter Kapat artık mesafeyi Bu ayrılık hiç sarmadı beni… Sevmeye vaktim yok Koşmaya mecalim yok Bacaklarımda bir ağrı Kavuşmak cennet ağacı Susmaya çok alıştım Konuşturma beni… Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vazgeçtim...
Ben vagzeçtim kendimden İçtim de geçtim kendimden Geçtim ve de yollardan Döndüm geldim uzaklardan Bir senden vazgeçmedim Bir senin için döndüm Yarınım dediğim yollardan… Ben vazgeçtim sevdadan İçip geçtim kendimden Geçtim soydan soptan Nice yardan nice sevdadan Bir sana kıyamadım Döndüm geldim yollarımdan… Ben vazgeçtim ağlamaktan Sustum hiç usanmadan Sabır dedim sabır kalbim Bir sana kıyamadım Bir sana dokunamadım Bir senin için döndüm Yarim dediğim yollardan… Kara yollar geçtim Sana döndüm zenginlikten Bıkmadım ben yoksulluktan Vazgeçtim ağlamaktan Vazgeçtim dost dediğim yalnızlıktan Döndüm geldim de yollardan Bir sana vuruldum Yaralı kanatlarımdan… Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|