![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kurtlar Sofrası
”Güçlüdür ve insafsız kurtların hayatı ve bizim hayatımız….” - Carl Zuckmayer (“Kurtlar” şiirinden…) inikti perde uzanıyordu eller tutunamıyordum kurt sürüsüydü acı vahşi ve parçalayıcı deri değiştiriyordum durmaksızın ağrı ateş ve küller sonra yeniden o acayip döngü ödemekle bitmiyor hesap tespih dayanmıyordu şafağı özledim ******* boyu perdenin kalkışını ışık tutuşunu yüzümün uzanmışken boylu boyunca taşlara hayat zor ve soğuk yol uzuyor...uzuyordu yaşanması gereken hayata dair acılardan biri işte aydınlığı sevmek karanlığı bilmekle oluyor zahir! yalnızlıkta büyüyor ışık içimizdeki sancı siyahı geçtikten sonra kurtlar sofrasında bile insan kaderinin bekçisi kendi kapısında! (21 Şubat 2004) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kuru Ayaz
avazım oldu şiir savunmasız çığlıklar dost dergahında niyazdım sevda bağında naz durmadı susmayı bilmedi çileli saz şiire yazdım gönlümün pasını yaz’ımla güz’ümle şiire farzdım dönüp arkama baktım da şöyle “hiç”mişim meğer! henüz pek az’dım safi kuru ayaz! (10 Temmuz 2003) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kurum Kaçtı Gözüme
-çeker mi çeker toprak mı çekiyor ne! ne hoştu ovam benim bağım bahçem Seyhan Nehrim taşköprüsü vardı ilk şiirim ona Kleopatra fırlayacak sanırdınız bir halıdan sıcacık taşlarına okaliptüs dalları altında mandalina çiçeği kokladınız mı hiç nehre çimmeye gelen çocukları oyunlarını gördünüz mü aşlama ve şalgam suyu tattınız mı orada demek ki yalnızsınız! taze nohut bilir misiniz bağ yerinde nereden bileceksiniz! saf ekşimsi tuz tadı gelir ağza siz dut da çırpmamışsınızdır eminim alacaya dönen salkımları bilmezsiniz koruğun boncuksu büyümesini can erikleri yapışır da teninize yürekten zincirlenirsiniz dünyayı kucağına koydular dünyayı görmek istemeyen kızın “saçımın her teli dünya benim! ” diyen sesini duyuyorum halen söylediği doğaçlama şiirler...fonda dinlettiği Chopin dans edişini hayal ediyor...durduruyorum zamanı her zamanki gibi muakale yapıyor yine düşünüyor ve düşünüyor... ağlamıyorum korkmayın! yolculuktayım öteki alemde kara trene bindim böyle oldu o gün bu gündür kahretsin dolaşıyorum! bu trenler de ne bela böyle hep kurum kaçıyor gözüme toprak mı çekiyor yoksa özlem mi Anadolu’nun sesi mi çeken Anadolu sesli Anadolu’m benim! (15 Haziran 2003) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kuşatma
kaç zaman sürer bir kuşatma ey! yol kapalı mermiler uçuşur başucumuzda şaşırdık nereye bakılır ah! neye uzanılır ve nasıl mühürlendi sınırlar her yer barikat her yer kurak terimizi emerek besleniyor içimiz sen olmasan ben olmasam biz olmazdı kuşat o halde kuşat beni sevdiğim ki senden bileyim kendiliğimi ben böyle yapıyorum akıyor sonra su son’dan ra’ya doğru (17 Mayıs 2005) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kuşbakışı
tepeden bakınca değişen ne yıkıntı görünmez göze bu bir! nedir kuş olmanın yararı kuş gibi hissetmekten başka farklı bir bakış olmalı kuşta farklı bir duruş yaşama hani varıyor ya buluta keşfediyor mu acaba bir yıldız daha kırlangıç ömrü altı kısa ay süzülüyor da burkuluyor içim gözlerini ödünç alsaydım keşke bakardım altı ay kuşbakışıyla yorulmazdım dünden geceye cezaya durulmazdı böyle sevincim taklalarda yaşardı kuş sanırdım kendimi en fazla! (13 Temmuz 2003) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Küçüğüm!
