![]() |
![]() |
#1 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2006
Teşekkür Etme: 15 Thanked 3 Times in 3 Posts
Üye No: 18755
İtibar Gücü: 2011
Rep Puanı : 2278
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() CHP’den AKP’li Fırat’a suç duyurusu
CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fırat hakkında “soruşturmayı engellemeye teşebbüs” iddiasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.AA Güncelleme: 18:04 TSİ 29 Şubat 2008 Cuma ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, dün “Rektörler anayasa hükümlerini uygulamayarak suç işliyor” iddiasıyla savcıları işlem yapmaya çağıran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın “soruşturmayı engellemeye çalıştığını” iddia etti. Kılıçdaroğlu, “Sayın Dengir Mir Mehmet Fırat bir hukukçu. Rektörleri suçluyor, açılan soruşturmaya bir anlamda engel olmaya çalışıyor. TCK’nın 288. maddesine göre, adli soruşturmayı engellemeye teşebbüs suçu işlemiştir. Kendisi hakkında önümüzdeki hafta Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız” dedi.“Dengir Mir Mehmet Fırat, herkese hukuk dersi verirken, rektörlerin hukuk fakültesinde niçin toplandığını bilmesi gerekir” ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Rektörler hukuk fakültesinde boşuna toplanmadılar. Hukuka sığınıyorlar, hukukun kendilerine sağladığı bütün olanaklarla Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olmasını önüne konulan barajlara karşı mücadele ediyorlar. O barajları yıkmaya çalışanlar da Sayın Fırat ve onun yandaşlarıdır.” MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÇELİK’E Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in “Rektörler haddini bilsin” şeklinde bir açıklama yaptığını savunan Kılıçdaroğlu, “Önce haddini bilmesi gereken Milli Eğitim Bakanıdır. Milli Eğitim Bakanlığını tarikatların yuvası haline getirdi. Cumhuriyete karşı olanların istihdam edildiği bakanlık niteliğine dönüştürdü” dedi. Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Yolsuzlukların batağı” haline geldiğini iddia ederek, “Bunların hesabını veremeyen bir milli eğitim bakanının, rektörlerin adını ağzına almaya hakkı da yoktur, yetkisi de yoktur” diye konuştu.
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|