![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57919
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ahmak
Ah! Mak! İftira sana has, Babandan miras! Ah! Mak! Yalan dolan, Babandan sana kalan… Ah! Mak! Seni rezil dalkavuk, Babandan sana bu buyruk… Ah! Mak! Benim babama bak, Budur aramızdaki fark… Mahmut Cantekin |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ahu Gözler
Sardı özü sevda közü gel gayrı, Ahu gözde aşk şerbeti tattım yâr… Gördü yüzü gönlün gözü yel gayrı, Dağda – düzde aşka kulaç attım yâr… Aşk bayrağı çektim gönlün burcuna, Adın yazdım direğinin ucuna, Elalemin mermisine, murcuna, Göğsüm siper ben sevdana yattım yâr… Şirin sözler güzel gönlün vergisi, Resimlerin gözlerimin sergisi, Seni yazar bu gönlümün dergisi, Sevdamızı şiirlere kattım yâr… Bam telinde tek nağmesin sazımın, Çiçeğisin baharımın, yazımın, Altın kalpli durağısın nazımın, Sevdan umman ben ummana battım yâr… Cantekin der; yâr yoluna adağım, Sevgi dolu benim gönül bardağım, Senden başka yâr tanımaz çardağım, Sevdim seni, gam – kederi sattım yâr… Mahmut Cantekin |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akıl Fukarası
Akıl satar şu akıldan fukara, Bilgiç zurna öter durur havalı… Beyin bomboş yürek dersen kapkara, Çalar karga her makamda kavalı… Söz dinlemez laf anlamaz kafası, Bendedir der her bir derdin şifası, Hava atmak bir tek zevki, sefası, Kem sözüyle bozar incir çuvalı… Bu şah dersin takındığı pozundan, Boğulursun pisliğinden, tozundan, Kaç insanın zevzeğinden, yozundan, Hem şehirli, köylü, dağlı, ovalı… Dili uzun geçer kırklık pabucu, Burnu kalkmış geçmiş koca havucu, Hep bana der açar eli – avucu, Kendi hariç herkes ile davalı… Cantekin der; canım sıktı ukala, Ortam uygun ite, kurda, çakala, Düş yakamdan başkasını yakala, Takatim yok ben çekemem mavalı… Mahmut Cantekin |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akıl Gönül Savaşı
İki ben var bu bedende ben gibi, Sol memenin tam altında birisi… İki can var cenk edende sen gibi, Başta durur odur her dem dirisi… Sol memenin altı magma doludur, Köroğlu’dur gelme, doğma, Bolu’dur… Bazen sevgi bazen boğma yoludur, Hem cini var hem de birçok perisi… Başta duran deney kitap görgüdür, Bazen settir bazen harap örgüdür… Gece-gündüz her an hesap sorgudur, Yanıtını bulur doğru eğrisi… Sol memenin artık bitmiş yavaşı, Tüm gücüyle ilan etmiş savaşı… Yedirecek zehir katmış lavaşı, Haindir yâr lafın önü gerisi… Cantekin’im, nedir bunun doğrusu, Gönül kalkmış çalar vurun borusu… Akıl diyor vardır yârin sorusu, Biraz sabır sevgili bal arısı… Mahmut Cantekin |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akıl Rehberdir
Sırma saçlım badem gözlüm, Baharıdır gençlik ömrün… Sevda taçlım tatlı sözlüm, Baharıdır gençlik ömrün… Sen bir gülsün hem de gonca, İyi kötü atar kanca, Sevsin seni yâr insanca Baharıdır gençlik ömrün… Ver gönlünü gönlü hasa, Genç yaşında girme yasa, Gözyaşını dökme tasa, Baharıdır gençlik ömrün… Dalma aşka deli deli, Gazel eder üzer belli, Güller sunsun yârin eli, Baharıdır gençlik ömrün… Cantekin der; pişman olma, Dizin dövme saçın yolma, Akıllı ol hemen solma, Baharıdır gençlik ömrün… Mahmut Cantekin |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akıldan Gönüle
Sarıl gönül halden bilen insana, Ser sofranı içir sevgi şerbeti… Yüreğe bak bakma renge, lisana, Cahil bilmez zehir eder sohbeti… Ayaz vurmuş yazık olmuş hayâya, Bin bereket koşmuş gelmiş riyaya, Yanlış dostlar çarpar seni kayaya, Yüzün gülmez gönül çeker zahmeti… Sevgi ile doldur gönül büfeni, Haram koyma seller alır küfeni, Kefen sardı Karun denen efeni, Ecel vermez mala - mülke kıymeti… Aman gönül sen hor görme garibi, Garip - fakir hepsi bir kalp sahibi, Varsa gücün ol dertlerin tabibi, Kötü görmez iyi görür hürmeti… Cantekin der; benden bana nasihat, Dev aynada kendin görmek kabahat, El sırtında gönül sürme sefahat, Uzun sürmez haram malın rahmeti… Mahmut Cantekin |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Al Gönlünden İçeri
