![]() |
|
|
#91 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ne Oldu
Hiçbir şey Bizi ağlatamaz demiştin Ne oldu Ben ağlıyorum Sana ne oldu Hiçbir şey Senin yerini Tutamaz demiştin Ne oldu Ben yalnızım Sana ne oldu Bu dünya yalan Buna inan demiştin Yalan dünyada Sen beni ben seni sevmiştim Ne oldu Ben hala seviyorum Sana ne oldu Hiçbir ışık Senin kadar alamaz gözlerimi Demiştin ne oldu Ben karanlıktayım Sana ne oldu Ben sözümdeyim Sözünü tutmayan sen Sana ne oldu
|
|
|
|
#92 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Nelerdesin
Şiirler yazıldı Kimbilir kaç şairin kaleminden Dökülürken sana inciler Kimbilir kaç ozanın telinden geçtin Yaşlanırken zaman içinde Sen yine gençtin Batıda bir inci Kıyıların,dağların,ovaların ve denizin Bir heybetli eser rüzgarların Tarihsin,tarihinle bir başka heybetlisin Çıkar yaz,kış insanların O görkemli Uludağına Kimi oto,kimi teleferiğe biner Kapılır seni seyre, seyreder doya doya Dün bende çıkmıştım,en doğruğa bakacağa Baktım sana doğru Gördüm kibrittendi evlerin Yeşil cinilerin içinde var git Yeşil türbesi,camiini göresin Yoruldun otur çay bahçesine Bir çayını içesin Seyir eyle oradan Yıldırım Hanın bıraktığı eseri Dinlendiysen otura kalma Gel göresin üç kapılı,iki minareli Ulucamii Gir içine gönül kapısını aralar gibi Hele yazın gel Sağda solda kaldırım üzerinde Bir masaya iliş,bir şeyler içesin Şirinliğin şirin,yeşilliğin yeşil senin Kimbilir ne izler taşırsın,nerelerde nesin Bir nesile ışık tuttun,basma kalıp geçilemezsin Kimbilir ne anılar saklı sende Bursa Fuarı Gelip gören insanların hatırası var içinde Sen onlardasın Çıktım kaç kere bilinmez o merdivenden O heybetli Muradiye camiini gördüm Duydum içimde başka bir his derinden Soğuk sularından içtim hayrat çeşmelerinin Her yudumda başka bir tatla serinledim Sorma söyleyemem sevdaların var nerelerinde Belki bir kırda Belki bir yaz geçesinde Batan güneşinle uyudum Doğan güneşinde uyandım Seni içime sindim seninleyim Bilirim toprağına kazma vurulsa Tarihi fışkıracak gibisin Yürüdüm bayırın Göresim geldi Osman,Orhan Bey türbelerini İşittim o surlarda zafer sesini Emirsultan ışıksın,umutsun Gözüm sola kaçsa ürkütür,korkutursun Atamdan iz taşıyan Heykel Sabah akşam insan taşar caddende Bir koşturma bir telaş İnsanda kalp sen Bursa'mda öylesin Hemen yanında Tiyatro Perde açacak gibi duruşun Karagöz Haçıvatım var Çekirgedesin Bulursun kendini şifalı sularda Oteller misafirim gelir dinlendiresin Sinemaların vardı,akın akındı giren insanlar Nedendir yok olmaya yüz tuttun Sanki üveyliği yadırgamazsın Kimbilir nelerdesin yine bu gece Belki bir sandalda Belki yorgun bir bedende Bitmez sende yaşanan İnsanlar barındıkça içinde Sönen bir lambada Belki bir işte,belki bir uykuda Bilinmez belki avuç açmış biriyle duadasın Ey güzel Bursa
|
|
|
|
#93 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nelerin
Nelerin kavgasındayız ki Dünya çokmu uzun Nerede kaldı Yaşanan o günler çocukluğumuzun Hani nerede Oyun oynadığımız bahçeler O bahçelerde yeşermez mi sevgiler Attığımız tohumları yeşermedimi O sevgiden dem olmuş günlerin Neleri kıskandık bir birimizden Neleri paylaşamadık ki bilemem İşte geldik gidiyoruz Telafisi olmayan zaman içinde Avutuyor kendimizi kandırıyoruz Nelerin kavgası ki bu kör döğüş Kendimizi inandırıyoruz
|
|
|
|
#94 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nesi
