www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-11-2006, 03:59 PM   #1
CaKaLBoT
ÇaKaL Üye
 
Üyelik Tarihi: Jan 2006
Mesajlar: 1,791
Teşekkür Etme: 0
Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2555
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi : CaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond repute
Cinsiyet :
Varsayılan Hamilelikte çatlağa karşı bol bol yüzün


Her anı heyecan dolu geçen hamilelik sürecinde anne adayları bazı sağlık sorunlarıyla karşılaşabilir. Bulantı, kramplar ve bel ağrıları; gebelikteki şikayetlerin en başında başında gelir. Oysa alacağınız basit önlemlerle çok daha rahat bir hamilelik yaşayabilirsiniz....

Anne olmak için heyecanla bekleyen hamile kadınları birtakım sağlık sorunları rahatsız edebiliyor. Hamilelik sürecinde anne adaylarında en sık karşılaşılan sorunları ve çözüm yollarını, Bahçeci Kadın Sağlığı Kliniği'nden Kadın Sağlığı ve Doğum Uzmanı Dr. Hande Akbaş, 'Bebeğim ve Biz' dergisinin ekim sayısında şöyle özetliyor:

1 Kabızlık: Hamilelik sırasında gelişen hormonal değişikliklerden tüm sindirim sistemi etkilenir. Tüm bağırsak hareketleri, hamilelikte salgılanan progesteron hormonu sebebiyle yavaşlar.
Öneriler: Bol lifli gıdalar tüketilmeli, yeterli miktarda sıvı alınmalı ve düzenli egzersiz yapılmalı.

2 Kramplar: Bacak krampları, hamileliğin son aylarında sık görülür. Krampların başlıca sebepleri; hamilelikte az hareketten kaynaklı kan dolaşımındaki değişiklikler, ayaklara binen yük artışı, bebeğin damar ve sinirlere baskısı.
Öneriler: Egzersiz yapılmalı, uzun süre aynı pozisyonda kalınmamalı, bol sıvı alınmalı ve kramp başladığında ayaklara masaj yapılmalı, ılık havlu ile ısı uygulanmalı. Kalsiyumdan zengin beslenmeli. Örneğin; günde en az 2 bardak süt, bir kase yoğurt ve bol peynir yemeli. Vitamin ve mineral desteği alınmalı.

3 Bulantı ve kusmalar: Hamilelikte sık görülen bulantı ve kusmalar, hamilelerin yüzde 80'ini etkiler. 'Helicobacter pylori' denilen bir bakterinin etken olabileceği konusunda birtakım teoriler ortaya atılmış olsa bile, gerçek neden tam olarak bilinmiyor.
Öneriler: Diyette değişiklik yapılabilir, gerekirse psikolojik destek alınabilir. Sabahları galeta veya tuzlu yiyecekler tüketmek de bulantıları azaltabilir.

4 Cilt değişiklikleri: Hamilelikte değişen hormon seviyeleri sonucunda ciltte birtakım değişiklikler meydana gelebilir. Yüzde bazen renk koyulaşabilir. Güneşte bu renk daha da koyulaşabilir. Ancak tüm bu değişiklikler, hamilelik bitince kaybolur. Hamilelerde memelerde ve özellikle belde kaşıntı olabilir. Bu durum cildin gerilmesine bağlıdır.
Öneriler: Cilt değişikliklerini azaltmak için cilt öncelikle hep temiz tutulmalı. Güneşten daima korunmalı. Aşırı kilo almamaya özen gösterilmeli. Cilt devamlı nemlendirilmeli. Pamuklu ve çok sıkmayan giysiler giyilmeli. Çatlaklar; yüzme ve yürüyüş gibi sporlar yapılarak azaltılabilir. Karın, kalça ve bacaklara badem yağı veya kremlerle, özellikle de yatmadan önce düzenli masaj yapılmalı.

5 Varisler: Varisler, cilt altından gözükebilen genişlemiş damarlardır (venlerdir). Genellikle bacaklarda mavimor renkte görülür. Hamilelikte büyüyen rahmin, bazı venlere bası yapması sonucu artan progesteron seviyeleri, ayaklardaki venleri genişletebilir. Ailede olması, çoğul hamilelikler, aşırı kilo artışı ve uzun süre ayakta kalma; bacaklarda varis gelişme ihtimalini artırır. Eğer hamilelikten önce varisler yoksa, genellikle doğumdan sonra gerilerler.
Öneriler: Sık egzersiz yapılmalı, aşırı kilo almaktan kaçınılmalı, fırsat buldukça ayaklar yerden yükseltilmeli, gerekirse uygun varis çorapları giyilmeli.

6 Kansızlık: Anemi yani diğer bir adıyla kansızlık; hamilelikte genellikle demir eksikliğine bağlı olarak görülür. Bebeğin anneden aldığı demirin ve vücutta su tutulmasının artması, demire olan ihtiyacı da artırır.
Öneriler: İçeriğinde demir olan besinler alınmalı; et, yeşil sebzeler, kiraz, kayısı, badem, kuru baklagiller ve pekmez, demir yönünden zengin besinlerdir.

7 Bel ağrıları: Hamilelikte bebeğin büyüyüp baskı yapmasıyla ve hem bebeğin hem de fazla kiloların ağırlığıyla, bel ağrıları oluşabilir. Genellikle hamileliğin ilerleyen dönemlerinde görülür; bebeğin büyümesiyle başlayabilir veya artabilir.
Öneriler: Yürüyüş ve bel kaslarını güçlendiren egzersizler yapılmalı.
__________________
CaKaLBot Banlanmış ve üyeliği iptal edilmiş üyelerin mesajlarını tek nickte toplayan bir bottur.
CaKaLBoT çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
 


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hamilelikte Aşk - Yerli porno Myclub Adult eski arşiv 7 02-23-2009 05:08 PM
Ah Yüzün En Çok Yüzün GhencThurk Eskiler (Arşiv) 0 02-12-2008 11:30 PM
Hamilelikte kansızlığa dikkat WrAtBoY Eskiler (Arşiv) 0 02-01-2008 06:13 PM
Yüzün GooD aNd EvıL Eskiler (Arşiv) 0 10-26-2007 08:31 PM
..yüzün.. CuGoLaS Eskiler (Arşiv) 2 12-08-2006 11:44 PM

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:48 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.