![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57959
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Şayet gölge etmezlerse
Yücelsin emeğim kan ter içinde Yeşersin umudum o ser içinde Neler filizlenir bir gör içimde Arılaşmak istiyorum beni tutsak etmezlerse İhsan istemem kimseden, şayet gölge etmezlerse Bende baharlar gibi yeşerebilmeliyim Cemiyetin ferdiyim,cemiyete girmeliyim Bir şeyler almalıyım,bir şeyler vermeliyim Çalışır arılaşırım eğer tutsak etmezlerse İhsan dilenmiyorum şayet gölge etmezlerse Öğrenmek gerçekleri görmek dinlemek Dertleri dillendirmek,yazmak,söylemek İleri gitme diye susturmak isteyerek Koparıp cemiyetten bir kenara atmazlarsa İhsan bahşetmesinler şayet gölge etmezlerse emekli emniyet müdürü Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Şehitler intizar ediyor
1 Kısmet oldu, yolum geçti benim, Çanakkale’den Söyler dururdu ninem, burada şehitmiş dedem Dağa yaslanmış bir yazı, DUR YOLCU diyordu Bir ikaz ki, ilgileri toprağa çekiyordu Duyarsanız, bu yığınlar, o kadar sessiz değil Duyarsanız,iyice kulak, ver iyice eğil Yükseliyor bu sessiz yığınlardan nidalar Bu nidalar duyabilen her kulağı tırmalar Dinlemiştim, kulak verip,bu toprağın sesini Hissetmiştim,şehitlerin bizlere öfkesini Dedim ki, hissettiklerimi, ben kaleme alayım Dedim ki, intizarlarına ben tercüman olayım Dedim,bir,bir anlatayım, şehitlerin öfkesini Onlar ne söylerlerse, ben yazayım hepsini Her kabirden aynı nida, aynı ses yükseliyor Sızlayan kemiklerle, mezarda yatması zor Diyorlar, ve sonunda hep, sitem ediyorlar Hepsi kızgın,öfkeli,sessiz söyleniyorlar Torunlarımız, neden? tarihten ders almıyor Neden? o uğursuz nifak, aranızda kaynıyor İstiklal uğruna biz, göz kırpmadan ölmüştük Toprak için,toprağa, kefensiz gömülmüştük Bu inanç, bu imanla, engelleri aştık biz Aç,susuz,per perişan, tutkulu savaştık biz Biz bu topraklar için, hep beraberce öldük Bu toprağa,kefensiz ve tabutsuz gömüldük Bu savaşta,kanatsız aştık, hırçın dağları Etten,kemikten ördük,burada çelik ağları Yarınları, yarınları düşündük biz ölürken Mutluluğunu yaşadık zafer’in, gömülürken Biz yarınlar uğruna bir meşaleyken söndük Siperler sekiz metre,etten surlara döndük İstiklal için verdik, ölümüne bir kavga Göğüs gerdik, düşmana, bu kıyıda,bu dağda Hür doğduk, hür yaşansın diye ölüme koştuk Anadolu,Trakya, tek bir yürek olmuştuk Oğlunu gurur ile, göndermişti anneler Ateş saçan toplara, kalkan idi sineler Doğuluyum,batılıyım,kuzey, güney denmedi Vatan sahiplenildi,düşmana verilmedi Rizeli Temel,Maraşlı Ökkeş,muşlu kerem Erzurumlu dadaş ali,Ağrılı Rüstem Sivas’tan katılanlar, genç yiğidolardı Bu savaşta Giresun uşakları da vardı Öldüler birer,birer, vermedi siperleri Çekilmedi geriye Yahya çavuç erleri Bir Seyit onbaşı ki, tek başına savaşan Bir top mermisi var ki, insan gücünü aşan Şevk ile,Allah deyip kucakladı mermiyi Tek başına batırdı,boğazdaki gemiyi Muğlalı yaralıyken,Bingöllü koşuyordu Ağrılı düşman ile, hala savaşıyordu Bursalı siper idi,muşlu ateş ederken Karslı elinden tuttu, Amasyalı ölürken Cansız düşerken muşlu, hasretti bir kucağa Yere düşmesin diye, Vanlı koştu sancağa Kol kırdı şarapneller,döşü deldi mermiler Bombalar başa yağdı,kuruldu kanlı mahşer Önce,can demedik biz, biz önce vatan dedik Böylesi özveriyi, sizlerden de beklerdik Gün oldu,birimiz için, feda olduk hepimiz Gün oldu, hepimiz için, üzüldük her birimiz Çocukları,torunları,düşündük biz ölürken Yarınları,yarınları düşündük gömülürken Tek, tek düştük toprağa, kuru