![]() |
![]() |
#121 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Dem Alalım
kanadını yoldum kanadını yoldum uçamadı kuşum kuşumu vurdum kelle al dediler kılıç verdiler yakışır mı kral olmak yazmaz oldu kalemim kılıcına vurdum kalemi mi açtım sanma ki keskin olan kalem değmesin sivri ucu kağıda kağıt narin kağıt ince el acemi olursa delinir gider öylesine ele mahir gerek mahire yürek yürek mahirde sağlam durmak gerek vurmaz oldum kuşumu kesmez oldu kılıç vurdular taşa kıvılcım çıktı çayır tutuştu çayır kuru olmasa günahım mı olurdu kırlar tutuştu baştan başa hüzün bulaştı günah günaha karıştı kanım kaynadı kanım bir tutam sevda kattım demi karar kaçtı kanım deme karıştı bırakmak lazım çökmeye canım cana karıştı gelin canlar ortaya bir dem alalım |
![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Demet Sevgi İstedim
Senden bir demet sevgi istedim sardın sarmaladın tüm özlemlerini hüzünlerini al yüreğim dedin nasıl taşırım söyle ben bunu bee güzelim |
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Dirhem Et
Bir dirhem et bin ayıp örter .miş .diyorlar et parçaları kalmış bir kemiği attığınızda itlerin önüne oysa bir dalaştır alıp gidiyor başını soyunuyor ayıplar birer birer bir dirhem et bin ayıp açıyor .kırılıyor kırılıyor kalemimin ucu yazarken görkemli içi boş sözü ben diyorum ki mücadele mücadele gerekli her şey için köleliğe dayalı barışı dikme önüme hemen dök teri ni barış için dök ki dök ki bağımsızlık çiçekleri kök salsın ülkemde bak o zaman o zaman işte dilimiz bir olsun barış dendiğinde |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Dosta
Sen ol Kimse olma Tanıyacaklar seni Duru ol, bulanma, Görecekler seni Doğru ol, yanlışa sapma, Bizlik bulasacak sanada Biz sevince gönülden seveniz |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Düş Gördüm
Bir düş gördüm …………..yorumlar mısın; Sessizce akıyordu Yaprakların üzerinde, Tomurcuklanarak yağmur taneleri Hiç bu kadar güzel görünmemişti ………...................................Gökyüzü Hiç bu kadar güzel kokmamıştı ………...................................Yer yüzü Bir düş gördüm …………..yorumlar mısın Karanlık Bir duvardı Önümde sanki Gözlerim; Gerisini gördü Gözlerinin içindeki Zümrüt vadiyi ………ve bir an ………DURDUM ………Öylece ne ………Düşündüm Fısıltı gibi geliyordu Suyun Çağıldayarak akışı Rüzgarla beraber |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Garip Ademe
kuytuların en karanlık yerinden çıkartarak seni kim toparlayıp desteleyerek koydu onca titrek ve edilgen simgelerin içerisine bağımsızlık bildirgesi okur gibi tek ayağı yerden yükselmiş yukarıya göçmeye hazır kelimelerde lak lakın tiranlığı yaşatır gibi yeni gölgeliklerde tüm şehveti kamçılayacak kadar çıplak ve heyecanlı söylevlerle bir ateş topu gibi düştün şişenin dibindekini döktüğün kadehlerin içerisinde sunarak kendini sen boyunu eğik dik durmamaya çalışan ama eğrelti gelin gibi süzülen adam aynalardan uzak dur dur ki kaybolmasın yanaklarında simge olmuş yayganlığın ki iç hesaplaşmanın kahredici hücresinde çığırtkanlığının yangına çevirmemesi için satılmış satılmakta satılacak olan ruhunun alevlere sarmaması için geleceği uzak dur aynalardan…yüzün düşer için görünür… hayvansı bir şehvet sarar gözünün her değdiği yeri |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Genç Hatırlıyorum
aksak yaşlı düşler kuruyorum kirlenmemiş çarkların dişlerine henüz bulanmamış bir genç hatırlıyorum kirli sakalı yüzünde elinde bir martı koparılmış kafası kaldırım taşlarına damlıyordu kanı her kes bir şeylere üzülür yüzün kaç farklı biçimi sarar bilir misiniz içimi sayıya vururum bazen üç hanenin ilkidir attığında nötrleri kalan yine birdir bir olur acısı açlığa yenilmişti genç martıya çarpmıştı taşı martının kanı kaldırımı ıslatmıştı kimse görmedi açlığını her kes düşünür hindiler mesela elinde gencin başı kopuk bir martı kanı kaldırıma aktı görenlerin gözlerinde göz bağları vardı vahşet çığlıkları yüreklerine aktı yüzü gerçeğin yüz kaplı kimse görmedi ağladığını gencin damlalar içine aktı onuru yenmişti onu yenik düşmüştü açlığa aksak yalı düşlerde geziniyorum henüz bulaşmamış sessizliğe |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Karanfil+Bir Güvercin
Barış dendi mi korkuyorum, Sevgi dendi mi, tedirginleşiyorum, Dostluk dendi mi, Biliyorum, dertlerdeyim,.. Bir karanfil Bir güvercin. Biraz daha mı görkem, Namluda bir karanfil Güvercinin ağzında zeytin dalı Alkışlayın Barışı kutladık Vietnam ı Kore yi unuttuk, Afganistan, Irak yakın Barış çığlıkları adı altında Barışlarını götürdüler oralara Barışı çağırmayalım Dörtlükler yazalım Belki gelecek Barış On iki saat, çift mesai çalışan sıradan bir insan Altmış sekizden öncemi Emekli olacak… Barış istiyor Dünya! ... Yola döşenmiş Alman mayını Kaç Mehmet i şehit etti O zaman mı patlamayacak Yüreğim yanıyor yüreğim Barışa dörtlük yazmak İnanın gelmiyor içimden Hain pusularda, kan tuzaklarda Atılan her kurşunda özlesem de Her yıl ortalama bir savaş çıkarılıyor Her yıl ortalama Yüz binler kıydırılıyor Her yıl ortalama Milyarlarca dolar akıtılıyor Barış adı altında nice canlar yakılıyor |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Kırık Türkü
kıpırtılar var beton yığınlar arasında kaç vakit seslenişlere yanıt vermemiş öyküler öyküleri çağırıyor mısralar arasına karışmış kıvılcımlar dil dili çağırıyor söylenenler söylenmemişlere merhem olmuyor bir parçamı çalıyorlar bir kırık türkü dolanıyor dilime “dört bir yana haber salsam” “ölüyor desem bir şeyleri” parça parça özelleşirken vatan ne kolay şeydir bilirmisiniz vatan haini olmak ve onuru yaşamak ölüme türkü kadar yakın yaşama türkü kadar yakın yakın yaşamak |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Kıvılcım Gibi Şavkıdı Sözlerin
bir kıvılcım gibi şavkıdı sözlerin ey benim sevdası deli dilberim yüreği deniz mavisi dilberim dalgaların üstüme üstüme dersinki dağlara yaslan da gel ovalara dağıl da gel yamaçlardan coş ta gel beni bekler gibi düşünde gel ne su olur ne kuş olurum ne panter ne ceylan olurum rüzgarları ardıma kor bedenimde düşünce olur gelirim |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|