![]() |
|
|
#291 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Garip Yazgidir
garip yazgidir her yolculuk her harfin bir dislinin cigligi ile yazildigi topraga sarilan koku ile hangi canli birakmak ister yerini yurdunu savrulurken hasat ruzgarlara kim istemez danelerin dibine dusmesini |
|
|
|
|
|
#292 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Gazoz Kapağı
oturdum bir parkın tahta masasına yorgundu ayaklarım ağır gelmişti yüküm bir bardak çay el ısıtırmış dudağı öpmeden önce el ısıttım gönlümce dudaklarımda hissettim öpülesi şeyleri minik adımlar koşarken çevremde bir çift göz dikmiş gözlerini gözlerime sarı sarı teni yaşı üç belki üç buçuk belki İsveç belki başka bir ülkeli gülümsüyoruz bir birimize kelimelerden uzak bakıyoruz birlikte onun baktığı yere masanın altında minik bir kedi alıyorum kucağıma iki oluyor çocukların sayısı aynı sesle yanaşıyorlar mav mav mav yeni gelen esmer belliki bu toprağın bebesi yaşı dördü geçmez mav mav mav dokunuyorlar ürkek yürekle ürkek kediye utangaç gözlerle bakıyorlar birbirlerine biraz uzakta gülümsüyor anne ve babalar belliki birleştiren insanları ortak olan dilleri işte bu sevgi bırakıyorum kediyi yere küçük parmaklar başlıyor mav mav işaretine kedi ürkek anlamıyor dili kedi kaçıyor çocuklar kalıyor mav mav bitiyor bir yudum alıyorum ellerimin sıcaklığına bulanıyor dudağım düşüncelerim dalgalı şu dil denilen şey ne olmalı bir birlerini inceliyor çocuklar insanlar gelip geçiyor biraz ilerde çocuklar salıncakta sallanıyor çıkan garip cümleler şaşkın olan bilinçler garson bardağı alıyor çocuklar ona bakıyor sonra bir şeyler oluyor kedi görünüyor çocuklar koşuyor oyun başlıyor kedi gidiyor oyun devam ediyor bir gazoz kapağıyla bana dili anlatmayın çocuklar dünya dili konuşuyor bir esinti geçiyor yaprakların sesi karışıyor ne güzel bir dünya demeye kalmıyor çocuklar bağrışıyor büyükler karışıyor kavga bir gazoz kapağından kopuyor büyüklerin elinden kapak gereken yere gidiyor |
|
|
|
|
|
#293 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Geciken Sesler
suskunluğu bir kambur gibi sırtında taşıyanlar büyüdükçe yükleri ezilecekler elbet altında düşünceleri atmak isteseler de kalacaktır ardında izleri geciktikçe sesleri canı yanan çocuğun ağlayışı gibi burukluk saracak hayallerini |
|
|
|
|
|
#294 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Geç Bunları
geç bunları aldırma sen yüzün çevir geceye gece uykusuz bir uyumayan sen değilsin ayaza vurmuş düşlerin uzaktan kesiyor yüzleri gecede yalnız kalmış bir gönül yalnızlıklarda çoğalmış çal kendini aya ay gibi kur hayallerini gölgesiz ağaç gölgesiz beden saracaksa seni bırak düşlerini vur kendini kadehe ol kendin hiç yoktan güzeldir bir şeyler olmak düşünmek çıkmazlarda ağız dolusu üretmek küfrü şarhoş olmak unutamamak unutmak istediklerini boş ver sen dokunmayacağım kadehe ben yatırmayacağım düşlerimi masaya ben benliğimi dolduracağım yer sofralarında donatacağım mezelerden yoksun katıklarla dolu sofraya varsın karışsın kır çiçekleri ter kokularına varsın sazın teli mahsun kalsın serçeler ötsün buralarda yada bir başka özgür ses gelsin kulaklarım hasret yüreğim hasret esintilerin getirdiği şarkılara tutuk duyguların kalıbını kıracağım kıracağım sevdalardaki palangaları çocuk olacağım çocuk esintilere karışarak ulaşacağım sizlere yarınları kurmak için |
|
|
|
|
|
#295 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Geçmişe Dair
kalktı yerinden bana döndü yüzünde izleri caddelerin hüzünlü gülüşünde bensizlik kaplı umut vermemişliğimin kırıklıkları saklı saklamaktan başka ne gelir ki elimizden |
|
|
|
|
|
#296 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gel
gel gelebilirsen çamura bulanmamışsa yol görmüş ayakların harama uzanmamış emek üretmişse parmakların sevdalara bulanan yüreğin ile gel gel tövbelere gebe olmadan tövbelerin suyu bulandırmadan gel duru ol görebilsinler benliğini ateşini söndürme korun üzerine kül olmasın gelişin dost soframız sevda sofrasıdır kor yüreklerde sevdalara bulanda gel gel yeter ki benliğini bırakıp bizliğinle gel |
