![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Banned
Teşekkür Etme: 1 Thanked 2 Times in 2 Posts
Üye No: 44100
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 2150
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bana Yazık Olacak
Bütün yüreğimle sana bağlanacağım. Gönül bağımı boğazıma dolayacağım. Kalbim bıçak sırtı duyguyla doluyken, Senden sevgimi kesip atamayacağım. İçimde yine siyah güller büyüteceğim. Boylandıracağım mezar zambaklarımı. Besleyeceğim sana olan sevmelerimi. Durduk yere kendime yazık edeceğim. Resmini çizeceğim düşler sokağımda. Tükenecek ömrüm akmayacak boyası. Osman Demircan |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Banned
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Beden Dili
Oturdun koltuğuna gerdin bacaklarını. Yayıldın pazar tezgahı gibi. Afrika'daki açlıktan dem vuruyorsun. Pazarlıyorsun bana fikirlerini. Her şey bu kadar ucuz mu? Göbeğini şişirip işkembeden atıyorsun. Kendini veli nimetten sanıyorsun. Bir iğneyle havanı alıyorlar. Bir darbeyle zavallıya dönüşüyorsun. Osman Demircan |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Banned
Rep Derecesi :
|
Bembeyaz Zambak Vakti
Yüreğimin duygu coğrafyasında ürkmüş bir impala var Sevgi damlasından arta kalan ıslak dudakta ateşin var. Korkun birikirken gönül nehrimde hayalin uzayıp gider. Boğulurken hatıralar yaprak yaprak sulara aksin düşer. Çıplak ayakların sulara değerken yakamozlar karışır Billur sular çağlayanlar halinde çoşkun nehirlere akışır Kuğu göle aşık olur nergis kendine bakmaktan usanır Bembeyaz zambak vakti impalalar ceylanlarla oynaşır Yüreğimin duygu coğrafyasında çimenler aşksız büyür Gönül nehrim kurur impalalar sevgiye hasret aç ölür Ansızın umut yeşerir ceylan gözünde ağlamalar durur Gönül gözü cennet bahçelerinde dünyayı görmez olur. Osman Demircan |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Banned
Rep Derecesi :
|
Ben Aşkı Şarkılarda Duydum
Sevda üstüne düşer kara bulutlar bütün yollar yalnızlık olur Ayaklarına kara sular iner kazırsın adını kilometre taşlarına Yürürsün geçip giden zamanların sivri kırık iğneleri üzerinde Bedenin susuz, yorgun olsa da bir daha sesini duyamazsın Ben aşkı şarkılarda duydum dersin her daim bir gramofonda Bir hıçkırık düğümlenir boğazında onu hatırlarlatan her notada Denize girersin üşürsün, korkarsın onu bir daha unutamazsın. Sonu olmayan bir yalnızlığı yaşarsın bir daha kavuşamazsın. Ayrılık akşamında gözlerine saplanır yıldız, ay saçına yapışır. Yolunu bir daha bulamazsın gece gündüz karanlıklar yaşarsın. Birbirini göremeden sevenler inandıramazlar seni aydınlıklara Çünkü sokaklar savaşa tutuşmuştur her yer kırmızıdır, kandır. Osman Demircan |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Banned
Rep Derecesi :
|
Benim Adım İstanbul
Kırık çocuk yüzünden damlayan ölüm korkusu Göz bebeklerimden çizilen bir İstanbul telaşıdır Hüznün adresi dudağımda son göçmen kuşları Kelepir yağmurlar doldururdu kuyuda gözlerime Göz göze geldim kör karanlık suların debisinde Çarpa çarpa düştüm kuyuya çürüyen ay ışığına Ölü vicdanların tam ortasına su damlattım yaslı İstanbul'un gözlerinde yas döken çamaşır oldum İstanbul'un gözünde günahkar yalnızlık gördüm Tenhada buz kestim şehrin ışığında asılı kaldım Bulvar yağmurlarına içimi döktüm nefesi astım Her semtinde