![]() |
|
|||||||
| Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. |
|
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,907
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12115
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sultan Reşat Pilavı
2 su bardağı pirinç 3 su bardağı su 2 domates 1 kırmızı biber 250 g kıyma 1 soğan 5 diş sarımsak tuz karabiber kekik sıvı yağ Yapılışı: Pirinçleri önceden sıcak tuzlu suda ıslatalım Sonra süzüp tencerede sıvı yağ ile kavruralım Biraz tuz serpip kavurma işlemine devam edelim Üzerine sıcak su koyup ağzı kapalı olarak pişmeye bırakalım Kıymayı bir kaba alalım ve karabiber, yarım soğanın rendesi ve bir miktar tuz ekleyip yoğuralım Bundan küçük köfteler yuvarlayalım![]() Bu köfteleri bir tavada kızmış sıvı yağ ile kazartalım Köfteler biraz kızarınca içine doğranmış yarım soğan, rendelenmiş sarımsakları ekleyelim Sonra doğranmış biber ve son olarak da domatesleri ekleyelim Tuz, karabiber ve kekik ekleyelim Pişen pilavın üzerine hazırlanan bu köftelerden koyarak servis yapalımAfiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|