![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12102
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ey Gerilla....
Kürtük kürtük bir türkü tutturur kar acıdan acıya sınır yok- toprak kanar beni senden ayırma türkün türküme akar Mem û Zin' i bir mezara koydular İlenemem kurur dilim zulümler kardeş kılmış bizi indir silahını ey gerilla benim de sevdiğim var ay dökülür yanağına dağların zindanları sana-bana zulüm koyar yasasını ölümün yağmalar gözyaşını ekmeği bular kana ne vatan tanır- ne sınır silâh silah- öfke öfke kışkırtır seni bana- beni sana kaç bin yıldır çerağ yaktık unutulmuşluğun vatanlarında ışığını destanlarla donattık ağalar büyüttük kanımızla azametli şıhlar zuhur etti bağnmızdan korku suretli bütün cephelere kurbanlık gittik türkülerimiz kardeş bizim gözyaşlarımız aynı pınardan gelir ahımız hısım akraba düşmanımız bir beni senden ayrıma çınar ikiye dilinir bu türküyü yakan yürek kavrularak güzelleşmiş binbir acıda kurşun yakıştırmaz körpe bebeye öksüz koymaz anayı telörgüler çevirir mi sevdayı sana tetik çekmeğe varmıyor elim zulüm sınır tanımıyor ikimize de gel zulmün kalesini yerle bir edelim bu ülke ikimizin tutsak yaşadığımız bizim bu koca tarih bu orman bu rüzgar kaldır silahını ey gerilla benim de sevdiğim vur |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|