|
|
|
|
|
#297 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gelincik Kokan Düşlerim
Gelincik kokan düşlerim Papatya kokan düşlerim İlle de Mayıstır Özleminiz bilirim Mayısta öfke var Mayısta hüzün Mayısta gebelik var Tohumun Toprağı delişine Doğanın Filiz verişine Meydanları ıslatan Alın terlerine Hasretsiniz Erken başladı Hasretlik Belikli Öyle gerektirdi Zaman Yaz kurak Geçiyor Önümüz uzun Yollar çetin Hiroşima geliyor Nedensiz aklıma Birde Ortadoğu Yüreğim Bir martının Kanatlarına dokunuyor Martı yükseliyor Koru taşımak zor Bir şeyler daha Geliyor aklıma Hüzünlerim bende kalsın Bende kalsın doslar… |
|
|
|
|
|
#298 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gelip Geçti Zaman
sallanır bir şeyler sallanırda durur sekiz yaş umududur kahraman olmak korkunun gölgesinde saklanmak kimse dokunmasın kokulu umuda diye gizlenir bir şeyler akıtılır minik yüreğe küçük iniltiler zamanıdır düşler ile bir diş ne medeniyet bilir nede bir ömür uzağı kapının eşiğinden dışarı oysa bir destandır minik yürekte acı sökülmüştür avuç içinde karşısında durulacaktır baba ve annenin bu nasılda yürek ister diye bir parça yaşam bir parça renk ustanın paletinde on iki yaşın şafağı yanılgılarımı sunacaktı yiğitliğin bir diş çekmeden öte kahramanları olacaktı satırlar arasında kaybolan çocuksu düşler vardı Oguz özdeş Yaşar Kemal İnce Memet Kara Pençe kahraman bilecekti tek tek kişileri yüreğim babamın boyu küçülecekti yıllar yükledikçe bilgileri omuzlarımız çökecekti daha küçüğüm çok küçüğüm acım çok acım anne beş kuruş daha zam yap anne gözlerim raflarda kahramanlık var o küçük kafamda ben sökmedim mi dişlerimi ben sökmedim mi harflerin gizemini ön dört yaşında başladım öğrenmeye diyalektik kavramları naylondu topum yerini unuttum çomağımı niye yaktın ben oynamayacak mıydım karlara ayak izlerim düştü kurtlar izimi sürdü sürüden ayrı saydılar beni on yedisinde çocukluk düşlerim geldi önüme ne büyük kahramanmışım çocukluk düşlerimi bırakmışım İnce Memetleri Battal Gazileri kahramanı halk yaratmazmış kahraman doğulmazmış zaman bindi sırtıma dokunmadı hiçbir ten tenime düşleyemedim yetmişli yıllarda bir güzelin nefesine karışmayı nefes almayı sürdürebildim öfkelenmeyi yürümeyi caddelerde meydanlarda sayı olmayı becerebildim sadece yirmi beşinde kopardılar beni sıcak yatağımdan ürpermeleri öğrettiler bana öğrenmeyi öğrettiler sıkışırken yürek işlerken iliğe korku bulutların görkemli kanatlarında şuursuzca yatmayı öğrettiler ve soğuk duvarlarda şiirle tanıştırdılar hikayelerle romanlarla ve dost sofralarında korkmayı öğrettiler büyüdü çocuksu düşlerim adam oldu umutlarım yaralandı bir sızı nazlı nazlı akıyor be |
|
|
|
|
|
#299 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gelmedi Bahardan Kalma Ürpertilerim
Gelmedi Bahardan kalma Ürpertilerim Tuz bulamış Gömleğimin yakasını Güneşin izleri Uzaktan Çok uzaktan Alırım Denizin kokusunu Martı Seslerinden uzak Akşam sefasının kokusu Akşamlarda sarar insanı Temiz Giyin İçini, Pak Olsun, Düşüncelerin Adam Yerine Konmak, Adam olmak değil. Ter Bulamış Gömleğimin Yakasını, Emeğin İzi değil Gelmedi Bahardan Kalma, Ürpertilerim |
|
|
|
|
|
#300 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gibi
mubarek çakar ama almaz gibi on bir kez çektim kalemi mubarek sanki alaman işi gibi kastı var gibi gibi ler öldürür diyor ustalar şiiri gibi sizde olmuyor ki kalem gibi kullanamıyorum klavyeyi adam gibi sevemiyorum istediğimi sevda gibi yaşanmıyorki gibilerden kopayım duygularım dolar gibi iken gibilerle yaşam dolar gibi iken dolar bürümüş ise yeşile ülkemi gibi siz olmuyor sevdalarım on bir kez çektim kalemi mubarek çaktı almaz gibi ustalar usta gibi usta sözler ediyor muş… |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|