|  | 
| 
 | |||||||
| Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. | 
|   | 
|  | Konu Araçları | Görünüm Modları | 
|  07-24-2009, 09:06 PM | #1 | 
| Aşmış Üye  Üyelik Tarihi: Jun 2007 Konum: İstanbul 
					Mesajlar: 50,907
 Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts 
Üye No: 43266
 İtibar Gücü: 12115 Rep Puanı : 59275 Rep Derecesi :             Cinsiyet : Erkek |  Perde pilavı Perde pilavı  KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk PİŞME SÜRESİ: 15-20 dk Malzemeler: Hamur için: 2 su bardağı un Yarım su bardağı su 1 yumurta 15 gr margarin İç malzeme: 2 su bardağı pirinç 2  5 su bardağı tavuk suyu 300 gr tavuk göğüs eti 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 soğan 1 su bardağı soyulmuş badem 1 kahve fincanı kuşüzümü 1?er tutam tarçın, karabiber ve yenibahar 2 çorba kaşığı limon suyu 30 gr oda ısısında yumuşatılmış tereyağı Tuz Hazırlanışı: * Pirinci tuzlu ve 1 kaşık limon suyu eklenmiş sıcak suda 30 dakika bekletin  Süzüp bol suyla  yıkayın  Tavuk etini tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin  1 tutam  tuz ve kalan limon suyunu ekleyip haşlayın  Süzüp eti tel tel ayırın   * Soğanı soyup kıyın  Kuşüzümünü şişmesi için ılık suda 5 dakika bekletip  süzün  Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı soteleyin  * Pirinci ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak kavurun  Yarım bardak badem, kuşüzümü, tarçın,  karabiber, yenibahar ve tuzu ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin  Tavuk  eti ve 2  5 su bardağı kadar tavuk suyu ekleyip kapağını kapatın ve pirinçler  suyunu çekene kadar pişirin   * Hamur için, un su, yumurta ve oda ısısında yumuşatılmış margarini çukur bir kapta karıştırıp yoğurun  Sert bir  hamur hazırlayıp unlanmış zeminde merdane ile yufka büyüklüğünde açın  Ortası  delik kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp kalan bademleri dekoratif bir şekilde  yapıştırın  Üzerine yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde yayın  Pilavı ilave  edip sarkan kısımları içe doğru kıvırıp kapatın  Önceden ısıtılmış 180 derece  fırında 15-20 dakika pişirin  Servis tabağına ters çevirip servis  yapın | 
|   |   | 
|   | 
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| 
 |  |