www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-24-2009, 10:07 AM   #1
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12080
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Çeşit Çeşit Kurabiye Tarifleri

Malzemeler:

- 3 yumurtanın akı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 çay kaşığı tartar kremi (cream of tartar/ Amerikada kiler için marketlerin baharat bölümünde satılıyor, beyaz bir toz) yumurta aklarının fırında sönmemesi için
- Arzuya göre 1 tatlı kaşığı gül suyu (yemekte kullanılan cinsinden, Türkiye'dekiler aynıda olabilir belki)
- Arzuya göre çikolata damlaları, yada ceviz

Yapılışı:

Yumurta aklarını çok temiz cam yada metal bir kapta tartar kremi ile yumuşak kardan zirveler olana kadar mikserin son hızında çırpın. (tartar kreminiz yoksa yada bir cimdik tuz koyup deneyebilirsiniz, yalnız kıvamının olmama ihtimali vardır)

Daha sonra toz sekerin yarısını karışıma ekleyip yine son hızda iyice katılaşana ve şeklini alana kadar çırpmaya devam edin.

Kalan şekeri de ilave edip metal kaşıkla havasını gidermeden geniş yuvarlaklar halinde şekeri karıştırın. İlave ediyorsanız gül suyu ve yarim bardak kadar çikolata damlasını koyup hafifçe karıştırın havasını indirmeden.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tatlı kaşığı dolusu alıp başka bir kaşık yardımı ile top, top aralıklı olarak yerleştirin. (Amerika için: Yağlı kağıtlarında kosher (halal) olanı olmayanı vardır, aklınızda bulunsun; damgalı olanı tercih edin.)

225F (110C) dereceli düşük ısıdaki fırında bezelerin büyüklüğüne göre 1,5 ile 2,5 saat arasında pişirin. Beyaz kalmaları gerekiyor yalnız tamamen sertleşmiş olacak. içini keserek yada tadına bakarak anlayabilirsiniz.

Hava almayan kapaklı kutularda saklayın. Nem alınca yumuşarlar. İçindeki malzemesi çok basit ama yapılışına ve pişmesine göre değişen bir tadı, kıvamı vardır. Denedikçe daha iyi yaparsınız, kolay gelsin...
F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 07-24-2009, 10:26 AM   #2
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12080
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan

gözLü Kurabiye..

MalzemeLer:

125 gr margarin,
2 adet yumurta,
2 yemek kaşığı yoğurt,
1 çay bardağı pudra şekeri,
1 paket vanilya,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
4 yemek kaşığı nişasta,
1 kase marmelat,
4-5 yemek kaşığı pudra şekeri,
Aldığı kadar un

yapıLışı:

Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, yoğurt, yumurta, vanilya, nişasta ve pudra şekerini yoğurma kabında karıştırın.
Un ve kabartma tozunu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Hamuru merdane ile ½ cm kalınlığında açın.
Yuvarlak kalıplarla kesin.
Hamurun yarısının üzerini yuvarlak kalıplarla göz göz kesin.
Yağlanmış tepsiye dizin.
160 derece ısıtılmış fırında hafif pembe pişirin.
Gözlü olanların üzerine pudra şekeri eleyin.
Düz olanların üzerine 1 tatlı kaşığı marmelat koyup gözlüyü üzerine yapıştırın.
Servis tabağına dizip servis yapın.
F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 07-24-2009, 10:28 AM   #3
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12080
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan

BademLi ay Kurabiyesi...
maLzemeLer:

1 paket tereyağı,
1 su bardağı kabuksuz badem,
1 su bardağı tozşeker,
4 yumurta sarısı,
1 paket vanilya,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 su bardağı un

yapıLışı:

Unu ve tereyağını bıçakla kıyın.
Ezilmiş badem, tozşeker ve yumurta sarılarını karıştırın.
Unu ekleyip, fazla yoğurmadan hamur haline getirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ay şekli verin.
Yağlanmış tepsiye dizip, 200° C ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
Piştikten sonra vanilya ile pudra şekerini karıştırıp, kurabiyeleri bulayın.
Soğuyunca servis yapın.
F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:52 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.