tutun küçüğüm o minik yüreğinle ne anlıyorsan artık bu acımasız düzen bu azgın vahşetten bildiğin eğlence parklarına benzemez burası ne atlıkarıncadasın şimdi ne ürkerek okşadığın dönme dolapta dönen dünyadır yavrum sana karşı bana bize karşı! ne demişti büyükler hani çözüm evrenselleşmede çözüm küreselleşmede! biz uygarlaşmadık ki küçüğüm sadece oyunlarını çaldık yüreğinden oyuncaklarını bile vermeden ellerine erken büyüyeceksin sen ateşin külleri bulaşacak eteklerine ölümü koyacaklar kucağına canın yanacak masumiyeti bırakacaksın ardında menekşe mavisi nedir bilmeden büyüyeceksin öfkeyi sorgulayıp yoğururken kafanda solarken gülistan soğuyacak taşlar göçecek leylekler bilinmez diyarlara asmayacaklar artık bebeleri gagalarına! sürgünler duracak kavrulacak ekinler sen küçüğüm! iki evren arasında sıkışıp gideceksin salt çocukluk değil seni beni onları da bırakacaklar dipdiri topraklayıp bedenlerimizi sonsuzda unutacaklar tutunmalıyız yine de biz umudu yitirdik mi bittik! tutun küçüğüm minicik yüreğinle uçmasın yeter ki umut çaresizlik yüzünden (25 Şubat 2003) (Asla onaylanmayan ama girilmesi kaçınılmaz gibi gözüken bir savaşa karşı son çırpınışlar! ..) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kül
kül bir isyan bıraktık eskimiş yangınlara kanlısı olduk ömrün tükendi bütün firezler yanık kokuyordu toprak yürüdü aşk! bizdik gömen onca sancıyı ejder ini sulara timsahlar bize saklamıştı gözyaşlarını külden doğduk külrengi akşamlarda ben unuttum! biliyorsan sen söyle hangi acının adı anka değildi görülmedi böyle hiç yürüdü aşk! hani diyorum ki varsın çemkirsin dursun hayat! (5 Ağustos 2004) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kül’den Kül...
anlamak gerekmez anlam yeter tek başına namluya sürülmüş tehlikeli bir oyundur ince analiz! yanarak geçmek vakti şimdi geçitlerden sindirerek ateşi ağır ve aksak zamansız alev almamalı tek bir söz -tek bir sancak ağlar sonra rıhtımdaki bütün gemiler kanatlarını kırar şiir kuşu düşer şeceresi sağlam sahillerde ölü bir kahraman kadar tedavülden kalkmış olabildiğince suskun sonuncu yüzer-gezerim --dibi yanık gurbetlerde kayıp nevi şahsına münhasır ve müstakil kendisiyle müsemma cüz kendi gölgesinde kah mutlu kah mutsuz bir cengaver harcıalem ocaklardan uzak tutup yak beni sözün özünü ve geleceğini hecenin duman vermesin sakın od yürek bilir alevde gizlenmeyi küller de yok olmaz ya! yaşamı saklayandır onlar yalnızlığın bağrında şiir ölen şiir doğan şairler gibi (11 Haziran 2005) – “6. Dekad” Dosyasından… Naime Erlaçin
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Küsurat
'suya karışmış küsurat olacağız... ' demiş miydim yanacağız güneş kızılında bir gün maviliklere uzanacak bomboş ellerimiz kundaklarken yaraları sımsıkı içimizde taşları saracak suretimiz ah yürek tanırsın sen bu ağrıyı öksür şimdi! gırtlağında serseri bir balık kılçığı varmış da yutkunur gibi pirana savaşları didiklerken göğsümüzü izlesin ilahlar gök kafesinden bölünsün lokmalar ufak ufak karşılasın bizi ölümü bohçasında gezdiren hayat : silinecekmiş sudaki izlerimiz buz’muş bundan ötesi buzdağı imiş vız gelir! lanet olsun aşk da ölmedi ya! (15 Haziran 2005) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Lâl
-sükut altın baraj kapakları açılınca bir kez toplanmaz gerisin geriye su gökyüzüne kazınır söz söz gümüş söz ihanet söz sadakat söz bıçak söz taahhüt bazen susmalı lâlce o halde tarihi yazan yazdıran zaman kafa tutmak kimin haddine! akmıyorsa su akmasın varsın düşmeli derviş sabrıyla çilelerin peşine fonda yeşil olacak tene bir katre yeşil yansımalı ak koca yeşil çınar ah! yaprak hışırtısı bile dinlerim ben fırtına sesli bu yürekle sen söyle sen yine söyle : ben dinlerim en son nefeste bile benim adım lâl benim adım… benim… (12 Haziran 2003) Naime Erlaçin
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|