![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57959
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bende insanım
Kurudu, yaşamlarımın susuzluğunda sevgim Kurudu, geleceğe umut veren bahçem Dumura uğradı hislerim, olanları görünce Umutsuzluk kuyusunda yaşamaya zorlandım Beni yıkan felek değil Doymak bilmez ihtiraslar yıkımım Kader değil korkutan İnsan maskeli yaratıklar korkum. Korkular, acımadan yıktı hayal çatımı Yaktı menfaat ateşi kavururcasına Bakıldı alevlerime, utanmadan, sıkılmadan Kuruldu, hayatımın her dalında bir tuzak Avlandı, insanlığa sevgilerim Kaçtı kurtulmak istedi hislerim Çepeçevre ağ gerdiler duygularıma. Konuşana damgalar vurulurken Ne mümkün feryat. Kurbanlarına doymaz arzular Kurbanlarına acımaz ihtiras İsyanı bakışlarda anlatmak zor Yaşamın umutsuzluğunda kurudu sevgim İnsanlığın kuralı ise oldu bittiler İstifa ediyorum insan olmaktan. Ben insan değilim. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Beni arayacaksın
Sende hep sevgimin izi kalacak Aklından anılar hiç çıkmayacak Hayatında kasırgalar olacak -- O günlerde beni arayacaksın -- Göz yaşı dökerek ağlayacaksın Hatanı anlayıp sızlanacaksın Kendi gerçeğinden gizleneceksin Pişmanlık duyarak kahrolacaksın -- O günlerde beni arayacaksın -- Göz yaşı dökerek ağlayacaksın Yalnızlığın kabus olup çökünce Tutkuların hayalini yıkınca Çaresizliklere boyun bükünce --O günlerde beni arayacaksın --Göz yaşı dökerek ağlayacaksın Zor gelecek hasret ile yaşamak Zor gelecek hayatı tek taşımak Zor gelecek sessiz,sessiz ağlamak -- O günlerde beni arayacaksın -- Göz yaşı dökerek ağlayacaksın Yazık sana derdine dert ekleme Üzülerek gamına gam yükleme Gelir diye,diye sakın bekleme -- O günlerde beni arayacaksın -- Göz yaşı dökerek ağlayacaksın |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Beni bana hatırlatan manzara
Bir manzara gördü gözüm, beni bana hatırlatan Çevresini diken sarmış, ortasında kuru fidan Bu yemyeşil tabiatın, bana hor bakışlarından Nefret ettim, usandım ben, der gibi bir hali vardı. Derin, derin düşündüm,hep karıştırdım mazimi Amaçsızca yaşadım,unuttum birden azımı Bir babayı hatırladım, sonra oğlunu kızını Bu dünyada yaşamanın, zor gibi bir hali vardı. Çevresinde o fidanın,dikenler karmakarışık Benim çevremi de, kirli bir cemiyet sarmıştı artık Bu maksatlı ellerde, oyuncaktım bir anlık Bana bakan tüm gözlerin, kör gibi bir hali vardı. Dikenler sıkmış fidanı, gelişip,serpilememiş Tabiatın kanununa direnmiş, baş edememiş Bu fidanda benim gibi, sevmişte sevilememiş Yaşamında gizli, saklı, sır gibi bir hali vardı. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Beni beni
Ben bir fidan olsam,sende sarmaşık Büyü dolam, dolam, sar beni, beni Bir mektup olayım, dosttan haberli Geçen postacıdan,sor beni,beni Mektup göndereyim haber salayım Çağır beni koşa,koşa geleyim İstersen elinde ayna olayım Hırslanıp, duvara çal beni,beni. Öfkenin allığı vurmuş yüzüne Öyle çatık kaşlı bakma yüzüme Köle olmaz isem bir tek sözüne En soğuk ülkeye sür beni, beni. Üstüme bas,gezin, halın olayım Yeter ki gönlünde, yalın olayım Gönül bahçesinde, gülün olayım Ne olur elinle der beni,beni. Bana bir fırsat ver,birazcık dinle Yanar kavrulurum,ben bu özlemle Biliyorum öleceğim,derdinle Öldürmeden evvel,sar beni, beni Yusuf Değirmenci Emrkli em. müd Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Beni delirtti
