![]() |
![]() |
#2111 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir kırmızı gül sarı
Sapsarı duyguları... Bir sarı gül tozpembe Rengarenk kaygıları... Bir tozpembe gül mâvi Hayran kumral bir yüze.. Bakışları havâi Eritir süze süze... Bir mavi gül eflatun Zamanların elinde... Bir elâ göze meftun... El âlemin dilinde... Bir eflatun gül alev Alev yanar içinden... Aşkı ezelden ödev Ağlar, kanar içinden... Bir hercai menekşe Bükmüş boynunu üşür Bir lâle çilekeşe Çileleri bölüşür... Her gülün sevdâlısı Var...aşka düşmüşler… Âşıklar belâlısı Hasreti öldürmüşler... Yediverenin derdi Kimsede yok...ayrılık! Bilse zehir içerdi Çelenge mahkum artık...
![]() |
#2112 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir kışgünü öğleden sonraydı gidişin...
Umarsızlığın, çaresizliğin ve de kaderin zafer günüydü o gün... Giderken; o minik kanayan yüreklerimizi de yanına alıp kanat çırpmıştın sonsuzluğa O günden bize miras kalansa; Her kapı çalışında, her köşebaşında ve her durakta aniden karşımıza çıkıp gelmeni beklemekti Bir kışgünü öğleden sonraydı gidişin... Çaresizlik başroldeydi, ağıtsa; figüran Bir kışgünü öğleden sonraydı gidişin... Yine mülayimliğin üstündeydi; tebessümle gülümsüyordun tabutundan Son yolculuğunda bile ders veriyordun sanki geride kalanlara Bir kışgünü öğleden sonraydı gidişin...
![]() |
#2113 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir konuşsam
Ah bir anlatabilsem bendeki seni İklimler susardı sesimin buğusunda Kelimeler bir bir çekilirdi yamaçlardan Bir konuşsam.. Ah anlatabilsem bendeki seni Fırtınalar sarardı bu güzel şehri Bulutlar kaybolurdu bakışlarında Güneş saçaklarını toplar giderdi Bir konuşsam.. Ah bir anlatabilsem bendeki seni Sendeki her şey kavgam olurdu Mücadelem olurdu savaş meydanları Mizacı sert bir bakışın ardından Hafif bir tebessüm olurdum Ve bir haykırış derinlerden. Bir konuşsam Ah bir anlatabilsem bendeki seni Sesim bir uçurum olurdu Bir çağlayan Doldururdu bütün yamaçlarını. Bir konuşsam Ah anlatabilsem bendeki seni Anlardım belki anlatabilirdim belki Kelimelerin bu kadar yetersizliğini...
![]() |
#2114 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() benim gibi çoktur sırda yanılan
olmuyor her zaman oldu sanılan en sonunda beni sevda denilen cehenneme iteceksin bilirim deli gönül yanlış çıktı hesabın kısa zamanda buldu beni gazabın bu sevdadan geri kalan azabın bir ömür boyu bana,yeter bilirim saramaz ki hiç bir tabip yaremi kerem ile defnetmişler çaremi en sonunda benim canı paremi bir kumarda alacaksın bilirim aşikardır düşeceğim bir derde çalacak ergeç kapımızı ayrılık hayallerim umudum en güzel yerde bu aşk da bitecek bir gün bilirim ...
