![]()  | 

| 		

| 
		#221 | 
| 

Aşmış Üye 
			![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007 

Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts 
Üye No: 44033

İtibar Gücü: 57931  
Rep Puanı : 34658  
Rep Derecesi :   
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek 
				 | 

Kerbeladan belli aslı şimirin 

Aşık olmuş filan yerin köçeği İrfan meçlisinde sözümü olur Ömür boyu bulamazki çiçeği Gönül bahçesinde izimi olur Bırak aşıklığı sen haline yan İnsan ısırmışsın dişlerinde kan Yolu cehalete yobaza çıkan Ortaya sürecek tezimi olur Arifin dizine yatamadıysan Muhabbed kuşunu tutamadıysan Mayana insanlık katamadıysan Mayasız hamurun özümü olur Tartışmam cahille adamı yorar Arıf arif ile muhabbed kurar Kamıl bir söz söyler bin yara sarar Cahilin sargısı bezimi olur Boraniye sökmez çirkin emirin İnsanlığa beşik olmaz demirin Kerbeladan belli aslı şimirin Meydana gelmeye yüzümü olur Halil Çimen  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#222 | 
| 

Aşmış Üye 

Rep Derecesi :   
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek 
				 | 

Kesilecek baş arama sultanım 

Görmez misin gayretimi çabamı Göremeyen şaş arama sultanım Dallarım ortasından budayıp Kesilecek baş arama sultanım Ben aşkı bülbülden güllerden duydum İnadına sevdim sevgiye doydum Ben dövüş kavgayı bir yana koydum Elimizde taş arama sultanım Cehalet bilmeden gönlü mü yıkar Sevgiyi bırakır dövüşe bakar Bizim göz yaşımız içine akar Dışarıda yaş arama sultanım Ozanın erkekçe sözü bulunur Anadolu kokan sazı bulunur Biz de her mevsimin izi bulunur Baharımda kış arama sultanım Boraniyim açık anlım dik başım İnsanları sevmek koklamak işim Yetimin hakkından kaynamaz aşım Haramzade aş arama sultanım Halil Çimen  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#223 | 
| 

Aşmış Üye 

Rep Derecesi :   
				 | 

Kimlere oy verilmez 

Gelin sevgi yolunda birlik yürüyüp koşak Kimi oyunu versen oda olacak uşak Oyunu kullanmazsan ne der gelecek kuşak İstersen sandığa git istersen çamura at Genede kullan oyu dosta düşmana inat Ne bülbüller değişir nede güller değişir Yağmurlar aynı yağar nede seller değişir Gene soygun olacak soyan eler değişir İstersen sandığa git istersen çamur at Genede kullan oyu dosta düşmana inat Ne mutlu türküm diyen Atatürke kızdılar Türkün şanlı tarihin karalayıp cızdılar Takiyeci muskacı sahte tarih yazdılar İstersen sandığa git istersen çamura at Genede kullan oyu dosta düşmana inat Nerde orta asyadan gelen o temiz soylar Oğuzun getirdiği kayı boyu Altaylar Verin gözüne dursun o tertemiz ak oylar İstersen sandığa git istersen çamura at Genede kullan oyu dosta düşmana inat Bir eline bayrak al birinde şehit kanı Şehide kelle diyen soysuzu iyi tanı Oyunu iyi kullan seviyorsan vatanı İstersen sandığa git istersen çamura at Genede kullan oyu dosta düşmana inat Çalsınlar beytül maldan yüklesin omzuna Çamurlu göl gösterin siyaset camızına Maliyeyi teslim et hırsızın domuzuna İstersen sandığa git istersen çamura at Genede kullan oyu dosta düşmana inat Boraniyem ak oylar verin gözüne dursun Gene çalıp çırpsınlar saray şatolar kursun İhaleci hırsızlar yeğip içip kudur sun İstersen sandığa git istersen çamura at Gene de kullan oyu dosta düşmana inat Halil Çimen  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#224 | 
| 

