![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
İçimdeki ateş
ne zaman ; yeni ve derin bir çizgi eklerse yüzüme ressamın elleri, bir isyan ateşinin dumanı kaplar o çizginin üzerini. gözlerim yanmaya başlar, bir çift alev topu gibi. yürek lav olur akar beynim dinamitle yüklü. ne zaman; yeni ve derin bir çizgi çizilirse yüzüme, yeniden körüklenir içimdeki dinmeyen öfke ve sönmeyen isyan ateşi. duvarlar kararmaya başlar, namlumda bir mermi. tahrip gücü sıfır da olsa her çizgi yeniden yakar isyanımın yangın yerini. Cevat Çeştepe |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
İçimden geçenlere aldırma
bütün kumarlara atılan zar olmak geçiyor içimden, başlayan her kavgada yenilen ilk yumruk olmak. hücrelerin en demirbaş mahkumluğuna hükümlü en yürek dağlayan türkülerde acılı soluklar olmak. bütün tarlalarda diz boyu ekin olmak geçiyor içimden, en taze dallarında ağaçların solmayan yeşil olmak. bereketin bütün memelerinden süt rengi boşalıp yaşanacak bütün sevdalarda bilinen ilk isim olmak bütün öykülerinde sana aşık olmak geçiyor içimden, her gece gördüğün başka rüyanın kahramanı olmak. ve sonu kötü biten bütün filmlerdeki gözyaşı yerine namluda patlayan kurşun gibi kendi şakağımda son olmak Cevat Çeştepe |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İki ağaç, bir çocuk
iki ağaç olalım, yan yana duralım yapraklarımızın rengi benzemesin ama birbirlerini sevmesini bilsin bir çocuk geçsin tam önümüzden dudağında annesinden kalma bir türkü gözlerinde o günlerin ağır hüznü. çocuğa, dallarımızda salıncak kuralım. “şimdi elimize bir beyaz kağıt alalım” iki ağaç olalım, gölgelerimiz karışsın. yoncalar açsın köklerimizin üstünde ama hepsinin dört yaprağı olsun. kırılmış umutlara perçin gibi yapışsın her sabah taze bir dünya sanki güneşlerin aydınlığı üstümüze dolsun. ve her günümüzün adı yarın konsun. “yanında renkli kalemlerimiz olsun” Cevat Çeştepe |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İki sandal için pazar günü önerisi
şimdi başıboş bir sandal olarak düşün kendini, günlerden Pazar olsun ilk firarındasın belki tüm yaşamının sevdiğin uğruna göze aldığın . düşlerini süsleyen sandalla buluşacaksın. suya düşen gölgenizle öpüşecek şiirler yazacak, şarkılar söyleyeceksiniz . çok sakin ve gözlerden uzak tatlı sularda. bir ırmak kenarında, ulu bir ağacın dalları arasında saklanıp. tatlı su balıklarının ürkek gözbebekleri sadece bir tek tanığınız onlar , ürkek gözleriyle. korkusuzca yaşayın bu günü , yani keyfinizce. neler konuşacaksanız konuşun, nasıl sevişecekseniz sevişin. hangi renge boyayacağınızı çocuklarınızı suda nasıl dengeli duracaklarını sadece ikiniz için. bir daha başıboş bir sandal olmanın çok da kolay olmayacağını iyi bilin. iki başıboş sandal olarak düşünün kendinizi, günlerden pazar olsun güzel şeyler olsun. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İki sarı yaprak
işte tam burada olmalıydın şimdi. bu tahta sıranın üstünde, iki sarı yaprağın olduğu yerde sen olmalıydın. ben ardından yavaşça dolaşıp ellerimle gözlerini kapamalıydım. sen olmalıydın ve yanına kapalı kapılarımdan fırlayıp gelen bütün duygularım oturmalıydı. sonra bir rüzgar esmeliydi uzaktan. kanlıca aklına düşmeli, ilk sevişmemiz gibi bir akşamüstü terlemeliydin. telaşının arkasına saklanmalıydı veda öpücüğün sıcaklığı ve gözlerin keşke hiç öyle dolmasaydı. el sallamadan ardından baktığım o vapur seni bana bırakıp ayrılsaydı iskeleden. işte tam burada olmadan önce bırakıp gitmemeliydin. umurumda olmamalıydı şimdi benim dönen mevsimlerin değişen renkleri. yalnız dolaşacağıma bu parkta bu saate ve bu yalnızlıkta sana gazeteden haberler okuyup çayını tazelemeliydim. Cevat Çeştepe |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İki sokak ötede dur
