![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bahtımın kapkara tekeri
Gamzenin çukuruna düşüverdi Çarptı bakışlarına gıcır gıcır yüreğim Heba oldu gençliğim emeğim Tepe taklak oldu hayaller Kayısı çiçekleri açan gözlerin Çalışkan arıların alınteri Baldan bal tebessümün Yanağının eteklerine savruldum Dumanlıydı başım Yanaşmadı kimse yanıma Felakettim patlamak üzereydim Bitmez bir geceydi saçlarından beter Ellerin kadar şefkatliydi ay Sevdam gibi yarımdı Yıldızlar anılarımz kadar çok Bizden ve birbirlerinden uzaktılar Bir rüzgar vardı ki aman aman Düşmanımdan ırak Sessizliğin kadar soğuk Ben dalmıştım yorgundum Baharı bekleyen dallardan beterdim Dökülmüştüm anlayacağın saçlarım gibi Üşüyor olmandan korkmuştum Kapıdan baktırıyor mevsim Bir kenara bırakıp halimi -beni bıraktığın gibi hani- Senin için korkmaya koyulmuştum Senin de ağzın var dilin yok yani Araba devrilmeden insan bir uyarır Kavşağı bile yok Karanlıkta kıvrılan saç tellerinin Meğer gülüşün pusudaymış Asıl suçlu ah o gamzelerin Derken görünmez kazadır oldu işte Tüm hasap başıma patladı Suçlu benim biliyorum Yazdı cezamı Havasında değildi zaman Rüşvet de kabul etmedi Buncağız suç şimdi reva mı bu Müebbet sensizlik Bahtımın kapkara tekeri Gamzenin çukuruna düşüverdi Çarptı bakışlarına gıcır gıcır yüreğim Heba oldu gençliğim emeğim
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Gözlerin azılı iki eşkiya
Yaralıyor öldürmediği mazlumu Korkudan titreyen kalbi kora çevirir Kömür karası gözler İki eşkiya gözlerin senin Kalbini çalıyor adamın önce Sonra aklını alıyor Yavuz hırsız ev sahibini bastırır Kahrediyor sürüklüyor Kanatıyor gözlerin çaresiz kalbi İki eşkiya senin gözlerin Aman vermezsin Pazarlıksızsın gözün kara İşinin ehli iki eşkiya senin gözlerin Uykusunu kaçırır karşına çıkanın kurtuluşu yok Gece kirpiklerinde gizlenen İki eşkiya senin gözlerin Sisli *******de çıkar soyguna Elinden koparır mazlumun umudunu geleceğini Direnmek nafile Yola gelmez iki suçlu Kim bilir hangi kafesi paralamış iki firari Gözlerin azılı iki eşkiya
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir kurtulabilse kalbim şu kafesten
Uçup kirpiklerine konacak Ve nasıl bir maceraya giriştiğine Çocukça Şaşıp kalacak.. Gizemli bir orman çünkü senin gözlerin Kaybettirir pusulayı kuytu bir yerinde Derken bir yağmur başlar durup dururken Sel basar yemyeşil haritayı Dört bir yanı yanakları şelale Kim nasıl yığar onca bulutu Sonsuza dek sürecek sanılır Ğöğün kaslı ve karamsar bulutlarının hükümdarlığı Hıçkırıklar delirtir titrek dudakları Sonra ansızın Tebessüm eder güneş Huzur bağışlayan bilge yüzüyle Gösterir yüzünü yüzdüğü semada Pırıl pırıldır artık Kuşsesiyle danseden çiçekler.. Farkını çıkartır hüznün Kurdu kuşu, aynı şarkısını söyler barışın İşte o aydınlığa tutkun Kafeste çırpınan kabim Kaybolmak ister fıstıkyeşilinin derinliklerinde Işıl ışıl gözlerinde Çocuksu ve cahil bir telaşla hem de.. Çünkü gözlerin senin Gizemli bir orman Balta girmemiş bir yağmur ormanı çünkü gözlerin..