Aşmış Üye 

Rep Derecesi :   
				 | 

Kimliğinde bizim güllü yazıyor 

Önce gazeteye ilan verdiler Süklüm büklüm geldin güzel gördüler İşte yeni hizmetcimiz dediler kimi ayşe fatma neşe dediler kimisi oruspu fa işe dediler Baba oğul ortaklaşa yattılar Ezdiler bedenin neşe tattılar En sonunda sokaklara attılar Kimi ayşe fatma neşe dediler Kimisi oruspu faişe dediler Kimse demiyordu nedir sorunun Hayatın kaymıştı yoktu yarının Büyüdükce büyüyordu karının Kimi ayşe fatma neşe dediler Kimisi oruspu faişe dediler Artık bana yaşam haramdır dedi İşte yüreğimde yaramdır dedi Benim için ölüm çaremdir dedi Kimi aiyşe fatma neşe dediler Kimisi oruspu faişe dediler Attı kendin taksi altına girdi Gerçek oruspular gözüyle gördü Çirpına çırpına canını verdi Kimi aişe fatma neşe dediler Kimisi oruspu faişe dediler Savcı geldi etrafını süzüyor Polis şefi sağa sola kızıyor Kimiğinde bizim güllü yazıyor Kimi aişe fatma neşe dediler Kimisi oruspu faişe dediler Aşık boraniyem böyle bitti son Bir tek iki değil yüzbinlerce on Kalan bir fistonla birde kirli don Kimi ayşe fatma neşe dediler Kimisi oruspu faişe dediler Halil Çimen  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#225 | 
| 

Aşmış Üye 

Rep Derecesi :   
				 | 

Köle verdin beni güzel 

Aşkıma yalan söyledin Dile verdin beni güzel Sevdana mecnun eyledin Çöle verdin beni güzel Sevdanın olurmu karı Görmeden yazı baharı Doldurdun ateşi narı Küle verdin beni güzel Bağladın zülfün teline Kelepce vurdun dilime Neolursun bak halime Güle verdin beni güzel Girdim ömrün ortasına Düşürdün gönül yasına Dertli gönül hastasına Çile verdin beni güzel Boraniyem aşk sazıma Karıştın bahar yazıma Bitmez tükenmez nazına Köle verdin beni güzel Halil Çimen  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#226 | 
| 

Aşmış Üye 

Rep Derecesi :   
				 | 

Körlerin meçlisi 

Ruhsuz bir dünyada bakar kör gibi Gözlerine baktım anlamadılar Sevi yom denmesi sanki zor gibi Yüzlerine baktım anlamadılar Yanaşmadı sevgi ile bakışa Paha yetmez burcum burcum kokuşa Sevgi kervanı sürdü yokuşa Düzlerine baktım anlamadılar Sevgi mabedini yıkıp taşlamış İnsanlık gülüne diken aşlamış Sonu bilinmeyen yola başlamış İzlerine baktım anlamadılar Bencil olma yık gururu tu rab ol At kini kibri hane ha rab ol Aşkın ateşiyle yanda kebap ol Közlerine baktım anlamadılar İnsanlık yoluna akar gözyaşım Softaya yobaza eğilmez başım İkilikle ölüp gitme kardeşim Bezlerine baktım anlamadılar Borani sevgiyle dolaşır kanım Neden yoruyorsun beni sultanım Hepimizi Allah yarattı canım Özlerine baktım anlamadılar Halil Çimen  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#227 | 
| 

Aşmış Üye 

Rep Derecesi :   
				 | 

Kutluyorum şiiri şairler günü özel 

Şiir kendi yazılmıyor deftere Beynim ile topluyorum şiiri İlham perisinden gelen habere Bayram edip kutluyorum şiiri Bazen ufkumuza güneş doğuyor Bazen kader hicranında boğuyor Bazen ilham yağmur gibi yağıyor O gün beşe katlıyorum şiiri Yakar aşk ateşi yüreğim közler Kalemim elimde periyi gözler Bazen kaymak ile bal olur sözler Şeker katıp tatlı yorum şiiri Güzellikten alır sevgi yazarım Hoş görünün denizinde yüzerim Yazıları boncuk gibi dizerim Sayfalara ipliyorum şiiri Borani yem ben kendimden geçerim Defter kapatırım defter açarım Ben soframda şiir yiyip içerim Bardak bardak dipliyorum şiiri Halil Çimen  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#228 | 
| 

