![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir karanlık geliyor yokluğunun ardından
Ne zaman güneş batsa bu son gecem diyorum Vazgeç yalan dünyanın köhne saltanatından Yetişir bunca keder, bunca elem diyorum Her şey sağır içimde ne şiir ne musiki Dünyadan bezginliğim dünyalar kadar eski Öylesine çözülmüş, öyle dağılmışım ki Be ne bitmez ayrılık bu ne özlem diyorum Beni çağırdığını bir defa duyabilsem Avuçlarımda ateş, yorgun gözlerimde nem Aşarak denizleri bir gün kapına gelsem Başımı duvarlara vurup ölsem diyorum
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() eşyadan
ve insandan yakınarak /-bir gül/bir gün bitiverir ansızın; bu tersaneler bu amaçlar bu düzeyler bir gün /lidya ve pompei gibi/ şehrime dair her şey masal olur * * devinir tarih tutuk fikirlerin gölgesinde kaç çınardır-asırlık- ve nasıl nazdır /bu sokaklar ahengini isyanda bulur -insanda bulur biraz da/ bir gün meşruti-monarşik sevdalarımız, tıpkı diğerleri gibi yasal olur...
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen iki gözüm
Çapak çapak duygumsun Her güzele takılır etekleri sazımın Ben aşkı bulacağım Hangi dağda garip goncadaysa Güneşin yansımasında Gözlerim kamaşmış bakamamışım Ejderha olsa da kabuslarımda Sarmış yüreğimi dalga dalga Ömrümce beklemişim Yanlış bahçelerde olmasın diye Bir özenle hazırlanmışım Pencerelere konan kuşa sormuşum Nerede aşkım diye Papatya fallarında gözlerim dolmuş Hep eksik yapraklar Sevmiyor çıkmış şaşkınlıklarımda Nemlide olsa topraklar Mantarda çıksa aralarında Bir gün mutlaka bulacağım.
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir gül olsaydim
Yapragim olur muydun? Kirmizi yapraklarima kan veren Topragim olur muydun? Bir gül olsaydim Sende bulut olur muydun? Benden uzak oldugun için Aglar durur muydun? Bir gül olsaydim Beni dalimdan koparir miydin ? Odandaki vazoya kor Herzaman yanimda olur muydun ? Eger bir güle bu kadar deger verirsen Onu candan çok seversen Birak bu gülün bir yapragi olayim Ve gözlerinin önünde yavas yavas solayim. Sende benim gibi gül olamayasin Hasret acisi ile sararip solamayasin Güller tek degildir bir birine benzer Ama sen benim birtanemsin
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir gün beni terkedip;
Başkasının olursan, Ellerimi bırakıp, Başka el tutarsan, Benim kalbim yerine, Başka kalbe taparsan, Gözlerim sana düşman, Göz yaşlarım ecelin olsun
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İlk bu sabah
İlk bu sabah göğü görmedim İlk bu sabah kaysı çiçeklerini Hüzün ilk kez konuk gibi gelmedi Efendim, ev sahibim Karacamı suya indiremedim Şahanım uçurdum döndüremedim Dağlar Enikli kapılar kitlendi Taş avlular sustu, ben sustum İlk kez bekledim ölümü Dostu bekler gibi bekledim Dağlar Benim acım acıların beyidir Canıma bir doru kısrakla gelir Öfkeyi sabırda eritir Umut yer Suyunu gözümden içer bir zaman Dağlar of dağlar
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() bir sen sevsen bizi böyle
biz seni sevsek yokluğunda bile yaşasak seni biz seni unutmasak seni özler biri bilirim kış olsa da mevsim bir beyaz güvercin uçar gider bulur kardeşliği bir papatya çiçek açar silahların namluları doğrulmuşken üstüne ölümden önce adını anarlar yorgunluk yaşanmaz olur bir çocuk eli kulağında kapı zilini bekler bir postacı dolaşır kapı kapı muştular ellerinde ankara garında bir şair şiir yazar sen nefes alırsın hava kirlidir bir işçi sigara yakar yanar parmakları dişliler arasında sağ eli yerinde ve tam sol eli parmaksız kalır bir memurun baldırında cop izleri aklı karışık seçim yakın parası yok merhem alsın bir politikacının kirli işleri dökülür sokağa kirlenir ankara sen ilgisiz kalırsın gök gürler ölüme alışıktır insanlar biri otobüse biner, biri taksiden iner gazete okunur fırsat kalırsa bir öğrenci ders çalışır kol kola iki sevdalı geçer yanından sen başını çevirirsin gönlün kederli bir platonik sevgiyi kuşanırım akşam akşam biraz daha kararır şehir ben hala severim o niyetli değil daha ne şimdi ne sonra ne ben ne başkasıyla özgürlüğüne pranga vurmaya ben hala severim belki sen bu yüzden gecikirsinradyoda bir aşkın hikayesi okunur bir gencin hayalleri metroya düşer ölüm gündemimize şöyle bir uğrar sen ağlarsın bizim için bir uçak havalanır uyuruz dinleniriz gecedir çünkü meclise ulaşır ayak sesleri rejim titrer rüzgarı belirsiz bir masum hüküm giyer ben dante’yi ve tolstoy’u okurum akdeniz üşür sen çırpınırsın bir bulut beyazlaşır bizi sen anlarsın sen ayıklarsın bir batağın içinden çıkarırsın gül gibi ama küskün olsun biz seni severiz sen bizi sevmesen de sen bize gelmesen de
