![]()  | 
	
		
			
  | 
	|||||||
| Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. | 
| 
		 | 
	Konu Araçları | Görünüm Modları | 
| 		
			
			 | 
		#1 | 
| 
			
			
			
			 Aşmış Üye 
			![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007 
				Konum: İstanbul 
				
				
					Mesajlar: 50,907
 
				
				Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts 
Üye No: 43266
 
				İtibar Gücü: 12116  
Rep Puanı : 59275  
Rep Derecesi :   
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek 
				 | 
	
	
	
	
		
			
			  		 			 			HAMSILI PILAV 
		
	
		
		
		
		
		
	
	MALZEMELER 1 kg hamsi (ayıklanmış) 400 gr pirinç 2 orta boy soğan Kuş üzümü Dolmalık fıstık Maydanoz Kırmızı pul biber Karabiber 1 çay bardağı sıvı yağ 50 gr tereyağı 1 su bardağı su HAZIRLANIŞI Servis tepsisini önce yağlayalım   Sonra ayıkladığımız hamsiyi düzgün bir şekilde alt  kısmına ve yanlara dizelim  Tamamlandıktan sonra soğanı ince ince doğruyoruz   Pirinci yıkadıktan sonra soğana ilave edelim, maydanoz, baharat, üzüm ve fıstığı  yıkayarak bu malzemelere ilave edelim  Bir miktar hamsiyi bölerek bu karışıma  ilave edelim  Birbirine iyice kanştırıp tuzunu da katarak hamsilerin üzerine  döşeyelim  Daha sonra tepsinin yanlarındaki hamsileri elimizle diziyoruz  Kalan  hamsileri pilavın üzerine iyice yerleştiriyoruz  Açık yer kalmayacak şekilde  üzerine sıvı yağ ve tereyağını ilave ediyoruz  Suyunu da koyup kısık ateşte  pişirelim  		__________________  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
			
			
		
	 | 
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
		
  | 
	
		 |