hayır, sen üstüme gelme. iki sokak ötede dur. bekle gece olsun, hele bir kenara çekilsin el ayak o zaman işte, bütün yıldızları avucunda bulursun. iki sokak ötede dur. orada atılıyor yüksek ateşlere, mis gibi sıcak ekmek kokacak hamurlar bu saatlerde. bekle, üstüme gelme. bir çocuk alnında duymak için annesinin dudaklarını ve bütün sıcaklığını o perdenin arkasında uyuyor. iki sokak ötede, bir evde. bekle, orada dur, üstüme gelme. ben gene çok fenayım, berbat bir halde, akşamdan kalmayım. en son aynayı kırdım bu gece, yatmadan hemen önce. yani bütün tufanlar üstüme vurmuş ve içtiğim her yudum içimde kudurmuş. ben gene çok fenayım, üstüme gelme iki sokak ötede dur. bekle bu gece geçsin, yarın olsun belki biraz düzelirim, o zaman gelirsin. Cevat Çeştepe |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İkilemden üçleme geçemeden
kedinin gözbebekleri karanlık kadar değil felsefenin cam fanusu kadar büyüyordu, ışığı göremediği her yerde. ve platon zamansız ölüyordu.... bir tek yaprak kımıldamaz, içerde onca fırtına varken, neden? kedinin gözbebekleri, işte sadece bunu görmüyordu. sevinmekle çekilen halaylar, yerinmekle yakılan ağıtlar değil oyun bahçemizin kıraç sofrasında yaşanan. bir de öteki yüzü vardı ayın, karanlıkta saklanan. ariston, belki hiç doğmuyordu...... felsefe'nin ikilemler yumağı mantık üçlemesine nedense çok uzak duruyordu. ve işte bu nedenle karnemizin sınıf geçme notunda; hal ve gidiş hep sıfır yazıyordu. yaşıyorduk yani askıya asılmış elbise gibi. sevgililerimize bir demet çiçeği düş renklerinde her gece yeniden verir gibi. yaşıyorduk yani, kendi farkımıza bile varamadan, gelip geçer gibi. Cevat Çeştepe |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İlk günleri beklerken, son gün
Kırılan son oyuncaktı o, Çocuk gözlerimle gördüğüm. Açılmayan bir kapıdan Eli şekersiz döndüğüm. Sonra bir veda gibi, sonralara gittim. Uçurtmasız gökyüzlerine Rengi Uçurtmaya benzer kuşaklar çizdim, Çocuk gözlerimden boşalan Her yağmurun ardından. Bir cumartesi; Gece yarısı idi. Meleksiz avlularda Şeytanlarla zar attım. Kazandım. Karşılığında, Tüm gökyüzünü bırakıp bir yana Saman yolunu aldım. Bir de günlerden Pazar’ı. Bilir misiniz? Pazar, haftanın en yaşlı En yerinden kalkmaz ve bembeyaz saçlı Günüdür. Birazdan kapımı güneş çalacak, Samanyolu, kalkıp avuçlarımdan Kapıyı açacak. ve içeri haftanın yedi günü dolacak Cevat Çeştepe |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İlk heyecan, yeniden
nereden başlamalı, o ince ayarı elden bırakmadan. önce tozunu alıp duvardaki resimlerin, sonra içeriyi bir güzel havalandırmalı. sil baştan diyorsan eğer her şey için, takvimden bir yaprak daha koparıp saatleri yeniden ayarlamalı. ilk merhaba alabildiğine karanfil kokmalı..... heyecan gecenin karanlığından değil, yakıcı açlığından beslenmeli gün ışığının. ve tam kalbinin üstünde duymalısın o coşkulu ritmini,sevdanın yürek atışlarının. ellerin yeniden terlemeli ve soluğun alabildiğine yangın kokmalı..... işte buradan başlayabilirsin o ince ayarı elden bırakmadan. Cevat Çeştepe |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İlk kar yağarken
sen düş koy istersen adını, gördüğün bu resmin. ben 'bu sabah' diyeceğim, tadına baktım ilk kez, ellerimin üşümesinin. ne bir lokma taze simit, ne de bir yudum demli çay dışarıda sulu sepken yağan kar ve içimde sesini duymadıkça artan cenderelerde ağır sıkılan bir yürek var. işte nesini sevmiyorsun dersen İstanbul un böyle elinde kışkırtıcı bir hançer ile dolaşmasını ve üstünü hiç dinmeyecek yağmurlarla doldurması şemsiye gibi başımın üstünde dolaşan bulutun. sen düş koy istersen adını, gördüğün bu resmin. benim canım istemiyor, bir şey söylemeyeceğim. Cevat Çeştepe |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|