Neden ve nedensiz yaşadık durduk Bazen yok bazen var olduk Biz yaratmasakta sahibi gibi Hem inşa ettik hem balta vurduk Yürüdüğmüz yollarmı çizildi Yollarda bize görevmi verildi Yoksa kader tesadüflerdenmi ibaret Neyi belirler insan nesi belirsiz Hey yıllar hey yaşam Hayat denen kavgamızda geçen zaman Dantel misali işlimi bizmi öğrürüz Neye eğrişmemiz beklenir neye eğrişiriz Kullanmamız gerekenmi belirli Öğrenmemiz gerekenmi sınırlı Yoksa yollar herkese ayrımı çizili Nereye kadar gidişi nerde bitişi
|
|
|
|
#95 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
O Irmak Senin
Tanrının sunduğu sevgi bağından Bir şeyler almadam kaçışın neden Ayrılık diyorsun sonu gelmeden Sevginin ırmağı çıkar gönülden Bir Aslı,bir Kerem gibi Bir Leyla,bir Mecnun örneği Başlarken gönlümde bir şeyler yeni Gitme bırakıp vakit çok erken Yaradan yaratmış sevgiyle bizi Bırakmış bir miras gönülden yana Bülbülü tutsak etmiş hoş bir bahçeye En güzel duygu bağlanmak aşka Kim silebilir sen istemeden O kalp,o sevgi,o aşk senindir Sende iç içtiğince birşeyler O ırmak,o nehir,o deniz senin Bir bahar yaşanır,bir ömür geçer Sevgiyi tatmak istemezmisin Ayrılık diyorsun sonu gelmeden Hasreti kolay sanışın neden
|
|
|
|
#96 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Olmaklığım
Rüzgar öyle esti ki Korktum Herşeyi aldı geçti Sandım ki buydu olmaklığım Bir yağmur yetti oysa Korktuğum rüzgara Yağmur seller oldu çağladı Yüreğim buydu olmaklığım Bir güneş açtı yetti oysa Çağlamakta, esmekte, savurmakta değil Gönül durulmaktaymış geç anladığım
|
|
|
|
#97 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Öğle Vakitleri
Hatırlarsın aylardan Haziran Bir öğle vakti Yürüdük yavaş yavaş Teğmen yerine doğru Güneşe aldırmaksızın Hani başlamıştık söze Sende bende şaşkınlığımızı gizlemeden Bahsetmiştik biraz senden biraz benden Kendimizden Daha dündü bugün bir anı Bendeki yeri bir başka tatlı O zaman cesaret edememiştim Sormaya duygularını Şimdi ise mutluyum Sensin mutluluğumun kaynağı Birkaç kez daha yürümüştük O yolda ağır ağır O öğle vakitlerinde Kimi suskun,kimi güleç,kimi konuşurken Evden kaçmış yaramaz çocuklar gibiydik İkimizde Güneşe aldırmaksızın çıkarken Teğmen Yerine İşte orada başlamıştı İçimde kıpırdayan birşeyler Belki farkında olmadın Bahsetmemiştik o kelimeden o vakitlerde Geçecek belki bir zaman daha böyle Geçmeyecek bir şey var O da o bahsedilmeyende
|
|
|
|
#98 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Pembe Aklaşırken
Hep pembe hayaller Yeşil bir dünya İşte bu düşlediğimiz bizim Olmuyor,uymuyor yaşamın kendisi Düşleri yıkıyor o kaba saba yaşam Düşler yine düşlerde kalıyor Süslenirken hayallerle dünya Sevgi,kavga,gürültü el ele Bizi sürükleyip geçiyor Zaman içinde Aklanırken saçlar Yaşlanırken hatıralar Hep pembe hayaller Ve bir yığın anıyla Yanaşıyoruz o limana
|
|
|
|
#99 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Pozitif
Pozitif şeyler istiyorun Pozitif şeyler düşünmek Pozitif olmak istiyorum Pozitif yaşamak Göz yaşlarının sade Hikayelerde okunduğu Keder denen şeyin Geçmişte olduğu Bu dünyada olmaz mı Bu dünyada yaşanmaz mı Sade güzel sade sevgi Ve sade iyinin yeri
|
|
|
|
#100 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sabahlara
Uyandım gecenin zifir karanlığında Düşledim yine seni Olmaz sabahlara dek Deymesin eteklerime bir tutam kar Henüz erken Sevdanın sabahlarındayım Kaçtım kaçabildiğimçe dertlerden Yine koşuyorum senin için Tuttum tutacağım mutluluğa dek Bakma soluk soluğa kaldığıma Yorulan benim Gönlüm o kar yağmaz sabahlarda
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|