![]() |
![]() |
#34 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ressam
Bir adam eğer sanatını satıyorsa, Birde sanatını güzel tanıtıyorsa, Neden sizce böyle yapıyor dersiniz, Ekmek parası için evet bilesiniz. Bir adam eğer sanatını satıyorsa, Birde sanatını güzel tanıtıyorsa, Çoğu sanatçı anlatırken sanatını utanır, Dürüstlükten taviz veriyorum sanır, Siz almasanız da eserini biri alır, Sanatçı da amacına ulaşır. Amacına ulaşmakta güçlük çeken bir ressam tanıyordum, Sebep tamamen kader, biliyordum. Zira çok uçuktu resimleri, Yapacaklarını tasarladı, yapamadı. Amacına da güçlükle, zahmetle ulaşırdı. Çocuğu üniversitede bilgisayar okuyordu, Ressam her gün Taksim Kasımpaşa mekik dokuyordu. Alıyordu iki ufak resim eline, Taksim'de vermek istiyordu birkaç müşterisine. Müşterileri hep aynı müşterilerdi, Ara sıra da bu eserleri almak isterlerdi. Ressam iki üç ufak resim yapıyordu, Hergün üç beş kapıyordu. Biraz oğluna biraz meyhaneye çaresiz, Hanımı da yemek yapamaz rahatsız, Ressam ünlü sanıyordu kendini, Ama satmıyordu resimlerinin hiçbiri. Yakında büyük bir sergi açacaktı, Oğluna bir ev yapacaktı. Bütün hayali buydu ressamın, Şimdilik ufak resimlerle geçinmekse bu, Geçiniyordu, yarının sonu bilinmiyordu. Ressamın sigortası, güvencesi yoktu. Elinde de resim çoktu. Mukavva kutuların üstüne, plastik tabaklara resim yaptı, Eve gitmeden önce meyhaneye saptı. Hayat böyle olmamalıydı, Koca ressam, ulu çınar Göz önünde kuruyordu, Elden birşey gelmez bu koca adam, Mesleği var, parası yok. Derdi çok. Evi kira, dükkan kira, Hanım hasta, oğlu öğrenci. Ressam bir sihirbaz yaşıyor, Dertleride kalplerden taşıyor. Bilmem sizi hiç ilgilendirirmi, Böylesi de birtane değilki. Ben elimden geleni yapıp çekildim, Zira epeyce de ben ezildim. Problem zor, oldukça da kazık, Ressam akıllı bir adam, Ne yapsın kaderi böyle, Gidersen bendende ona bir selam söyle. |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
|
|