Güvercindir yaralıdır bu yürek, Aç bağrımı çek tabibim hançeri… Bu acıya sevgi gerek aşk gerek, Aç kapıyı al gönlünden içeri… Keser elin bıçak gibi ağrımı, Lale, sümbül, gül doldurur bağrımı, Duysun artık kulakların çağrımı, Aç kolunu sar sevdalı göçeri… Gözlerinden gönlüm alır ilacı, Olur derdin gam - kederin hallacı, Aşk denizi bekler bizden kulacı, Aç limanı barındır bu naçarı… Tatlı dilin şafak olur, gün olur, Biter dertler mazi olur, dün olur, Büyür sevda destan olur, ün olur, Aç defteri ver sevdaya geçeri… Cantekin der; sevda yelim cananım, Alev alev yanar sensiz sol yanım… Özlem zordur gülüm nasıl dayanım? Aç gözünü olma ömrün biçeri… Mahmut Cantekin |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Al Kanlar İçinde Mehmet'im
Kâhta Mezarlığı çekiyor beni, Mehmet’im yatıyor toprak altında… Unutamam onu gömdüğüm anı, Mehmet’im yatıyor toprak altında… Yirmi bir yaşında nazlı fidandın, Kahpe kurşunuyla genç yaşta yandın, Al kanlar içinde düştün uzandın, Mehmet’im yatıyor toprak altında… Pir Sultan olmuştun zulme isyandın, Hızır paşalara hedef insandın, En önde yürüdün sen bir aslandın, Mehmet’im yatıyor toprak altında… Halka adamıştın her bir anını, Siper ettin halka tatlı canını, Satılmış hainler döktü kanını, Mehmet’im yatıyor toprak altında… Cantekin adına marşlar dizildi, Mehmet’im tarihe şehit yazıldı, Kâhta toprağına mezar kazıldı, Mehmet’im yatıyor toprak altında… Mahmut Cantekin |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Al Sende Kalsın
Ne istiyorsun tabanlarımdan? Kes ayaklarımı sende kalsın, Uyur uyanır vurursun… Ellerime zincir neden? Kes ellerimi sende kalsın, Ellerimle şiir yazarsın… Niye bağlıyorsun gözlerimi? Al gözlerimi sende kalsın, Evreni gözümle görürsün… Ne istiyorsun beynimden? Al beynimi sende kalsın, İnsanları düşünürsün… Zorun nedir yüreğimden? Al yüreğim sende kalsın, Saksı yapar sevgi büyütürsün… Hırsın nedir kitaplarımdan? Al kitaplarım sende kalsın, Okur insanlığı öğrenirsin… Mahmut Cantekin |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Al Yüreğimi De Götür Kahtalım
Kara gözlü siyah saçlı inci dişli, Kâhtalı esmer çocuğum… Göz pınarlarımın kaynağı, Ezik yüreğimin baş konuğu. Şimdi dokuz yaşındasın, En ön sırada, Gözlerini dikip gözlerime, Kulaklarını açıp sözlerime, Üç yıldır olduğu gibi, Bu gün yine karşımdasın… Aylardan Eylül gün pazartesiydi. Okulun ilk günü, Sevinç coşku heyecanın, Zirvesiydi insani duyguların… Onlarca annenin tutup ellerinden, Okula getirdiği çocuklardan biriydin. Daha o ilk gün, Duruşunla bakışınla sen ayrıydın… Cümle kelime hece harf, Dolup taşıyordu zarf, Öğrendin okuma yazmayı… Şiirler okudun tatlı sesinle, Fıkra öykü masal anlattın yaşar gibi. Son günlerde çok dalgınsın, Bugün de öylesin hemşerim… Küçücük yüreğinde büyük dertler saklamışsın. Hani hem öğretmendim size hem arkadaş… Bölüştük sırlarımızı çözümde olduk seferber, Ekmeğimizi paylaştık sınıfta üç yıl beraber… Ne oldu sana Kâhtalı esmer çocuğum, Bu yaşta saklıyorsun gözyaşlarını… Uzaktan seyrediyorsun boynu bükük, El ele tutuştuğun arkadaşlarını… Bilirsin Kâhtalı esmer çocuğum, Sizler renk renk güllerisiniz bahçemin… Gözlerinizden okurum iç dünyanızı, Gözleriniz yüreğinizin aynası… Kara gözlü siyah saçlı inci dişli, Kâhtalı esmer çocuğum… Sır vermedin bana bu kez, Ben vardım sırlarına senin… Yaktı yüreğimi sırlarına yolculuğum… Baban işsiz annen hastaymış, Ev kirası kat kat katlanmış… Birikmiş su elektrik faturası, Yokmuş evde ekmek parası. Sabah aç çıkmışsın yola, Beslenme de getirmemişsin okula… Kara gözlü siyah saçlı inci dişli, Kâhtalı esmer çocuğum… Mahallemizden taşınacağınızı söyledi annen, Çözer mi sorunları bu ayrılık. İş bulabilecek mi baban? Kira parası ilaç aş… Söyler misin ne değişecek arkadaş? Gideceksin gözün yaşlı boynun bükük… Giden diğer arkadaşların gibi… Yine bağrıma taş basacağım, Gizleyeceğim senden arkadaşlarından, Akıtacağım içime gözyaşlarımı… Git doğmadan bahtı karartılmışım… Şehirdeki göçebem… Kara gözlü siyah saçlı inci dişli, Kâhtalı esmer çocuğum… Canım hemşerim benim. Al yüreğimi de götür, Avuçla götür gözyaşlarımı… Ağlıyorum gizlemeden bu kez. Götür boynu bükük duruşumu da… El sallarım ardın sıra kalırsa takatim… Kader ettiler bana mum gibi erimeyi… Közde cayır cayır yanasıcalar, Düşünmüyorlar sizi çocuğum, Kâhtalım benim bahtı karalım… Mahmut Cantekin |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|