![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yağmur (Rapa Nui)
Hayır, bırakma ki tanısın Kraliçe senin yüzünü yeniden, böyle daha tatlı işte, ey sevgilim, uzağında putların, ellerimdeki saçının süsünün ağırlığıyla; anımsar mısın Mangareva ağacının senin saçlarına düşen çiçeklerini? Bu parmaklar benzemiyor o beyaz taçyapraklarına: gözlemle bunları, kökler gibiler kertenkelenin kaçtığı taştan bir sap gibiler. Korkma, biz bekliyoruz, çıplak, ki düşsün diye yağmur, Manu Tara’nın üzerine düşen aynı tarz bir yağmur. Fakat suyun izlerini taşta pekiştirmesi gibi akıyor üzerimizden ve götürüyor bizi uysalca karanlığın içine, Ranu Raraku’nun krater ağzından daha da derine. Bu yüzden görmüyor seni ne balıkçı ne de çömlek. Göm göğüslerinin ikiz korlarını ağzıma ve saçının süsü sunsun kısa bir geceyi üzerime nemli kokusu beni örterek gizleyen bir karanlığı. *******i düşlüyorum ki kökleri birlikte örülmüş ve aynı anda fışkıran iki bitkiyiz sen ve ben, ve ağzım gibi tanıyorsun toprağı ve yağmuru, değil mi ki topraktan ve yağmurdan yaratıldık. Ara sıra düşünüyorum ölümün içinde uyuyacağımızı aşağıda, uçurumun ayakları yanındaki o derin toprakta, ve gözlemleyeceğiz inşa etmek ve sevmek için bizi buraya getiren Okyanus’u. Ellerim demirden değil seni tanıdı tanıyalı, başka bir denizin suyu bir ağın arasından akar gibi akıyor, fakat şimdi barındırıyor su ve taş tohumla gizleri. Sev beni, ey uyuyan, ey çıplak, kıyılarda bu adaya benzeyen: senin sersemleşmiş sevdan, senin ölçümsüz sevdan, saklanmış düşlerin mağarasında, bizi kuşatan denizin devinimi gibi. Ve ben bir zaman uyuduğumda senin sevdanda, çıplak, bırak elim bulsun huzuru göğüslerinin arasında titresin diye yağmurla ıslanmış meme uçlarınla uyumlu olarak.
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|