![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Can Sıkıntısı
canım sıkılıyor şiir yazayım şiir yazarken can sıkıntım geçer bu kez konu sıkıntısı başlar kelime sıkıntısı en az yazabilme sıkıntısı içinden geçeni olduğu gibi söyleme sıkıntısı bu arada kimseleri üzmeme sıkıntısı peşin yargılardan ard niyetlerden uzak kalabilme sıkıntısı yine canım sıkılır aman canım uğraşma o zaman felsefeyle filan inancın inançsızlığın içinde kalsın kime ne? kimmişim niye varolmuşum falanmış filanmış hayatın anlamıymış kuasarlar ne menem şeymiş evren nabız gibi atarmış kara delikler her şeyi yutarmış yok devenin hörgücü yeter mi bunlara aklının gücü? sana ne be kardeşim bırak filozoflar hocalar papalar piskoposlar kozmonotlar uğraşsın neyse ne sana ne otur güzel güzel aşk şiirleri yaz bak keyfine iyi hoş da o zaman eski aşklar geliyor aklıma haydi yeni bir can sıkıntısı daha terkedilişlerim terkettiklerim o liseli kocaman yeşil gözlü kız sonra kapı komşumuz osman efendi'nin tornu pürşan perdenin arasından gülümser arsız arsız bakıp bakmamak arasında ben perperişan saklambaç oynarken beraber saklandıklarımız boğaz'da sandal sefaları sıcak yaz geceyarıları park kaçamaklarımız sanat tarihini asıp emek sinemasında soluk soluğa kalmalar mektup göndermeler resimli şiirli çiçekli kokulu mektuplar almalar simsiyah gözlerinde kaybolduğum tülay ve uzun sarı saçları at kuyruğu mehtap üzerinde ok saplı kalpler ve f ile m harfleri resimlenmiş pembe kapaklı şiir defteri koruda ağaç altında avuçlarımda avuçlarının teri yosunlu taşlarında balık tuttuğumuz anaforlarında bir kova su yuttuğumuz boğaz'ın baş döndüren akıntısı ne çabuk geçivermiş zaman? ve inadına geçmeyen can sıkıntısı hay canına yandığımının işi acaba can yücel ne yapardı canı sıkıldığında? bu can sıkıntısını önlemek için piyasaya bol miktarda can sürmeli hükümet şiirde şiire benzemedi can sıkıntım da berdevam sıkıldıysan dostum benimle zaman harcama can dündar'ı okumaya devam et canına zahmet (temmuz '06) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Cemre
aşkın kor ateş misal düştüğünce gönle karşı koyamadan biyolojik emre baharın müjdesi olarak her yıl havaya suya karaya düşer cemre (20 şubat ’07) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Cemre Düştü
karda kışta gelirdi cemre büyük olasılıkla da ayağı kayar düşerdi artık ne kış kaldı ne de kar arap kızı güneşe bakar cemre gözden düştü (20 şubat ’07) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Cevap Ver GOETHE!
Edebiyat gereksiz Vaktini öldürme Uzak dolaş! Şiir karın doyurmaz! Ticaretle uğraş! Hele resim.. Hele heykel.. Boş gezenin boş kalfası eline fırça.. çekiç alan! Mantık mı? Felsefe mi? Hafazanallah.. Külliyen yalan! Duyuyor musun GOETHE Bak ne diyor! Cevap ver GOETHE! (mart 06) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Che Sera Sera
(İtalyanca: Olacak olan olacaktır! . Ne güzel şarkıydı.. bilenler bilir! .) varsın zam gelsin her şeye.. el yaksın yiyecek giyecek fiatları.. varsın artsın kira! kafa dinlemek için çıkıp evden dert dinlemişsin sürüyle.. geliyorum demez ki bela! çaresiz che sera sera! boş ver nasılsa senden başka yok gören! üstelik görmesen de dağılır toplanır evren! iyisi mi aç buz gibi soğuk bir bira! kim ne derse desin.. che sera sera! yaşam bitiş çizgisinde ölüm yazan bir koşudur! tüm derecelere aynı mükâfat! öyleyse ne bu nefes nefese halin? yürü rahat rahat düşünme.. inceldiği yerden kopsun! en geride kalsan da nasılsa sonunda gelecek sıra! che sera sera! takma kafana be kardeşim! zaman geriye işleyen bir saat gibi.. birazdan on iki’yi vura! sonumuz başlangıcımız belki de.. ya da hiçliğimiz! neyse ne be! neyse ne! yiyelim, içelim, gülelim, sevişelim! derde ne gerek var? yıldızlara göz kırp sen de.. denize dal serin! aç güneşe kendini.. gerin! elinde değil ki ne bura.. ne ora? sat dünyanın anasını! . iki metre kare toprak olmayacak mı yerin nasılsa? che sera sera! che sera sera! (ağustos 2002) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ciddiyet
