![]() |
|
Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#11 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2005
Konum: ManisA
Yaş: 39
Mesajlar: 7,074
Teşekkür Etme: 5 Thanked 16 Times in 15 Posts
Üye No: 4
İtibar Gücü: 3546
Rep Puanı : 67186
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Konya'dan Yemek Tarifleri
Toyga çorbası Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt 1 kahve fincanı un 1 çay bardağı pirinç 1 adet yumurta 4 su bardağı su tuz, karabiber, nane Hazırlanışı: Yoğurt, un, yumurta ve pirinç iyice karıştırılır. Su yavaş yavaş ilave edilir. Tuz karabiber ile tatlandırılır ve kaynatılır. Pirinçler piştikten sonra üzerine nane serpilerek servis edilir. ET TİRİDİ MALZEMESİ: 3 baş soğan, 1/2 bağ maydanoz, 750 gr. kemikli kuzu eti, 1 bayat ekmek, 1/2 çorba kaşığı sumak, tuz. Etin üzerlerine 3 parmak aşacak kadar su koyup birtaşım kaynatın ve köpüğünü alın. Kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan eti ve suyunu ayırın. Eti didikleyin. Etin suyunun tuzunu ayarlayın. Bir servis tabağına sırasıyla kuşbaşı doğranmış ekmekleri, halka halka doğradıktan sonra tuzda ovulmuş soğanları, sumağı, didilmiş etleri yayın. Üzerine ekmekleri iyice ıslatacak kadar et suyunu gezdirin ve maydanozu serpin. TARHUN ÇORBASI MALZEMESİ: 500 gr. kemikli kuzu eti, 2,5 çorba kaşığı un, 1 su bardağı süzme yoğurt, 1 yumurta, 6 su bardağı su, 1 çorba kaşığı kuru tarhun, tuz. Eti üzerini kapatacak kadar su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın. Pişince etin suyunu ayırın. Eti didikleyin. Yumurta, un, ve yoğurdu 1 bardak et suyuyla çırparak kanştırın. Etin suyu 6 bardaktan az ise su ekleyin. İçine yoğurtlu karışımı yedirin. Didilmiş etleri katın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak koyulaştırın. Tarhunu ekleyip, tuzumu ayarlayarak karıştırın ve ateşten alın. Patlıcan orta 6 kişilik Gerekli malzeme: 1 kg patlıcan 1 kg kuzu kol kuşbaşı 2 soğan 250 gr sivribiber 100 gr tereyağı 250 gr domates Tuz, kırmızıbiber Patlıcanları alacalı soyun. Ortadan ikiye kesip her bir parçayı üçe bölün. Tuzlu suda bekletin. Eti düdüklü tencerede 15 dakika pişirin. Soğan ve biberi küçük küçük doğrayıp tereyağında kavurun. Doğranmış domatesleri ilave edin. Hazırladığınız malzemeyi etle birlikte 5 dakika kaynatın. Tuz ve kırmızıbiber serpin. Patlıcanları sudan çıkarıp sıkın ve etin üzerine bastırıp pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Düğün pilavı 6 kişilik Gerekli malzeme: 1 çay bardağı nohut 500 gr kuşbaşı et 100 gr tereyağı 2 su bardağı pirinç 1 kahve fincanı kuşüzümü 3 su bardağı su Tuz, karabiber Bir gece önceden ıslattığınız nohudu haşlayın. Nohutlar hafif yumuşadığında eti ilave edip pişirin. Tuz ve karabiber ekip tencereyi ateşten indirin. Başka bir tencerede tereyağını kızdırıp pirinci hafif kavurun. 3 su bardağı nohutlu et suyu ve kuşüzümünü pirince ekleyin. Pirinçlerin pişmesine yakın etli nohudu ilave edin. Pilav suyunu çekince on dakika dinlendirip sıcak servis yapın. Batırık Seydişehir MALZEMELER 2,5 Su bardağı ince bulgur 3 Su bardağı ılık su 1,5 Su bardağı tahin 150 gr kuru soğan 3 Orta boy (250 gr)domates 1/2 yemek kaşığı domates salçası 6-7 adet yeşil soğan 1 demet maydanoz 1/2 Su bardağı limon suyu (isteğe bağlı artırılabilir 2,5 Tatlı kaşığı tuz 1,5 Tatlı kaşığı kırmızı biber 1,5 Tatlı kaşığı kimyon HAZIRLANIŞI Bulguru derin tepsiye koyunuz ve ılık suyla ıslatıp, kapağı kapatarak 20-25 dakika bekletin. Soğanı soyup ince kıyın. Yeşil soğan ve maydanozu yıkayıp ayıklayın ve ince kıyın. Domateslerin kabuğunu soyup küçük doğrayın. Bulgura kuru soğanı, salçayı, domatesi,kimyon ve kırmızı biberi katarak yumuşayıncaya kadar yoğurun. Tahini katıp tekrar yoğurun. Yeşil soğan, maydanoz,tuz,limon suyu katıp karıştırın. Avuç içinde, parmaklar arasında sıkarak köfte şekli veriniz, marul(turşu veya domates salatasıyla da servis yapabilirsiniz) ile servis ediniz. Tarifi Seydisehir e aittir. Ermenekde batırık, dövülmüş ceviz içiyle, İçel de ise kinciyle(susamla) veya yer fıstığıyla yaparlar. Malatya -BATIRIK- denilen yiyecek bunlardan tamamen farklıdır. NOT: Kış aylarında kurutulmuş domatesle yapılan batırığın tadı çok güzel olur. |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|