Aşmış Üye 

Rep Derecesi :   
				 | 

Leyladan mecnun dan çölden utandım 

Ondört şubat baktım sevgili günü Ellerdeki naylon gülden utandım Bir taksi bir kata etmiş düğünü Leyladan mecnundan çölden utandım Bir göz göremedim sevgi bakışır Bir yar bulamadım yare yakışır Bir sevda yok burcum burcum kokuşur Keremden aslıdan külden utandım Ferhatın dağları deldiği yerde Eskiden sevdalar dermandı derde Hani karaca oğlan elifler nerde Kakülden zülüften tülden utandım Ne yaylalar kalmış nede çam dibi Nerde şah senemi aşık garibi Yüzmüyor sevdalar eskisi gibi Irmaktan nehirden gölden utandım Borani sevdayla gelipte giden Aşkın dergahını kursam yeniden Bumu doğmalıydı koca sevgiden Aşkların verdiği dölden utandım Halil Çimen  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#229 | 
| 

Aşmış Üye 

Rep Derecesi :   
				 | 

Man kafam abdal kafam 

Gördüğünü dost sanıp oturursun dizine Birisi laf söylese inanırsın sözüne Karşıdan kervan geçse düşüyorsun izine Abdal kafam man kafam yok mudur senin aklın Sorana sır söylenmez olmaz mı senin saklın Senin yüzünden çektim kalsın yanına kalsın Benim gibi yananlar haberi benden alsın Vefalı yar seçmedin anladım ki abdalsın Abdal kafam man kafam yok mudur senin aklın Sorana sır söylenmez olmaz mı senin saklın Yanlış yaptın hesabı el vermedin paydaya Hesaplar yanlış çıktı gene düştün kaygıya Alem sevgi barış der sen karıştın kavgaya Abdal kafam man kafam yok mudur senin aklın Sorana sır söylenmez olmaz mı senin saklın Ne çağrıldın sohbete ne soruldun arandın Yıkanıp arınmadan çalım yaptın tarandın Nurcanamı bircanamı aycanamı yarandın Abdal kafam man kafam yok mudur senin aklın Sorana sır söylenmez olmaz mı senin aklın Borani bir can dedin bin can aldın ne diye Güzelden dert topladın yüreğime hediye Sonunda muhtaç olduk sevdiğim Fadime’ye Abdal kafam man kafam yok mudur senin aklın Sorana sır söylenmez olmaz mı senin saklın Halil Çimen  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#230 | 
| 

Aşmış Üye 

Rep Derecesi :   
				 | 

Mutluluk parada pulda değilki 

Büyük ikramiye çıksa lotoda Mutluluk olur mu evde otoda İster sarayda gez ister şatoda Mutluluk parada pulda değil ki Yemede içmede damak lezzeti Mutluluk kaynağı sanma nimeti Bırak eller yesin et ile sütü Mutluluk kaymakta balda değil ki Ademle havayı bir yaprak örttü Bak bu dünya nice insan öğüttü Hepside beş arşın bezile gitti Mutluluk ipekte şalda değil ki Mutluluk yatarken yarin dizinde Mutluluk ara bul kendi özünde Bakmayı bilirsen kendi gözünde Mutluluk pembede alda değil ki Aşık boraniyim düşmem yalana Arayıp ta sarılmayın yılana Helal olsun mutluluğu bulana Mutluluk ALLAHTA kulda değil ki Halil Çimen  | 
| 
		 | 

| 

![]() ![]()  | 

| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |

| 

|