![]() |
|
|
#1 |
|
Banned
Teşekkür Etme: 156 Thanked 220 Times in 144 Posts
Üye No: 38652
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 13972
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
%95-%5
Bir gun Tanri asagiya, dunyaya bakar ve butun yapilan seytanliklari gorur. Karar verir bir melek gondermeya asagiya, ayrintilari incelemeye. Cagirir en iyi meleklerinden birini asagiya gonderir Melek geri dondugunde Tanri'ya cevap verir. Derki isler kotu, durum soyle; kotulerin sayisi %95 iyiler %5. Tanri dusunur bir sure. Belki diger bir melegin de gitmesi ve baska bir gorus acisindan olaylari incelemesi cok daha saglikli olacak. Boylece cagirir ikinci bir melek ve gonderir asagiya onu da bir muddet icin. Melek geri doner ve Tanriya cevap verir. Evet, isler gercekten kotu. Kotuler cogunlukta %95, iyiler azinlikta %5. Tanri der bu durum hic iyi degil. Karar verir kalan %5 'i seytani cazibelere karsi desteklemeye, onlara moral vermeye, onlara umit vermeye. Hepsine birer e-mail gonderir. E-mailde ne der biliyor musun? Bilmiyor musun? Sana gelmedi ha? Yazııııık CENNET Üç adam ölür ve cennete giderler. Sorgu meleği birincisine sorar, "Seni cennete yollamadan önce sana bir sorum var: Karına karsu sadık oldun mu ?" Adam yanıtlar, "Evet, asla bir baska kadına bakmadım." Sorgu meleği, "Suradaki Rolls-Royce'u görüyor musun ? O senindir. Cennetteyken kullanabilirsin." Sorgu meleği ikinci adama da aynı soruyu sorar ve şu cevabı alır, "Bir kez karımı aldattım ama bunu ona itiraf ettim. Beni bağışladı ve mutlu yuvamızı kurtardık." Bunun üzerine sorgu meleği, "Suradaki Mercedes'i görüyor musun ? Cennetteyken onu kullanacaksın." der ve üçüncü adama da sorar, "Karını hiç aldattın mu ?" Adam yutkunur ve şöyle der, "itiraf edeyim ki; bulduğum her kıza asıldım ve her fırsatta onlarla yattım, birçoğu ile beraber oldum. Üzgünüm." Sorgu meleği, "Ehh" der, "Ama temelde iyi bir adamsın. Şuradaki eski vosvos'u görüyor musun ? cennette onu kullanacaksın." Bunun üzerine üç adam vedalaşır arabalarına atlar ve kendi yollarına giderler. Birkaç hafta sonra ikinci ve üçüncü adam birlikte gezerlerken barın önünde birinci adamın Rolls-Royce'unu görürler. Bara girdiklerinde adamın perisan bir halde, etrafındaki boş şişelerin arasında salya sümük oturdu?unu görürler ve sasırırlar. "Heyy ! ne oldu sana ?" der ikinci adam, "Cennettesin, altında bir Rolls-Royce var, hersey mükemmel ama sen niye bu haldesin ??" "Bugün karımı gördüm!" der birinci adam. Diğerleri, "Aaaa ! ne kadar güzel ! peki derdin nedir ?" diye sorarlar. Adam içini çekerek konusur, "Kaykay'la dolaşıyordu !" |
|
|
|
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|