küçücüktüm büyük adam gibi giydirirlerdi bayramlarda gülme ciddi ol derlerdi kimi komiser olurdu kimi general hep aynı ciddiyette keskin bakışlı kasılmış ciddi cüceler inanılmaz zevksizlikte müthiş trajikomik ama hâlâ çocuk bayramlarında başkan başbakan meclis başkanı bakan filan yapıyorlar çocukları tertemiz masum ruhlarına hiç özenmeden acımadan giydiriyorlar o çirkin yapay kalıpları utanmadan sanata ve estetiğe çokça da özgürlüğe tutkun doğduğumdan reddetmiştim bu itici rolleri çocukluğumda takım elbiseyi kravatı hazır ol durmayı söylenenleri ezberleyip haykırmayı büyüdüm çakı gibi generaller sımsıkı dudakları ateş fışkıran gözleri ile başbakanlar, bakanlar gördüm kasıntısından yürürken gıcırtı çıkaracak sandığım değersiz “önemli adamlar” gördüm ciddi ciddi ciddiyet taşıyan sözleri yalan duruşları riya işleri hile dolap düzen en ağır hakaretlere sayınla başlayan gülümserken birbirini öldüresiye süzen kavramları zayıf hamasetleri komik ithamları korkunç değişimleri sahte dönüşümleri kıvraktı ama hepsi zımba gibi gömlekler kravatlar içinde zımba gibi ceketler pantolonlar ışıltılı üniformalar ve fakat hep asık suraklı hep ciddiydiler bu yüzden ciddiyeti hiç sevmedim ben ne okurken ne çalışırken ne aşkımı söylerken şiirimi yazarken en sevdiğim dostları bilinmeze uğurlarken beni sınırlayamadı ciddiyet iyi okudum sıkı çalıştım doğru konuştum yürekten sevdim açıkça nefret ettim kahkahalarla güldüm hıçkırarak ağladım çıkarın ciddiyeti sözlüklerden kulluğu yapaylığı evet efendimciliği hamaseti kutsalı yerlerine doğalı sevgiyi tutkuyu sadece kendisi olmayı getirin ve kahkahayı boğulurcasına gürül gürül ve doyasıya hüngür hüngür ağlamayı koyun yaşamanın anlamına varın dolaysızca yaşamaya doyun korkmayın krallardan taht değil altlarındaki oturak bağırın ciğeriniz yırtılırcasına “kral çıplak.. kral çıplak.. kral çıplak” 12 ekim ‘07 Fuat Eriçok
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Cin / Ayet
tanrı adına anlatı yüzlerce 'cin' ayet isteyen inansın müebbet oysa kimsenin tekelinde değil tanrı katı aracılara ne hacet dogma dediğin safsata betonunda bağlayıcı donatı gizil.. donuk.. katı koşulu koşulsuz riayet ve elbet bilim ve gerçek adına her tür dogma cehaletin zırhlı atı acımasız pusatı ve elbet cinayet (20 kasım ’06) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Cinayet
dün bebek’te bir bankta vakit öldürdüm bütün gün kimse farkına varmadı (mart '06) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Cins-i lâtif
kimi gezer çarşı pazar kimi içer azar tozar kimisi dayaktan bezer kimisi kocayı ezer kimi süslenir göz süzer kimi şaşkın âşık üzer kimi kalem olur yazar kimisi orduyu bozar kimisi sırtında gocuk eteğinde dört beş çocuk yediği ekmekle cacık usulcacık yaşar gider kimi oyunda âlemde bir gün de oturmaz evde erenköy’de etiler’de meyhanelerde yer içer hepsi renkli binbir çeşit kâğıt üzerinde eşit oysa gerçekte yok koşut düşün üşüt aklın göçer kimi seksî akıl alır kimi aksi evde kalır kimi taksi yoldan bulur kimi bulur da vazgeçer kimi iri meme butlu tatlı şeftalili dutlu kimi orta balık etli kimi kadit gözden kaçar cins-i lâtif derler ona sutyeni takar balkona etek altı dantel dona her erkeğin içi geçer (eylül 2003) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
commedia dell’a / RTE (3)
al sana yeşil kart.. al sana bedava gıda.. al sana kömür.. al ananı da git bakalım şimdi! 30 mart ‘08 Fuat Eriçok
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 3 (0 üye ve 3 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|