İstanbul'un gözleriyle selamlaştım Duvarda geceye yaslanan sarhoş naraları şiirli Şekilsiz bir ölümün gölgesinde İstanbul haritası Ömrün veda telaşı Ayasofya'da Meryem ikonu Hep ölürüm İstanbul hatırasında bayram sabahı Tramvaylar demir pençeleriyle üzerimde gezdiler Yedi tepeli İstanbul gibi beni böldüler yedi şehir Boğaz köprülerini pranga gibi boğazıma taktılar Gördüğüm her yerde İstanbul'u ve beni ağlattılar Osman Demircan |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Banned
Rep Derecesi :
|
Beyaz Güvercin
Bak beyaz güvercinim! Ben seni savaşçı ruhumla severim. Ve içimdeki şiddet arttıkça, Senin varlığına ters düşerim. Bak gör içimdeki şiddetin izlerini! Bakışımla seni üzerim. Sen bir bahar kadar hoşsun... Bense bir kış kadar sert geçerim. Osman Demircan |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Banned
Rep Derecesi :
|
Bilemezsin
Senden önce ne hayatlar yaşadım ben. Sen yokken, tanımazken... Şimdi çıkıp geldin bir peygamber gibi Vadediyorsun bana cennetini. Birkaç kez kıyameti yaşadıktan sonra, Cenneti beklemek kolay mı? Mümkün mü acaba? Sevebilir miyim seni? Şu an bildiğin gibi... Gözlerinin gördüğüyüm ben. Ötesine gidemezsin. Belki de istediğin kişi gibi görmek beni Dokunmak istersin bana. Yaşatmak istersin iyi niyetini. Yaşadıklarım bende saklı Açamam sana yüreğimi. Osman Demircan |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Banned
Rep Derecesi :
|
Bir Aşk Mektubu
Yüreğimin ne olduğunu bilmediğim huysuzluğunda, duygularımı dizginlemeye çalışırken, sana çala kalem bu satırları yazıyorum. Kapısından kovulan ev sahibinin merhametinden umudunu kesen ve her yanı kan revan içinde olan köpek gibi gecenin ayazında sensizliği yaşıyorum. Kendimi kaza yapmış otobüsün can çekişen yolcularına benzetiyorum.Sana gelmeye güç yettiremiyorum. Kendime buzdan kaleler yapıp aşka meydan okumaya çalışırken; senin sıcak gülüşün karşısında bütün dünyamı sel sularına kaptırıyorum; çaresizlik içinde boğuluyorum. Şimdi suların içinden çıkan baygın bedenimle hayat öpücüğünü bekliyorum.Sensiz yaşayamıyorum. Seni bir damla yalnızlığıyla yaşarken, biriken gözyaşlarımda kuğu beyazlığında hayallerini yüzdürüyorum. Biliyorum söz tükenir; geride yaşananlar kalır.Dilimde cümleler duygularıma son noktayı koyarken, sana yaşattığım mutsuz paragraflar için özür diliyorum. Seninle yaşamış olmamdan dolayı sonsuz huzur ve mutluluk duyuyorum. İnan içimi burkan, hüzün ve gururla gözlerimi ıslatan bir duygu sağanağısın. Seninle sırılsıklam bir hayat yaşıyorum. Osman Demircan |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Banned
Rep Derecesi :
|
Bir Otobüs Dolusu Şahit
Korkuyla ördüğün duvarları cesaretinle parlatacaksın. Dikenle sarılı bedenini kanatmaktan korkmayacaksın! Her kan damlasından ölüme ve hayata sarılacaksın! Ölümden sonra yaşamak adına tanıklar arayacaksın. Koskoca bir otobüsün önüne atlar gibi yaşayacaksın. Heyecan ve aşk kefenini giymekten korkmayacaksın. Kendini aşarak, benliğinden koparak çoğalacaksın. Kar üzerine düşerken kader damlaları üşümeyeceksin. Osman Demircan |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Banned
Rep Derecesi :
|
Bir Soru?
Zalim bir insan sizin yanınızda rahatsızlansa ve kalp ilaçlarına ihtiyaç duysa ne yapardınız? Osman Demircan |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|