![]() |
|
|||||||
| Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. |
|
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,907
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12116
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
TAS PILAVı
MALZEMELER 1 kg kuşbaşı et 1 kg arpacık soğanı 1 kg pirinç 1 adet havuç 100 gr tereyağı 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı karabiber 1 ½ çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Tereyağının 3/2’sini eritin ve etleri yaklaşık 4-5 dakika kavurun Havuçları ince ince kıyın ve arpacık soğanları ile birlikte ekleyin Salçaları, biberi ve tuzu da ekleyerek 6-7 dakika kadar daha pişirin Büyük bir tepsiye etin piştiği tencereyi ters çevirin Tencerenin buharla havaya kalkmaması için üzerine ağır bir şey koyun Tepsiye 7-8 su bardağı su koyun ve kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirin Pişen yemeğin suyunu süzün Tencereyi ters çevirin, süzülmüş suyu tencereye alın ve 2 litreye tamamlayarak kaynatın Pirinçleri suya atın Piştikten sonra 8-9 dakika dinlendirin ve kalan tereyağını eritip üzerinde gezdirin Pilavı servis tabağına aldıktan sonra etli karışımı üzerine dökün ve cacıkla birlikte servis yapın![]() |
|
|
|
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|