![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Babam Beni Çok Severdi
Hatırladığım ilk şey çocukluğumdan Babamın izine gelirken Almanya’dan getirdiği Cicilerimdi. Üstünde kuş resimleri olan Kareli bir pantolon Kırmızı bir gömlek Kadife patilerdi. İlk bahar bitmişti Ya mayıs, ya hazirandı Köyün kıytısında evimiz Taş yapıydı Toprak damında serçelere Sığırcıklara yem döker Tuzaklar kurardım Avlardım da! .. Bazen serçeleri yakalarken Parmaklarımı ısırırlardı Ağlardım da! ... Köyün kıytısındaydı evimiz Bitişiğinde ahırımız İçinde birkaç ineğimiz, danamız Önünde göz alabildiğince Bir köyden, bir köye Yemyeşil, dümdüz, halı gibi çayırlar vardı. Alırdım bazen yastığımı, yorganımı Düşerdim o yaşta yollara Nerede yoruldum... Neresinde kaybolduysam engin çayırların Orada atardım mitili Yatardım. Gözlerimi dikerdim masmavi göğe Öylece, derince, sessizce Bakardım. Bir süre sonra ya anama Ya Sakine halama yakalanırdım Ellerinde bir tas mama Onlar otuzunda bense beş yaşında Koşardım bakmadan ardıma Onlar kovalardı Kuşların kahkahası arkamızda O zamanlar kahkahada ucuzdu Ne olacak bin kahkaha bir çöp Mutluluk çoktu kuşlar bile gülerdi Dalga geçerdi vallaha Neyse canım, nerede kalmıştık? Ha! Çayırda koşuşturmada Evet, evet... Nitekim yakalarlardı beni Tıkarlardı boğazıma mamaları Akşamda Almanya dan gelen Misafir babama şikayet ederlerdi Babam o zamanlar beni çok severdi Çok severdi. Hiç kızmazdı. Beni severken söver,söverken aslanım, oğlum, derdi. Babam o zamanlar beni okşar, çok öperdi Sonra tekrar Almanya’ya giderdi Babam gibi beni hiç kimse sevemezdi Hiç kimse! ... Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|