![]() |
|
|
#28 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
ödünç aldım bu gece hüzünleri;
ağlamayı unutmuş bir hayat kadınından! şiir diye mırıldanıyorum; mahrem bir gecenin üryan boşluğuna/ utanmadan... küflü,soğuk duvarlara çarpıp yankılanan/ sarhoş lakırdıları... ahşap bir odanın ıssızlığında; dua gibi geliyor insana! Deniz'in tuz kokulu sularından damıtıp içtiğim beyaz şarabı; eski bir Venedik sarnıcından aşırılmış/ fıçılarda saklıyorum... her gece karanlığın şerefine; bir hayat kadınıyla paylaşıyorum! — Şerefinize Olimpos Tanrıları — Şerefinize Poseidon'un; sürgün tayfaları... bu gece içtiğim şarabı şiir diye; bir hayat kadının mavi gözlerinin dehlizinden alıyorum... köpüklenen bahar suskunluğunu; kitapsız bir yazara yazdırıyorum. ödünç aldığım hüzünleri; enfiye tadında ciğerlerime çekerek! ve avuçlarımda ki ıslak şiirleri buz kesmiş kaldırımlarda; dilenen bir sokak çocuğunun yamalı parkasının zulasına bırakıyorum ihanet adımlarıyla hızla uzaklaşarak kefilsiz inayetimden kaçıyorum... ben ağlıyorum,başım ellerimin kıskacında hayat kadını ağlıyor,bedeni gecenin; soysuz karanlığında... ama o her şeye rağmen; yüzünde tebessüm provalarıyla gökyüzünün mavi tonuna çalan/ gözlerinin buğusuyla... eksik yaşanmışlıkların arayışında ki/ insancıkların arasında 'mendil' diye bağırıyor...içim kanıyor utanıyorum o mağrur çocuktan mendil almaya aldığım mendillerle kanayan insanlığıma; tampon yapmaya! utanıyorum; çünkü gözyaşlarını ben çaldım hazin bir kış akşamında kendi göz yaşlarımı şiir diye ben verdim o çocuğa soğuk bir kış gecesinin uğuldayan yalnızlığında yamalı parkasının zulasına ben attım ben attım o zehirli şiiri ben attım! biz attık; ben, sen, o, onlar... ismi insan,cismi hayvan olanlar! ben ağlıyorum şiir diye o çocuk ağlıyor ekmek diye söyleyin, söyleyin Allah aşkına hangi kıy tırık şileple uğurladık insan kalmaya çalışan yanlarımızı uğursuz denizlere... hâlâ dökmüyorsa gözyaşı hain çakal sürüleri; o vakit vurun kör bıçağı,vurun; aksın gecenin suskunluğuna kanımız sokak,sokak dilenip mendil satıyorsa yarınlarımız! 30/03/06
|
|
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|