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ciğerlere saplanan hançerin pırıltısı
Gözlerindeki ışıltı Kanlıca'da batan güneş Sapsarı sonbaharda Gözlerindeki ışıltı Sönen yangının külünde direnen Bir avuç kül Bahar sabahlarındaki güneşe Paptyadaki çiğ damlasına Benzemiyor artık Gözlerindeki ışıltı Uzak ve titrek bir yıldızın Karanlık gecedeki solgun ışığı şimdi Gözlerindeki ışıltı
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hesaplamaz fidanı toprağa diken
Her güzelin mutlak kusuru vardır Çiçekten daha çok olacak diken En kolay işin de be bir zoru vardır Her arı balyapmaz her yar sevilmez
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sarhoş olup bülbül gülden
Atarken bir acı nara Güzel geçer diye yoldan Güller çekildi kenara Bilinmez bu zulüm niye Gözyaşları tek hediye Ne de az akıyor diye Gözler imrenir pınara Bülbül aklı aşka ermez Bahçelerden murat dermez Madem hiçbir gül yüz vermez Ne lüzüm vardı efkara Bülbülü artık gülü duysun Zulmün zırhını da soysun Dikeni bir yana koysun Melhemsiz iyleşmez yara Bülbülüm ağla hakkındır Hazanın artık yakındır Her ferman zaten Hak'kındır Talih gülmez isyankara
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gün bundan sonra doğmasın artık
Ay göründü gözüme pişman değilim Fırtınaya razı olmak kaderim Şu yürek sızıma pişman değilim Saçlarına değmek bedel bu ömre Su getirmek için yetmez bin dere Bıraktım suyu gitsin akacağı yere Sürdüğüm izime pişman değilim Cigarayla bira içip sahilde Duydum o sesini rüzgarda yelde Sevda gizlenemez yazıda dilde Kapkara yazıma pişman değilim Zaman ilaç olsun olmasın artık Kader bana gülsün gülmesin artık Şu gözlerim dolsun dolmasın artık Feleğe nazıma pişman değilim İster kolayım de istersen zorum Aklına gelmesin başka bir yorum Seviyorum tamam mı seviyorum Sevgilim sözüme pişman değilim
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sen benim ışığımsın
Sende filizleniyor heyecanım ruhum Çiğ tanesisin gülde Papatyada fal Gölgede kalanlar cılız ve sönük kalıyor Sana göründükçe açıyor erik ağaçları Adını söyleyenlerin dilinden bal damlıyor Serçeler sesini ne güzel ezberlemiş Taklit edememiş bakışını nergis Dağlar uzağında olmaktan bin pişman Rüzgar seni arıyor her yerde Sana yaklaştıkça güzelleşiyor hayat Sana görünenlerin yüzü mehtaba dönüyor Güneşim benim
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sevda derler buna giysiler dar gelir şiirler sığ
Dolmaz aşk meydanlara nereye yığarsan yığ Bembeyaz bulutlar kanatlanır mavi semada Okyanusların yüzünde yeşil bir ben her ada Kitapları tartışır pırıl pırıl gözleriyle çocuklar Kavgaya ve aşka dair şiirleri cebinde saklar Bacalar semalar gibi gamlansa da bazen Rüzgar bir ozandır o zaman efkarla oflayıp gezen Sarı mevsim şairi kara kış kuşları ürkütür Masal dinlerken çoçuklar sobalar kütür kütür Nergis sabırsızdır oysa topraktan fışkıracak maya Ve baharın bayrağını kardelenlerden almaya Her karıncanın bir yaşam nedeni var her böceğin Kesip atsan bile yerde çarpmaz mı yüreğin Hayatın güzelliği yanıbaşında sadece bak Hayatın sofrasında güneş en lezzetli tabak Karamsarlığın karanlığını parçalar şairlerin kirpiği Bakışları umudun imge damlatan imbiği Patlar tomurcuklar yediveren her kış her bahar Yaşanacak bir hayat var sonsuz ufuklar kadar Bülbül güle aşık oladursun herkese yakışır sevda Yaşam nazlı sevgilidir yakışır ona her işve her eda Çırpınsın hep çırpınsın sonsuz gökyüzünde güvecinler Semalardan mavi gözlerle çocuklar aşkı öğrensinler
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Senle taşlık yolların halıdan hiçbir frarkı yok
Senden ırak güllerin çalıdan hiçbir farkı yok Bir ağlarsa şu gözlerim kapında deniz görürsün Sonra dersin ki evin yalıdan hiçbir farkı yok Aynı gündür bunca zaman nazlı yar anla beni Sensizse cumanın salıdan hiçbir farkı yok Bir sefil Allah aşkına neylesin adil dükkanda Ucuzun da zaten pahalıdan hiçbir farkı yok Farkı var mı o Mecnun'un Kays denen o bahtsızdan İşte böyle Yahya'nın Ali'den hiçbir farkı yok
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|