www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Her Telden > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Diğer bölümlere uymayan her konuyu bu başlık altında açınız..

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 06-24-2009, 11:23 AM   #1
despina
Geçerken Uğradım

despina Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 83585
İtibar Gücü: 1184
Rep Puanı : 885
Rep Derecesi : despina is a splendid one to beholddespina is a splendid one to beholddespina is a splendid one to beholddespina is a splendid one to beholddespina is a splendid one to beholddespina is a splendid one to beholddespina is a splendid one to behold
Varsayılan Dünyanın çatısında tehlikeli gelişme..!

8848 metre yüksekliğiyle "Dünyanın çatısı" sayılan Everest tepesinde tehlike çanları çalmaya başladı.

Everest'in büyüsü

Everest'e sık sık tırmanan Nepalli dağcı rehberi Apa Sherpa "Orada en son gördüklerim beni korkuttu. Çünkü artık tepelerde bile karlar incelmeye başladı. Bazı tepelerde kar tabakası artık kayalıkları yeterince kaplamıyor. Kar olmayınca bu özel tırmanma ayakkabılarıyla tırmanmak çok zorlaşıyor. 19 kez dünyanın çatısına çıktım oraralı hiç böyle görmedim" dedi.

Bilim adamları da Nepalli rehberi doğrulayan açıklamalar yaptı. Bilim adamlarına göre küresel ısınma Everest'i de etkilemeye başladı ve bu tehlikeli bir gelişme sayılıyor. Çünkü tepedeki devasa buzullar ve karlar erimeye başladı. Dolayısıyla ileride, bu buzullardan oluşan akar suların ölümü demektir ve pek çok bölgede kuraklık ortay açıkacak.

İklim değişikliğin şimdiye kadar etkilemediği sanılan Everest'i iyi tanıyan dağcılar da son aylarda bazı bölgelerde kar katmanlarının incelmesi nedeniyle tırmanışın çok zor olduğunu söylediler. Tırmanışların yapıldığı Nepal'de yetkililer, dağcıları korumak için bazı kısıtlamalar getirmeyi düşünüyor.
despina çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:08 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.