İsyanına bir mana veremedim demişsin Şu aklımı başımdan alman beni delirtti Duyduğum doğru ise başkasını sevmişsin Başkasını severek gelmen beni delirtti Hep bu acıyı çektim,taşıdım kahır diye Sakındım acı sözü yutkundum zehir diye Ona olan aşkını saklamışsın sır diye Aldatarak yüzüme gülmen beni delirtti Yaşamaktan usandım nefes almak zor bana Terk edilmek ne demek,anlamazsın sor bana İhanet haricinde her silleyi vur bana Onun ile beraber kalman beni delirtti Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Beni hatırlarmısın
Sabah yıldızı gömülürken aydınlıklara Kalkar ufka bakar mısın Bulutlar arkasından güneş ilerledik çe Umutla yaşadığımı hatırlar mısın Bir ağacın gölgesinde birini görsen Gölgene ihtiyacım olduğunu düşünür Hiç beni anar mısın? Yağan yağmurda Çağlayan derelerde Hatta su içtiğin çeşmelerde Göz yaşımı arar mısın Gördüğünde yaylalarda meleyen kuzuları Bir tatlı sese hasret kaldığımı Sesinle kulaklarımın çınladığını Hatırlar mısın? Rüzgarlarla saçların dalga dalda savrulunca Benimde şefkatle okşanmak istediğim Hiç gelir mi aklına Sende aynı özlemle yanar mısın Aynı duyguyu yaşar mısın Hıçkırarak ağlar mısın Her karıştırdığın hatırada Benim seni hatırladığım gibi Sende beni hatırlar mısın Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Beni mutlu edersin
Sev beni diyerek ısrar edemem Seni darıltamam seni üzemem Aşkıma karşılık sevda diyemem Verirsen beni çok mutlu edersin Cevabını bekliyorum ne dersin Biraz güler yüzlü davransan bana Cesaretle gelir idim yanına Gönül rızasıyla benim dünyama Girersen beni çok mutlu edersin Cevabını bekliyorum ne dersin Yakma hasretinle şu aciz kulu Sensiz neyleyeyim parayı pulu Senin yüreğinde sevgiyle dolu Dilersen beni çok mutlu edersin Cevabını bekliyorum ne dersin Bana ilgi duyup gönül verip de Alev, alev yandığımı görüp de Bir tatlı tebessüm edip gülüp de Gelirsen beni çok mutlu edersin Cevabını bekliyorum ne dersin Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Beni sevebilirmisin
Güzel sana bir sorum var Melek misin,peri misin Sevdan benliğimi sarar Beni sevebilir misin Caddede sokakta görsem Dikilip karşına dursam Adın nedir diye sorsam Lütfedip de söyler misin Rüya görsem,hayal kursam Aşk ipi ile ağ örsem Sevgime sevgi istesem Tereddüt gösterir misin Sensiz geçen günler kayıp Sevda meyve’ sini yeyip Dudağıma dudak koyup Beni mutlu eder misin Varıp evinize girsem Çok sevdiğimi bildirsen Büyüklerinden istesem Buyurun gelin der,misin Elinden kahveni içsem Gülümsesen buse atsan Gönül kapısın açsam Aralayıp girer misin Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Benim ben
Ateş gergefinde sevda kumaşı Dokuyan ben. Biçen benim diken ben Gönül üzümünden aşk şarabını Eken benim biçen benim içen ben Aşk yarası yaranın en derini Saplanmış görürsün hep hançerini O dilberin gönlümdeki yerini Arayan ben bulan benim seçen ben Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Benim köylüm boşa koşar
Eğer seçimde olmasa bizim köye gelinmez Benim köylüm ne haldedir çektikleri bilinmez Köyün halkı, gece, gündüz yürür durur, yorulmaz Yorulmak nedir bilmeden,işe koşar,aşa koşar Emek, emek enerjidir, durmasını bilmezler Alnı boncuk,boncuk terdir,silmesini bilmezler Kazancı az,iş çoktur sabır,der söylemezler Benim köylüm ekmek, için dağa koşar, taşa koşar Laldır dili,söz söylemez, boyun büker ver diye Çaresizdir,kusur etmez,hürmet eder, gör diye Güven duyar,umutludur,bekler insaf var, diye Gelen olmaz bilen olmaz,yaza koşar,kışa koşar Yazın tozdan,kışın buzdan, rahatsızdır erinmez Haklıdır da isteyemez, istese de verilmez Küfür duysa darılmaz,itelense kırılmaz Şu bürokrat kapılarda, bekletilir, boşa koşar Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|