![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() 01 Sevdakâr Randevu
1/: Zamanım dar dağlar elleşmeyin... Acele işim... *** Randevum sevdam ile bu anın eşiğinde Onun için saçlarım arpa tarlası Ve ellerim terazi burcunda sabırsız yonca Bilirim yüreğimdeki kardelenler zamansız Ondandır işte derdimin ortağı dağlar Gözlerimle... Gülüşüm... Ölümümde... *** Ondandır işte kankardeşim dağlarım... Oturup yolbaşlarına bu dem ben Düğünümde halay halay ağlarım Acele işim... Randevum sevdakâr Ben sevdakârım… 2/: Elleşmeyin zamanım dar dağlar, Yol verin yorgun küheylanıma. Kılıç kırığı taş yonganızla. Toynağımı yontmayın... *** Sen ferman dinlemez, yol kesen bulut. Ve bilirim zirveleriniz kaçak yuvası Yol verin boynu bükük şiirlerime artık Gelin heceleri ağlatmayın ortalık yerde Basın bağrınıza... Kvramlardan oyduğum taşı Güneşimle yaldızlansın otlukbeliniz Uçurun kuşumu uzaklara ıssız seherde Yüreğime divit misali bansın Bansın ter ve çorak kokan elleriniz.. *** Zamanım dar dağlar Bekletmeyin ağlarım Acele işim...Randevum sevdakâr, Ben sevdakârım… 3/: Zamanım dar dağlar... Çekilin! Bilir misiniz dar zamanları? Nedir iki elin kana kesmesi? ... Aldanmayın gözlerimden yağan karlara Tesellimin kaynağıdır yaylaların ağıtları Ve derunî tandırlarımdan göz kırpan ateş Temmuza tutsak olan kışlara hayıflanmayın Zaman içre aslanlar da alışır sıcak sulara Bir banar... Bir diker gözünü zirvenize eş Ola ki uzanırsa bakırdan döğdürdüğümüz pençelerimiz Kış artığı ve savaş bozgunu rüzgarlara Ve martta kardelen sevdalara Ve darlara yağlı urgan olan yelelerimiz... Onun için yüreğimiz yangın harmanı Gözlerimiz ağlamaklı ak bulut. O ki son umuttur yüreğimizin alt yanı Dokunmayın omzumuza şimdi ağlarım Acele işim...Randevum sevdakâr, Ben sevdakârım… Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|