www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 04-22-2007, 02:07 AM   #11
Nǿ ŦΞДЯ™
Forum Kalfası
 
Nǿ ŦΞДЯ™ Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: Napcan!??
Mesajlar: 7,221
Teşekkür Etme: 75
Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2856
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi : Nǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan

Otlu Kabak Güveç:
Malzemeler:
- 250 gr kuzu kuşbaşı et
- 4 kaşık Sana
- 4 adet kabak
- 1 adet havuç
- 2 adet dolmalık biber
- 4 adet taze soğan
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 adet domates veya 1 bardak doğranmış domates konservesi
- 1 bardak et suyu
- ½ demet maydanoz
- ½ demet dere otu
- tuz-karabiber


Hazırlanışı
1. Kabakların kabuklarını kazıdıktan sonra kuşbaşı parçalar halinde doğrayın.

2. Havucun kabuğunu kazıyıp, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin.

3. Dolmalık biberlerin tohumlarını çıkarıp, ince şeritler halinde kesin.

4. Taze soğanları ayıklayıp, kıyın.

5. Kuru soğanı piyazlık doğrayın.

6. Maydonoz ve dereotunu kıyın.

7. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.

8. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın.

9. Yayvan bir tencerenin içine Sana yağını koyup, kızdırın. Kızan yağın içine kuşbaşı etleri ilave edip, etler renk alıncaya kadar kavurun.

10. Etler renk alınca içine piyazlık kuru soğanı, kıyılmış sarımsakları , şerit doğranmış dolmalık biberleri , kuşbaşı kabakları , rendelenmiş havuçu ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.

11. En son olarak tuz-karabiberi ile sote edilmiş sebzeleri baharatlandırıp, ısıya dayanıklı cam bir fırın kabına veya tepsiye alın.

12. Sebzelerin üzerine kıyılmış maydanoz, dereotu , taze soğanı serpip, küp doğranmış domatesleri koyup, et suyunu gezdirin.

13. Önceden 200 derece de ısıttığınız fırında yemeğin üzeri kızarana kadar 20-25 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin.
Nǿ ŦΞДЯ™ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
 


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Konu Araçları
Görünüm Modları

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çorbalar GooD aNd EvıL Yemek Tarifleri 393 07-24-2009 11:06 AM
Sebze yemekleri F.S.Mehmet1453 Yemek Tarifleri 2 07-24-2009 10:25 AM
çorbalar LordTurks Eskiler (Arşiv) 1 03-06-2008 08:14 PM
Soslar Nǿ ŦΞДЯ™ Yemek Tarifleri 63 07-14-2007 11:31 PM
Av yemekleri Bostandere Eskiler (Arşiv) 0 12-22-2006 01:27 PM

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:20 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.