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Her akşamın başladığında sen,
İşinden dönersin; hep aynı saat, hep aynı zaman, Yani; karanlığın herşeye ilk hükmettiği an, Oysai hala aydınlıktır bana her yer, Hala sen yanımdaysan... Ve bendeki karanlık senden sonra basar hep, Yani hep senin gittiğin an... Ve artık günün son anlarıdır, Grubda güneşin son aydınlıkları pırıldarken, Hep bir kızıllık kaplar ya ufukları, Ben, saçlarının kızıllığıyla karıştırırım hep, aldanırım, Güneş hepten çekilirken, sessiz dağların ardına, Başlar yüreğimin sancısı, Ben düşerim kör gecenin içindeki, Karanlığın, yalnızlığın, sensizliğin derdine... Yani karanlığın doğada ki her şeye hükmü sürmekte, Ve doğadaki her cismin karanlık ve soğukla başbaşa kalışı başlamıştır, Kurt uyur, kuş uyur, öbrtü-böcek; uyur, Kelebek uyur, dal uyur, çiçek uyur, Anlayacağın, sıradan bir gece herkese, Ama bende bitmemiştir daha, Gözlerinin sevda pırıltıları, İçime işlemiştir giderken gülümsemen , "Hoşçakal" der gibi dir yine bakışların, Neyleyim, neyleyim ki, düşlerim bir kör kuyuya çoktan düşmüştür artık... Sen gittin, Gece başladı işte, Ekmeğini kazandığın yerdeki, Nesneler bile şanslıdır benden, Bilgisayarının ekranı,bütün gün boyunca, Senin yüzünü sindirmiştir kendine, Ve yansıtacaktır gece boyunca... Klavyenin tuşlarında, parmak izlerin, Döşemelerde, ayak izlerin kalmıştır... Çeklerde, senetlerde, faturalarda, Tuttuğun notlarda ellerinin izi , kokusu kalmıştır... Ve kim bilir; o gün boyunca, Kimler uğramıştır yanına, Kimlerle selamlaşmış, Kim bilir hangi işlerini bitirmişsindir... Ve kimine candan gülümsemiş, Kimineyse, hilal kaşlarını çatmışsındır arada... Şakacısındır, bilirim, Arkadaşlarınla şakalaşıp, espri yapmışsındır, Mutlaka güldürmüşsündür birilerini ve gülmüşsündür. Ve sık sık saçlarını düzeltip, Bilirim; dayanamazsın, Ciklet te çiğnemişsindir , Küçük bir rehavet çökerken üstüne, İnadına, birşeyler içip, atıştırmışsındır... Sonra mı, Sonra bir hüzün basmıştır yüzünü, Kahve rengi gözlerin donuklaşmış, Ceylan bakışların tavana asılı kalmıştır, Belki de ıslanmıştır... Ve o an sigaraya sarılıp, İçini nikotine bulayan dumandan, Medet bekler olmuşsundur... Sanki sigara değildir yaktığın, Her nefes te, bir ben yakmışsındır içinde... Ve tabutuna bir çivi daha çakmışsındır... Geride yalnızca her izmaritte rujun, Ve dudak izlerin kalmıştır... Ve o gece bir daha, Yine bana sensizliğin kalmıştır... 19.02.2004 Taşkışla/Taksim
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir gurur serilmiş ayaklarına çiğneyip geçersen yazık olmaz mı?
Bir umut bağlanmış senin aşkına bilmeyip geçersen yazık olmaz mı? Kokunu aramış her açan gülde adını şarkı yapmış söylenir dil de O seni seviyor bildiğin halde sen başkasını seversen yazık olmaz mı ? Çiçekler baharı görmeden açmaz Kuşlar kanadı olmadan uçmaz Dünyayı verseler o senden vaz geçmez Sen ondan geçersen yazık olmaz mı?
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bayram gelecekmiş diyorlar, hele
Yıkılan evlerden bir haber var mı? Şeker yenecekmiş diyorlar, hele Zehrolan aşlardan bir haber var mı? Kıştır, *******i ayaz estirir Çadırda bebeyi buza kestirir Mevla bu bayramı kime getirir? Cümle garibandan bir haber var mı? Ağa sofrasında kuş sütü eksik Beyin bahçesinde kuzuyu kestik Düzce’ de garibin suyunu kestik İzmit’ den, Bolu’ dan bir haber var mı? Sormalı, var mıdır bir tas çorbası Üşür mü, var mıdır sırtta urbası Viran etti felek, olmaz olası Bingöl’ de okuldan bir haber var mı?
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|