![]() |
#2115 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() hiç cennette iken
cehennemi tattınmı huriler geçiyor şettan kılığında ağaçları kısırlaştırmışlar deniz dalgalarını isteksiz gönderiyor bana sıcak rüzğar savuruyor bir tarafım cennet bir tarafım cehennem şeytanın eline düşmüşüm bir lokma ekmek bir avuç tuziçin ğüneşe esir almışlar yldaşlık ediyor gölgeleriyle ağaçlar güzel kadınlar yatıyor ulu orta sere serpe ve bizler birer köle yani hizmet eriyiz bir lokma ekmek bir avuç tuz için
![]() |
#2116 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu hüzündaş Londra akşamında
Bir sensin düşündüğüm Bir de yoksul, kederli ülkem Bu hüzündaş Londra akşamında Bir hıçkırık boğazım düğüm düğüm Ağlayacağım ama henüz erken Bu hüzündaş Londra akşamında Neye baksam bir yalnızlık gördüğüm Yüreğimi bir şiire gömerken Bu hüzündaş Londra akşamında, Ağlıyorum usul usul kederden... Temmuz `97, Londra
![]() |
#2117 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Taparcasına sevmiştim
Ona çok değer vermiştim Canımda cansın demiştim Bir masalmış bitiverdi Düşman olan kem gözlerden Hasret kalıp ağlamıştık Aylarca hiç görüşmeden Her acıya katlanmıştık Sevdim yalan söylayemem Seni kalbimden silemem Gücüm bitti gel diyemem Bir masalmış bitiverdi Dün gibi aklımda o gün Tanıştığımız serin gün Herşeyin sonuymuş o gün Bir masalmış bitiverdi Acı dolu yaşantımız Böyleymiş alın yazımız Bir hataymış şu aşkımız Bir masalmış bitiverdi Bir sözüne can verirdim Bir benim olsun isterdim Demek seven bir ben idim Bir masalmış bitiverdi Geleceğe bakıyorduk Ne hayaller kuruyorduk Sevgiyi biz yaşıyorduk Bir masalmış bitiverdi Birdaha nasıl severim Seviyorum nasıl derim Bir ders oldu çektiklerim Bir masalmış bitiverdi Pişman olup dönse bigün Seviyorum affet dese Affedemem ah bir bilse Bir masalmış bitiverdi
![]() |
#2118 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Topraktan mı çıktı yarı toprak bir yaratık,
Gökten mi indi yarı gök bir kartal. Bir Memet daha var oldu o sıra, Tepenin doruğunda kalpağı al. Bir Memet olduğu besbelli, Saçları başakta, gözleri çiçekte. Elleri ayakları öylesin kocaman, Yüzü altı Memet'in yüzüne öylesin benzemekte. Vardı üç adımda masalcana, Ağzı duman tüten makineliye, dev. Kabzayı kavrar kavramaz bastı tetiğe Fışkırdı namludan sonsuz bir alev. Allah Allah, şaştı bütün dağlar, bütün gök, Şaştı dost düşman. Bu kimdir, bu kaçıncı Memet'tir, Ölülerde dirilerde dondu kan. Görsen efsane, görmesen efsane, Duysan efsane. Uzak mıdır bayraktan düşen, Yakın mıdır ne? Bir parıltı bir parıltı tarihten, Tanrıca dik. Yurdun ulusun kutsal gücü, Bu yedinci Memet, Memetçik.
![]() |
#2119 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir mevsim olurum ölünce.
Adım kış olur, sensizliğin soğukluğunu yaşarım bakışlarında Bir gece olurum, zifiri karanlıklara boğulurum. Bir mevsim olurum, Adım bahar olur, güllerin açışını izlerim o gül yüzünde. Bir yalnızlık türküsü söylerim yıldızlara. Bir mevsim olurum. Adım yaz olur, sıcalığını hissederim o nur yüzünün. Bir mevsim olurum. Yürürüm ölümün üstüne üstüne, Adım sonbahar olur ölürüm.
![]() |
#2120 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir mum alevi aydınlatıverir karanlık dünyânı
Göremediğin herşeyi görüverirsin hemen bir anda Farkedemediklerini farkedersin gönül aynanda Bir mum alevini söndürürsen yakarsın nâzik elini Bir anda karanlıklar kaplayıverir aydınlığın yerini Göremezsin artık ne elini, ne kendini, ne de başka birini (16 Temmuz 2006/ Ören-Balıkesir)
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 3 (0 üye ve 3 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|