yapraklar gibi Hatırlanmak isterdik, kutsal topraklar gibi Yaşayandan daha çok, ölen, Gelibolu’ da O çarpan yüreklerin kökü, Anadolu da Bir ucu Trakya da,doğudaydı bir ucu Kat,kat daha fazlayken, bizden düşmanın gücü Bu topraklar uğruna, kanla yazıldı destan Uğruna ölünen her toprak kutsal vatan Adı ÇANAKKALE ‘dir bu yazılan destanın Adı TÜRK’dür,bu şerefin,bu şöhretin, bu şanın 11 Mezardan görüneni, anlatalım da size Yaptığınız hatalar, takılsın zihninize Bizi, ölüm üzmedi, sizin üzdüğünüz kadar Kızmadık biz düşmana, size kızdığımız kadar Biz, bu savaşı, kardeş kavgası için yapmadık Biz, bu vatanı, bölünsün diye bırakmadık Bize yetmiyor, on sekiz martlarda anılmak Bu, bize saygı değil,bize saygı birlik olmak Gümanınız saygı ise, toprak olmuş halimize Önce vatan deyiniz, geliniz kendinize Bize saygı, şehitliklere gelip bakmak değildir Bize saygı,tarihe ağıt yakmak değildir Bize saygı değildir, dini siyasete alet Türban ne ki,sen içindeki fitneyi hallet Gencecik çocukları, daha dün gönderdiniz Şu kardeş kavgasına, bir son veremediniz Bize saygı, sahip çıkmaktır eserimize Bize saygı, hizmet etmektir ülkemize Bir çoğunuz yatarak, tembelliği yeğlediniz Diskolarda,barlarda, fütursuzca eğlendiniz Kiminiz ön oldunuz, vatandan kaçanlara Kiminiz hor gördünüz, her kim düşmüşse dara Kiminiz hep çaldınız,kırk ambarlı fare gibi Kiminiz göz yumdunuz,aciz, biçare gibi Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Şikayete hakkımız yok
Hakkımız yok şikayete Ellerimizle yok ediyoruz kolay’ı Ellerimizle zoru yaratıyoruz. Yoklukla varlık arasında savaşım Yoklar arasında varı bulamadıkça Zoru.yenerek,kolayı yaşatmadıkça Duyamayız övünç. Vara,varlığa, ulaşmak güç Kalmamış kimsede merhamet tutkusu İnsaf çıkarılmış sözlüklerden Baş edindiklerimize, şefkat uğramamış Neden baş seçtik onları kendimize? Gem vurmak yerine öfkemize. Zehir içmişçesine içerken acıları Gıcırdayan dişler ufalarken gerçeği Feryat yüklü iken bedenlerimiz katar,katar Gülmeyi unutan çehrelerin,anlatmak istedikleri Nedir diyemiyoruz Anlamak istemiyoruz Tıkıyoruz kulaklarımızı Anlatan dili dinlemiyoruz Kendimizi şikayet ediyoruz kendimize Başkaları mı anlatacak bizi, bize? Düşlerimiz kap kara Hayallerimiz harap Istıraplar anlımızda çizgidir desen,desen Umutlarımız karışıyor hıçkırıklara Söyleyecek söz bulamıyoruz Ödün üstüne,ödün veriyoruz Ekranda huzur haykıranlara Bırakıyoruz hakimiyeti onlara. Kendimizi idare etmek yerine Bunlara sürü yaratıyoruz Takım tutar gibi parti tutuyoruz Her seçimde oy hibe ediyoruz Sen bilinçlenmezsen Ben bilinçlenmezsem O,bu,şu bilinçlenmezse Çoğunluk kendini idare edemezse Temsilcisini serbestçe seçemezse Şikayete hakkımız yok. Bunca aptallığa Bunca cehalete Bunca umursamazlığa Bu kadarı bile çok. Neden şikayet ediyoruz Şikayete hakkımız yok. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Şu gurbet
Üç çocuğum yetim,rahmetli eşim Ağardı saçlarım genç iken yaşım Yatacak bir yerim yok be kardeşim Ruhuma hüsranı ekti şu gurbet. Hırsızlık yapamam, hileyi sevmem Karnım doysa yeter, başka istemem Nasihatin boşa,köye dönemem Bir ekmek peşinde çekti şu gurbet. Ben, her gün derdime bin dert katarım İş bulursam seve,seve tutarım Hasır üstü olsa bile, yatarım Acı ateşinde yaktı şu gurbet. Sıladan ayrıldık,hep yaslıyızdır Ne dense dinleriz pek usluyuzdur Aç sefiliz amma, namusluyuzdur Garip unvanını taktı şu gurbet. 18-4-1970 Yusuf Değirmenci emekli em. müd. Şair Yusuf Değirmenc |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|